RE: "skidanje" temperature, kada i čime (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Zdravlje beba

Poruka

sbsbs -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (25.11.2011 22:18:24)

hvala puno jos jednom... kako god citam izgleda da je ova trodnevna groznica... jer danas sam je vodila pedijatru, znaci apsolutno nista, nit kise , nit kaslje nit joj curi nosic, pluca cista... znaci jos sutra temperatura, aprekosutra ocekivati osip [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] uh...

sbsbs -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (27.11.2011 11:41:03)

tura prosla sama od sebe... nevjerovatno... kako dosla , tako i prosla... valjda bi sad trebao slijediti taj ospi , ali nista jos...
drage forumasice punooo vam hvala, pomogle ste mi punooo... inace umrla sam 10 puta u ova 3 dana...
poljubac za sve :D

Hanady RR -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (27.11.2011 11:45:25)

IZVORNA PORUKA: sbsbs

tura prosla sama od sebe... nevjerovatno... kako dosla , tako i prosla... valjda bi sad trebao slijediti taj ospi , ali nista jos...
drage forumasice punooo vam hvala, pomogle ste mi punooo... inace umrla sam 10 puta u ova 3 dana...
poljubac za sve :D

draga moraš i ovo znati da osip može a i ne mora da s epojavi...opet je trodnevna groznica...
ako s epojavi dođe kao i tura ničim izazavna i odlazi nevjerovatno nakon tri dana...u nekim slučajevima tura je trajala 3 dana a opsip 5 dana la kažem ti ode ko rukom odnešen...
nevjerovatno al istinito[sm=smiley1.gif]

Daj daj -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (5.12.2011 21:53:45)

Pozdrav, moze li mi neko reci kako ide ona kombinacija Dalsy - Paracetamo (Lopocet cepici) ? Koji je vremenski razmak? Pokusavala nci na forumu ali zaista nemem vremena sve da citam.

Emica_sa -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (5.12.2011 22:09:45)

Cini mi se da sam negdje procitala da moze poslije 2 sata,jer nije isti sastav,pa nema problema,ali samo kad je visoka tmperatura[sm=smiley1.gif]

Daj daj -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (5.12.2011 22:46:55)

IZVORNA PORUKA: Daj daj

Pozdrav, moze li mi neko reci kako ide ona kombinacija Dalsy - Paracetamo (Lopocet cepici) ? Koji je vremenski razmak? Pokusavala nci na forumu ali zaista nemem vremena sve da citam.

Ima li neko da mi odgovori ?

bananica -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (5.12.2011 22:48:16)

4 sata

Emica_sa -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (5.12.2011 22:48:54)

Pa odgovorila sam ti jedno,pa za 2 sata drugo ako je visoka temperatura

dinaa -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (5.12.2011 22:49:26)

Smijes na 4 sata razmaka,ako grijesim neka me brzo neko ispravi.

gaganica -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (5.12.2011 23:42:55)

Nas pedijatar kaze da mogu jedan za drugim da se daju.
Bitno je da se dete ne predozira jednim lekom, tj da se postuje razmak izmedju 2 doze istog leka.

milenium -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (13.12.2011 2:33:16)

ja tražim onaj recept za skidanje temperature sa obozima od krompira,čini mi se da sam negdje to pročitala ali ne znam gdje[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

sad itam da ima neti i sa siretom.ide li siret u krompire ili siret na neku gazu pa samo tako stavit na kou ili[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

i kako se pravi oblog sa senfom,koliko da stoji,kako esto mjenjat[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

chantal -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (13.12.2011 7:42:16)

Krompir se izrenda i stavi na stopala,navučeš preko čarapice,i mijenjaš čim potamni.
Senf mislim isto da se namažu stopala,i čarapice preko ili možda i ne [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  a za sirće ne znam ni ja

babina beba -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (13.12.2011 8:18:15)

sirce ali jabukovo ako je jako malo razblaziz i carape umocis i obuces,,,mada iskreno meni ovo nista nije pomagalo.
Mi smo culi da je i cola  cola dobra pa sam svom djetetu davala onako po gutljaj doduse starije je djete !

milenium -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (13.12.2011 17:28:06)

IZVORNA PORUKA: chantal

Krompir se izrenda i stavi na stopala,navučeš preko čarapice,i mijenjaš čim potamni.
Senf mislim isto da se namažu stopala,i čarapice preko ili možda i ne [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]   a za sirće ne znam ni ja

a na stopala,ja sam mislila da to ide na prsa.znači na stopala ipak.hvala chantal[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

scarlett -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (3.2.2012 12:11:52)

Ako ima dežurnih mama, molim za savjet :-)

Moj 2,5 godišnji sin ima od sinoć temperaturu, do jutros je bila 37,5 i pokušavala sam skinuti senfom, zasada neuspiješno, osim što su mu sada samo glava i prsa topli i t se popela na 38. Ne vidim više svrhu stavljanja senfa, jer mu noge nisu tople.

