RE: Najdrazi gost-Ramazan (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica



Poruka


Ilhana RR -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 11:39:58)

Zene, halalite al nepravim iftare u Sarajevu kad sam... mislim napravit cu koji al nepravim cesto jer volim da iftarim vani ;)

Evo mog iftara sinoc =)

[img]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs183.ash2/44640_422280486794_678296794_5011146_8259677_n.jpg[/img]
Nisam bila gladna pa da bi radi toga pomislili da ovo govorim al cevapi u Hodzicu su predobri majke mi moje... mislim da im nikad bolji nisu bili....

[img]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs211.ash2/47373_422302406794_678296794_5011570_5066486_n.jpg[/img]
I palacinci u La Cucina =) (jes da je bilo prevsie i sa cevapima al gladne oci...




Anoniman -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 11:40:13)

Jesam jesam. Neko kaze da to dvoje ne ide zajedno po toplini, ali kod mene bas dobro fercera




Dinkica -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 11:44:25)

Draga Ilhana  slike su za 10, ni jedan Ramazan nisam više pričala o hrani i nagledala se slasnih jela, ali dobro podnosim [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image]

Mi večeras ifratimo u svojoj kući i pravim nam omiljeno mi jelo ovog ljeta SATARAŠ.




taurus -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 11:45:09)

IZVORNA PORUKA: taurus

ja sam prije par dana pisala meni za svoj danasnji iftar i sad nema tog mog posta[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
e ovako
begova corba
ramstek u saftu i prilog ria sa susamom
ampinjoni sa sirom
musaka od pohovanih patlidana
palacnke sa sirom zapecene u rerni
pohovane paprike roge punjene travnickim sirom
buredzici od lisnatog tijesta
princes krofne
monte kolac
i naravno sokovi, jogurt


e sad nisam nikakvu salatu skontala, moda samo paradajz ili kupus
i nesto mi ove palacinke visak, ili da u smjesu dodam malo badema pa da budu drugaije ili da ih skroz izbacim[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

i da moj prvi monte kolac se hladi u frizideru pa vam javim kakav je bio[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




meni niko nista ne odgovara[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Hanady RR -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 11:46:37)

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Jesam jesam. Neko kaze da to dvoje ne ide zajedno po toplini, ali kod mene bas dobro fercera

e hvala draga...još slika izleti uvjerila si me noćas pravim...
fakat sve kažu agda hladan kolač vruć il obrnuto ipo tom principu meni kadaif nije ni valjao.
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

kupila kadaif uoči ramazana al mi žao da ga uporpsatim...a sve zaboravim da vas pitam...i vidi sudbone da i sliku doborg djela dobijem[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

chuci....
ideja pored te sirnice je ćuftete kao šnicle od faširanog ...mi ih jako volimo hladen ia začas a od po kile mesa može vojsak da se najade...
i muska...il od krompira il od patlidžana i tikvica...
ili svaki red po jedno od ova tri povrća[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





Ilhana RR -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 11:47:34)

I ja mislim da su ti palacinci previse... zagubit ce se na stolu....

A za salatu uzmes onu zelenu salatu, paradajiz, kukuruza, sampinjona friski, luka, paprike i bude bas onako vesela =)





Hanady RR -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 11:48:06)

IZVORNA PORUKA: taurus

IZVORNA PORUKA: taurus

ja sam prije par dana pisala meni za svoj danasnji iftar i sad nema tog mog posta[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
e ovako
begova corba
ramstek u saftu i prilog ria sa susamom
ampinjoni sa sirom
musaka od pohovanih patlidana
palacnke sa sirom zapecene u rerni
pohovane paprike roge punjene travnickim sirom
buredzici od lisnatog tijesta
princes krofne
monte kolac
i naravno sokovi, jogurt


e sad nisam nikakvu salatu skontala, moda samo paradajz ili kupus
i nesto mi ove palacinke visak, ili da u smjesu dodam malo badema pa da budu drugaije ili da ih skroz izbacim[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

i da moj prvi monte kolac se hladi u frizideru pa vam javim kakav je bio[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




meni niko nista ne odgovara[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

palačinkie su ti višak ženo....
i da se zahmetiš da stojiš i praviš...nema potrebe
salata...kupus i paradajz zajedno meni je to super kombinacija
i voćwe nemoj zaboravit sve ostalo za 10[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




mamine oci -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 11:48:27)


