RE: "skidanje" temperature, kada i čime (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Zdravlje beba

Poruka

Medić* -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (29.2.2012 23:38:38)

IZVORNA PORUKA: Dalil@

Kad smo kod trodnevne..sjecate li se kakvi su joj bili simptomi? Jel se javlja samo temperatura ili i slinjenje, crveno grlo...?

U nasem slucaju maleni imao blago povisenu temperaturu, zalio se po malo na grlo jer nije htio jesti. 4 dan se osuo i za par dana osip se povukao Nije slinio.

Dalil@ -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (29.2.2012 23:38:59)

Ok evo odgovorile ste mi [sm=smiley1.gif]

Dalil@ -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (29.2.2012 23:39:46)

IZVORNA PORUKA: Dalil@

Ok evo odgovorile ste mi [sm=smiley1.gif] Hvala

babina beba -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (29.2.2012 23:44:06)

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Ako ti je sta lakse, a nije...[sm=smiley1.gif], i mi smo pili bezveze antiobiotik i nama je rekla da je crveno grlo..ja dovela dijete cetvrti dan..kaze ona "nismo trebali antibiotik".[sm=hudicek1.gif]

Neznam da li da prestanem sa antiobiotikom ili do kraja da ispije. Doktori[sm=hudicek1.gif]

babina beba -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (29.2.2012 23:45:20)

[sm=smiley31.gif]
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

evo teme

temperatura pa osip

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

eminesqu -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (16.4.2012 19:19:52)

Dajte žene savjet... Od jučer se borimo s temperaturom... Nikako da spadne ispod 38.2 :(
37,7 digitalnim ispod pazuha, na uputstvu piše da se dodaje 0,5 na to. (valjda sam dobro)

Jučer smo bili kod doktorice, grlo se jeste upalilo (svi smo bolesni).

U. ims skoro 7 mj. Doji. Dr. nam je prepisala antibiotik i paracetamol.

Oči su joj zapišane, kenjkava je i jako mi je žao. Puno doji, vode neće.

Nikako da se preznoji. Masirala sam je, tuširala.

Može neki savjet?

Skvo RR -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (16.4.2012 19:37:14)

sve radis kako treba...uskoro ce pasti tura...ako se priblizi 39 mozes umjesto paracetamola, staviti lupocet cepic. Raskomoti dijete..emirko je meni spavao u bodiju i tankom donjem dijelu, tako se bebe hlade...a preznojavanje ne cekaj...nemoj dijete tjerati da se znoji pod dekicom i slicno..kod malih beba je obratno kada imaju turu, trebaju se raskomotiti.

palachinken -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (16.4.2012 19:51:01)

Koliko treba paracetamol sirupu da djeluje? Dala sam prije sat i dalje je temp 38 kao i prije sirupa.

Skvo RR -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (16.4.2012 19:53:57)

max. koncentracija je 2h.

eminesqu -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (16.4.2012 20:13:06)

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

sve radis kako treba...uskoro ce pasti tura...ako se priblizi 39 mozes umjesto paracetamola, staviti lupocet cepic. Raskomoti dijete..emirko je meni spavao u bodiju i tankom donjem dijelu, tako se bebe hlade...a preznojavanje ne cekaj...nemoj dijete tjerati da se znoji pod dekicom i slicno..kod malih beba je obratno kada imaju turu, trebaju se raskomotiti.

Uh, bojala sam se da šta ne griješim, jer sam manje-više instinktivno radila. Čini mi se da je počela padati, malo je raspoloženija. [sm=smiley1.gif]

Nadam se da ćemo večeras imati mirniju noć.

Mirnu noć želim i ostalim bebačima koji se bore s turom. [sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

palachinken -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (16.4.2012 20:15:49)

Evo izgleda je spala, vidno je zivnuo, ganjan ga s toplomjerom o sobi[sm=smiley1.gif]

Skvo RR -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (16.4.2012 20:21:51)

zelim vam mirnu noc od srca..[sm=smiley1.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (16.4.2012 20:22:16)

[Sadržaj poruke je obrisan]

selebriti -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (21.5.2012 13:39:32)

Da li budite dijete kad ima turu?

hanabanana -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (21.5.2012 13:52:24)

IZVORNA PORUKA: selebriti

Da, naročito ako je preko 38/5

selebriti -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (21.5.2012 14:05:43)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: selebriti

Da, naročito ako je preko 38/5

Ovo me zanima jer je moja djevojčica imala visoku turu. Taj dan je isla do 39,2. Prije spavanja smo joj mjerili i nije bila visoka,37,nesto, onda smo joj dali Paracetamol, u medjuvremenu je rasla i nakon satak se pocela preznojavati i tura je spala. Onda opet u noci pocela rast, ..Dali smo joj Paracetamol u 1, ona je zaspala, medjutim i dalje je bila vruca. Tek nakon 2 sata je pocela da spada, s tim da sam joj ja u medjuvremenu rukice i nogice masirala i stavljala obloge na none. Nismo je budili.

