Anoniman -> RE: Najdrazi gost-Ramazan (26.8.2010 11:52:20)
|
IZVORNA PORUKA: Dinkica IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa E pravila preksinoc kadaif. To mi je omiljeno slatko, narucito uz Ramazan. Ja ti agdu pravim od 2,5 solje secera i 3vode. Stavim da kuha oko 10min i onda zalijem vruc kadaif. Ne zaljevam odmah svu agdu, vec postupno(kako upija). Uvijek mi od te agde ostane jedan fildzan, pa to onda iskoristim za kompot. Kad je zalijem, obavezno malo prekrijem drugom tepsijom, da ne ostanu tvrdi oni dijelovi sto strse, pa nakon 15.20min. sklonim onda tu gornju tepsiju. Joj jesam ti i objasnila [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Evo ide i fotka[image]http://www4.slikomat.com/10/0826/3hv-P82300.jpg[/image] Pahuljice samo da utvrdim gradivo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , jel zaljevas vruc kadaif vrucom agdom ? i ide li masnoca? Ja rastopim(ne da se ucvrci, vec samo rastopi)pola maslaca, dakle, oko 125g(koristim megle). E onda kad stavim red kadaifa (pola vrece), pospem orahe(oko 250g) i malo tog rastopljenom maslaca, pa onda stavim drugi red kadaifa i zalijem ga preostalim maslacem. stavim u zagrijanu rernu i cim pocne rumeniti, smanjim na 100 stepeni . Pecem oko 20min Moja svekrva stavi cijeli maslac(dakle, 250g), ali meni to bude bas silno. Mi volimo ovu lajt verziju
|
|
|
|