IZVORNA PORUKA: taurus

IZVORNA PORUKA: taurus

ja sam prije par dana pisala meni za svoj danasnji iftar i sad nema tog mog posta[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
e ovako
begova corba
ramstek u saftu i prilog ria sa susamom
ampinjoni sa sirom
musaka od pohovanih patlidana
palacnke sa sirom zapecene u rerni
pohovane paprike roge punjene travnickim sirom
buredzici od lisnatog tijesta
princes krofne
monte kolac
i naravno sokovi, jogurt


e sad nisam nikakvu salatu skontala, moda samo paradajz ili kupus
i nesto mi ove palacinke visak, ili da u smjesu dodam malo badema pa da budu drugaije ili da ih skroz izbacim[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

i da moj prvi monte kolac se hladi u frizideru pa vam javim kakav je bio[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




meni niko nista ne odgovara[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

ma to se ucini da je malo a vecinom se svi uhvatimo za jedno jelo  bude dosta palacinci su visak imas buregcice znam kod mene moze ih pravit drugu noc cak i dvije vrste kolaca posle iftara neko uzme jedan neko ni jedan kolac znam jer sam svaku noc pravila iftare tako da sam nauvcila po nesto:)uglavnom iftar ti je ok[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Dinkica -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 11:49:30)

IZVORNA PORUKA: taurus

IZVORNA PORUKA: taurus

ja sam prije par dana pisala meni za svoj danasnji iftar i sad nema tog mog posta[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
e ovako
begova corba
ramstek u saftu i prilog ria sa susamom
ampinjoni sa sirom
musaka od pohovanih patlidana
palacnke sa sirom zapecene u rerni
pohovane paprike roge punjene travnickim sirom
buredzici od lisnatog tijesta
princes krofne
monte kolac
i naravno sokovi, jogurt


e sad nisam nikakvu salatu skontala, moda samo paradajz ili kupus
i nesto mi ove palacinke visak, ili da u smjesu dodam malo badema pa da budu drugaije ili da ih skroz izbacim[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

i da moj prvi monte kolac se hladi u frizideru pa vam javim kakav je bio[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




meni niko nista ne odgovara[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]


Po meni je ovo pravo puno jela, ja bih izbacila palcinke, nešto kontam svi ce probati begovu corbicu, ramstek sa rizom, po par sampinjona, pohovanu papriku i pitanje je bila ja imala mjesta u stomaku za musake, tako da palačinke slobodno izabci.

jelovnik je inače baš baš dobar[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

uh ja zaboravila buredzike, eh za njih napravila mjesta [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Nadi -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 11:51:44)

IZVORNA PORUKA: Nadi

Drage moje, nadam se da ce vam dragi Allah primiti i upisati u dobra djela vas post.
Ja ove godine ne postim [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Maloj princezi je tek 4 mj i samo doji pa se primarno zbog tecnosti nisam usudila postiti. Ali sam svaki dan na ovoj temi skupljajuci ideje za svoje postace.

Jucer sam pravila topu, begovu corbu, sis cevap, rizu kao prilog i kanelone sa fasiranim mesom, salata paradajiz i paprike, za desert savijaca od visanja.

Danas sam planirala topu, corbu (ostala od jucer), polagani burek, pilece i purece snicle u susamu, sezonsku salatu, Ostalo savijace od visanja od jucer.

Trebao bi mi i jedan savjet. Kako vi pravite sis cevap. Ja sam sinoc pravila prvi put i mozda mi je bio malo nezacinjen. Kako ga zacinite i u kakvom saftu ga ispihtijate? Hvala unaprijed.