Lady26 -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (21.5.2012 14:08:17)

Ne budim ni ja Lanu, zbog cega?
Ako se i probudi sama, prilikom stavljanja obloga, davanja sirupa ili sta vec ide, zaspe opet i pustim je da spava a ja dezuram...

hanabanana -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (21.5.2012 14:10:41)

Dijete dok spava temperaturu raste.
Zato im ja ne dam spavati dokle god tura nije pala.
ALi ja nikada djeci nisam dala paracetamol na 37/5.
Nikada prije 38/5 ne dajem hemiju.
Masiram, tuširam, ali ne dajem sirup. Zato ne dam ni da spavaju dok tem nije u padanju.

Daja_sa -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (21.6.2012 0:32:06)

Moj curetak ima turu 38...udjoh u sobu da je obidjem prije neg ja zahrcem ona gori...ali samo celo i vrat...izmjerim i imam sta da vidim...
Nogice led ledeni...malo sam joj masirala i obukoh carapice da se zgriju pa da stavim oblogice...ali sta je najbolje da stavim? u ova doba mi mozak zastopao skroz...
senf? krompir? help ako ima koja mama budna[sm=smiley13.gif]

Mala Selma -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (21.6.2012 0:35:56)

Mozes krompir, senf, bjelance, sirce-voda (pola-pola) pa masirati je, tusiranje, masaza....mada nama uvijek skoci tura na 40 i pomogne nam samo voltaren cepic[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

teacher75 -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (21.6.2012 0:36:29)

ja bih dala paracetamol i pratila situaciju tokom noci

Hanady RR -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (21.6.2012 0:36:41)

koja ima turu...mala ili veća....

skini čarape i rakomoti je...
obloge od stajć vode uradi...na nogama pa listovi pa ruke pa do lajta, stomka i leđa i vratne žile...čelo vrlo malo...

možeš je i istušorati...

ako je veća možeš staviti jedna krompir, izrendaš i u čarapu pa na nanone...
ja senf stavljam većoj al malena djeca do neke treće godine imaju osjetljivu kožu pa senf mi nekkao i nije najbolje rješenje

Daja_sa -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (21.6.2012 0:38:09)

istusirala sam je prije nego sam joj dala paracetamol...nekako me panika uhvati u ova doba iz cista mira tura[sm=smiley13.gif] i ja pod tus i sirup...
sacekacu da se none zgriju pa cu probati sa senfom...Hvala

Daja_sa -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (21.6.2012 0:39:44)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

koja ima turu...mala ili veća....

skini čarape i rakomoti je...
obloge od stajć vode uradi...na nogama pa listovi pa ruke pa do lajta, stomka i leđa i vratne žile...čelo vrlo malo...

možeš je i istušorati...

ako je veća možeš staviti jedna krompir, izrendaš i u čarapu pa na nanone...
ja senf stavljam većoj al malena djeca do neke treće godine imaju osjetljivu kožu pa senf mi nekkao i nije najbolje rješenje

mala mala...ma nogice joj k'o led...a ceolo i vrat gore...ali bukvalno...istusirana je i dobila dozu paracetamola...ovo nam je prva tura...ali vala nije morala u ova doba da se "javi" nikako...pih

Hanady RR -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (21.6.2012 0:39:59)

IZVORNA PORUKA: Daja_sa

istusirala sam je prije nego sam joj dala paracetamol...nekako me panika uhvati u ova doba iz cista mira tura[sm=smiley13.gif] i ja pod tus i sirup...
sacekacu da se none zgriju pa cu probati sa senfom...Hvala

nemoj čekat da se zgriju...
stavi na njih oblogu da turu iz glave ''povuče'' u noge i tako će spasti...
kažu da kad su rike vruće a noge hladne raste tura

Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>