Kada da uključim paracetamol i šta mogu do tada probati, hvala unaprijed

DM -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (3.2.2012 12:26:20)

Obično i pedijatri preporučuju skidanje temp. tek sa 38 , ali svaka mama zna svoje dijete i kako je "sa temp"!
Već sa 38 mu trebaš uključiti paracetamol ili panadol uz dosta, dosat tekućine, jer je temp. gube i treba ju nadoknaditi, a ujedno i temp. "izbacuju"!
Ako su nogice i rukice hladne-masirati da se zagriju i nakon toga oblogice na iste( možeš i samu vodu-ne prehladnu)!

Tek nakon 39 se daju neki "jači" lijekovi, ali se nadam da vam neće ni trebati!
A za paracetamol-smiješ ga dati na svaka 4 sata, ali ne prekoračuj 4 doze unutar 24sata, ako pak temp. ne jenjava-kombinuj sa dalsy.em ili čepićem(lupocet je isto što i paracetamol, a voltaren samo ako ja baš visoka temp.)!

scarlett -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (3.2.2012 12:43:18)

ok hvala draga [sm=smiley1.gif]

babina beba -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (29.2.2012 23:26:32)

Mi smo imali temp 3 dana i sad imamo osip. Moze li mi neko reci kako izgleda i po kojim dijelovima tijela se pojavljuje? Treba li doktoru ici i kad mogu ocekivati da prestane,Sutra praznik pa mi se nesto beba i ne nosa po dezurnim doktorima! Hvala puno!

Visnja RR -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (29.2.2012 23:30:03)

jel u pitanju trodnevna voriza? uvjek je popracena osipom... od bebe do bebe u kolikom obimu... povuci ce se za par dana ...ja nisam tretirala nikakvim praskom ni kremicama... pusa
copy> Osip (nestaje unutar nekoliko sati do dva dana): makulopapularni ili eritematozni (pjegav, crvenkast) osip, tipino poinje na trupu i moe se rairiti na vrat i ekstremitete.

Medić* -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (29.2.2012 23:31:11)

Mi smo isto poodavno imali trodnevnu groznicu, 3 dana temperature, 4 dan osip se pojavio po stomacivu najvise, cini mi se i po nogicama. Nismo isli dr.

Skvo RR -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (29.2.2012 23:33:49)

IZVORNA PORUKA: babina beba

Mi smo imali temp 3 dana i sad imamo osip. Moze li mi neko reci kako izgleda i po kojim dijelovima tijela se pojavljuje? Treba li doktoru ici i kad mogu ocekivati da prestane,Sutra praznik pa mi se nesto beba i ne nosa po dezurnim doktorima! Hvala puno!

Osip smo najvise imali po stomacicu, ramenima i ledjima..izgledao je crvenkasto mrezasto..dakle blago. karakteristican je po tome sto izbije u momentu kada temperatura prestane. Dakle tri dana visoke ture, tri dana osipa.

babina beba -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (29.2.2012 23:34:49)

Os subote vece do juce popodne toliko joj je trajala danas osip ali fuj po stomaku, ledjima rubovima kose ma haos. Doktorica je vidjela da joj je i grlo crveno i dala antibiotik nikakvih drugih simptoma nije imala! Sutra joj doktorica ne radi a nenosa mi se djete po dezurama! Hvala Vam!

Skvo RR -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (29.2.2012 23:36:28)

Ako ti je sta lakse, a nije...[sm=smiley1.gif], i mi smo pili bezveze antiobiotik i nama je rekla da je crveno grlo..ja dovela dijete cetvrti dan..kaze ona "nismo trebali antibiotik".[sm=hudicek1.gif]

Dalil@ -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (29.2.2012 23:36:37)

Kad smo kod trodnevne..sjecate li se kakvi su joj bili simptomi? Jel se javlja samo temperatura ili i slinjenje, crveno grlo...?

Visnja RR -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (29.2.2012 23:38:24)

evo teme

temperatura pa osip

Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>