Evo i ja da ponovim svoje pitanje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley9.gif[/image]
I draga taurus ja bih uz tvoj meni za salatu odabrala kupus uz samo paradajiza (malo crvene uvijek dobro dodje)




Anoniman -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 11:52:20)

IZVORNA PORUKA: Dinkica

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

E pravila preksinoc kadaif.
To mi je omiljeno slatko, narucito uz Ramazan.
Ja ti agdu pravim od 2,5 solje secera i 3vode. Stavim da kuha oko 10min i onda zalijem vruc kadaif. Ne zaljevam odmah svu agdu, vec postupno(kako upija). Uvijek mi od te agde ostane jedan fildzan, pa to onda iskoristim za kompot.
Kad je zalijem, obavezno malo prekrijem drugom tepsijom, da ne ostanu tvrdi oni dijelovi sto strse, pa nakon 15.20min. sklonim onda tu gornju tepsiju.
Joj jesam ti i objasnila  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Evo ide i fotka[image]http://www4.slikomat.com/10/0826/3hv-P82300.jpg[/image]



Pahuljice samo da utvrdim gradivo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , jel zaljevas vruc kadaif vrucom agdom ? i ide li masnoca?


Ja rastopim(ne da se ucvrci, vec samo rastopi)pola maslaca, dakle, oko 125g(koristim megle). E onda kad stavim red kadaifa (pola vrece), pospem orahe(oko 250g) i malo tog rastopljenom maslaca, pa onda stavim drugi red kadaifa i zalijem ga preostalim maslacem. stavim u zagrijanu rernu i cim pocne rumeniti, smanjim na 100 stepeni . Pecem oko 20min
Moja svekrva stavi cijeli maslac(dakle, 250g), ali meni to bude bas silno. Mi volimo ovu lajt verziju




Dinkica -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 11:54:13)

Pahuljice hvala, znate li zenice gdje se moze kupiti kadaif da veceras pravim, usput mi je sprind i konzum?




Anoniman -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 11:55:46)

IZVORNA PORUKA: Dinkica

Pahuljice hvala, znate li zenice gdje se moze kupiti kadaif da veceras pravim, usput mi je sprind i konzum?

Ma imas toga svugdje, samo pazi da kupis zuci(pazi, neki pakuju u zutim kesama bijeli kadaif)




mamine oci -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 11:58:55)

evo ja pravila malo zimnice ovo pravim svaki ramazan pa da podjelim recept sa vama

[image]http://www4.slikomat.com/10/0826/8s6-Photo-.jpg[/image]
5kg crvenih paprika
naravno oprati i ocistiti od sjemenki
[image]http://www4.slikomat.com/10/0826/2qq-Photo-.jpg[/image]
sitno iseckati na trakice
isekane paprike staviti u plasticnu kofu oko 5l
napraviti smjesu od
200gr secera
100gr soli
soljica eksencije
250ml ulja
i dva konzervansa
sve sjediniti
[image]http://www4.slikomat.com/10/0826/ci1-Photo-.jpg[/image]
smjesu preliti preko paprika kofu zatvoriti poklopcem svremena na vreme mjesati
paprike ostaviti da odstoje 24 h
sutradan ih pakovat u tegle i dodati malo presuna bjelog luka mrkve
[image]http://www4.slikomat.com/10/0826/d48-Photo-.jpg[/image]
dan kasnije su vec spremne za konzumiranje:)




Hanady RR -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 12:00:24)

IZVORNA PORUKA: Nadi

IZVORNA PORUKA: Nadi

Drage moje, nadam se da ce vam dragi Allah primiti i upisati u dobra djela vas post.
Ja ove godine ne postim [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Maloj princezi je tek 4 mj i samo doji pa se primarno zbog tecnosti nisam usudila postiti. Ali sam svaki dan na ovoj temi skupljajuci ideje za svoje postace.

Jucer sam pravila topu, begovu corbu, sis cevap, rizu kao prilog i kanelone sa fasiranim mesom, salata paradajiz i paprike, za desert savijaca od visanja.

Danas sam planirala topu, corbu (ostala od jucer), polagani burek, pilece i purece snicle u susamu, sezonsku salatu, Ostalo savijace od visanja od jucer.

Trebao bi mi i jedan savjet. Kako vi pravite sis cevap. Ja sam sinoc pravila prvi put i mozda mi je bio malo nezacinjen. Kako ga zacinite i u kakvom saftu ga ispihtijate? Hvala unaprijed.


ja od začina stavljam
so biber malo aleve paprike i soso paradjz u tubi...

pravim ovako....

luk isjeckan na pera propržim na masnoći pa dodam meso narezano na kockice...ja stavim obično teletinu a nekada mješam teletinu i junetinu....
kad se meso poprži stavim fildžan vode i tako 2-3 puta da se upihrtija...onda dodam so i biber i mrkvu i peršun narezane....
ja stavim dosta mrkev kod mene je vole u sitnom ćevapu...

malo pormješam i dodam vode da pokrije meso svo i onda dodam aleve paprike i sos paradjza iz tube ( ja najviše koristim podravku)

elem ja koristim soso i domaći koji ja pravim od paradjza al njega u sitni ćevam ne stavim jer nije mi do ukusa već da mi malo saft bude gušći...

i eto kuham ga tako...kad uvri voda dodajem sve po malo dok mi se ne skuha meso.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Evo i ja da ponovim svoje pitanje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley9.gif[/image]
I draga taurus ja bih uz tvoj meni za salatu odabrala kupus uz samo paradajiza (malo crvene uvijek dobro dodje)




taurus -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 12:06:35)

ok hvala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

izbacim palacinke




Nadi -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 12:32:33)

Hanady halali ali ja pitala za sis cevap (na tapie drvene nabola teletinu, luk, gljive malo isprila, podlila vodom i paradajiz sosom i pihtijala. Stavila bila malo vegete i bibera ali mi opet nije bilo nekako zainjeno dovoljno (so sam bila zaboravila i paradajiz pire mi nekako nije ba bio po volji. Je li bolje da stavim paradajiz u tubi ili svjei pa nasjeckati na kockice).


Sitni cevap pravim identino kao i ti i to mi je jelo meu najdraim. Hvala ti mila na brzom odgovoru. Cmoka i nadam se odgovoru vas strunih i iskusnih domaica.
Hvala jo jednom.




Lejla Ka -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 12:54:14)

Šiš čevap (prema mom tati)

Junetinu, ja uzela šniclu, isječem na kockice.
Luk isječem na 1/6 ili 1/8 manje glavice (kao za sogandolmu).
Mrkvu na maaalo deblje kolutiće.

U šerpi u kojoj ću kuhati čevap narežem što zrelijeg paradajza (ako nemam, onda jakoristim paradajz iz tetrapaka, nekako mi prirodnija aroma od koncentrata) da fino pokrije dno i popržim na ulju da se skroz smekša i pretvori u kašu.
Na čačkalicu redam zalogaj mesa, luk, zalogaj mesa, mrkvu i slažem u šerpu. Kad sve završim, posolim pobiberim i zalijem vodom da skoro dopire do vha mesa (znači, ne da prekrije, ali skoro). Stavim na najače da provrije, a onda samnjim i pustim ga da kuha (ovaj zadnji je kuhao i preko sata, a kad ga budem pripremala, pošto sam ga zamrzla, pusti ću ga opet 20-30minuta da se baš "raspadne").




mila81 -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 13:36:08)

Voljela bih napraviti filovane paprike, a davno sam gledala kako se prave, ja ih nisam nikad pravila, jer ih nisam ljubitelj, pa ako vam nije tesko pomoci mi malo oko njih, kako ih vi pravite???




Hanady RR -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 13:38:19)

IZVORNA PORUKA: Nadi

Hanady halali ali ja pitala za sis cevap (na tapie drvene nabola teletinu, luk, gljive malo isprila, podlila vodom i paradajiz sosom i pihtijala. Stavila bila malo vegete i bibera ali mi opet nije bilo nekako zainjeno dovoljno (so sam bila zaboravila i paradajiz pire mi nekako nije ba bio po volji. Je li bolje da stavim paradajiz u tubi ili svjei pa nasjeckati na kockice).


Sitni cevap pravim identino kao i ti i to mi je jelo meu najdraim. Hvala ti mila na brzom odgovoru. Cmoka i nadam se odgovoru vas strunih i iskusnih domaica.
Hvala jo jednom.

o ja pukla...
ma nije ni bitmo ja šiš i ne pravim...neće meni sa čačkalica niko ništa[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

e asd se sjetih chuci možeš napravit đugum butiće[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] oni su super hladni




Hanady RR -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 13:42:16)

IZVORNA PORUKA: mila81

Voljela bih napraviti filovane paprike, a davno sam gledala kako se prave, ja ih nisam nikad pravila, jer ih nisam ljubitelj, pa ako vam nije tesko pomoci mi malo oko njih, kako ih vi pravite???

e ovako
uzmeš paprike očistiš ih od sjemenki i peteljki naravno

u zdejulu pomješaš meso faširano, crveni luk narredn, mrkvu narendanu, so, biber, vegetu ako koriatiš, malo aleve paprike, malo ulja i riže ...ja dodam malo tople vode po fildžana da fino izmješam....

e onda u tepsiju staviš ulja...izrendaš malo luka, izrežeš 2-3 paradajza onako samo da puste sok, malo aleve paprike, i onom smjesom puniš paprike pa redaš u tepsiju....zaliješ toplom vodom do vrha teprije i pokriješ folijom i pečeš...
nakon 30-40 minuta skineš foliju pa ih pečeš još nekih 15-20 minuta....

ovo je verzija za tepsiju ja te dolme uvijek pečem...a možeš sve isto samo u šerpu staviš i kuhaš[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Nedi -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 13:43:58)

Hanady ovo ću copy paste. Probam sutra[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




mila81 -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 13:44:53)

Zaboravih reci da je to po zelji mog muza, on bi ih jeo svaki dan[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anoniman -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 13:46:46)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mila81

Voljela bih napraviti filovane paprike, a davno sam gledala kako se prave, ja ih nisam nikad pravila, jer ih nisam ljubitelj, pa ako vam nije tesko pomoci mi malo oko njih, kako ih vi pravite???

e ovako
uzmeš paprike očistiš ih od sjemenki i peteljki naravno

u zdejulu pomješaš meso faširano, crveni luk narredn, mrkvu narendanu, so, biber, vegetu ako koriatiš, malo aleve paprike, malo ulja i riže ...ja dodam malo tople vode po fildžana da fino izmješam....

e onda u tepsiju staviš ulja...izrendaš malo luka, izrežeš 2-3 paradajza onako samo da puste sok, malo aleve paprike, i onom smjesom puniš paprike pa redaš u tepsiju....zaliješ toplom vodom do vrha teprije i pokriješ folijom i pečeš...
nakon 30-40 minuta skineš foliju pa ih pečeš još nekih 15-20 minuta....

ovo je verzija za tepsiju ja te dolme uvijek pečem...a možeš sve isto samo u šerpu staviš i kuhaš[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Ja jos dodam malo persina i bijelog luka




Hanady RR -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 13:47:39)

IZVORNA PORUKA: mila81

Zaboravih reci da je to po zelji mog muza, on bi ih jeo svaki dan[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

e i mog...
ja paprike ne jdem al ja sebi ubacim uz ovo koji parajz filovan pa ja fino papam paradjz a on paprike[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>