Ivona -> RE: "skidanje" temperature, kada i čime (18.9.2009 16:46:25)
|
A joj sta je ovo s djecicom [sm=smiley13.gif] Mi smo maloprije bili ponovo kod dr. Grlo je puno gore nego jucer,ima bijelih naslaga,ali uradili su joj bris grla (nekakav brzinski u privatnoj poliklinici,nisam ni znala da to moze tako [sm=zmeden.gif]) i bio je negativan,pa je dijagnoza Herpangina-to je neki virusni oblik. Selenica ima strasne bolove u grlu,nista ne moze ni da pije,ni da jede.Jutros je cepic oborio temp. na 38 i sada varira tako izmedju 38 i 38.5. Pitala sam za te kombinacije sa voltarenom.Rekla mi je da trombociti kod viroze padaju rapidno i da bi voltaren mogao uzrokovati krvarenje iz cmara.Samo lupocet cepici(svakih 6 sati) i tusiranje. Obloge ako se koriste(senf,sirce,alkohol,bjelance) imaju efekta samo ako se namazu po cijelom tijelu,tako da je tusiranje najbrza,najjednostavnija i najucinkovitija varijanta-tako mi ona rece [sm=zmeden.gif] Kupili smo neki sprej Tantum Verde i to jos spricamo u grlo,trebalo bi kao da pomogne. U ponedjeljak na kontrolu,a do tada se boriti sa temp.Rekla nam je i da pratimo hoce li doci do osipa u nedjelju ili eventualno ponedjeljak. Dodjemo kuci sa svojim iznemoglim djetescetom,a mame(moja i muzeva) nas sapadnu da je to za antibiotika,da treba alkohol,ovo ono-hajd razumijem i njih-tako su one nas njegovale... Da smo otisli u djeciji dispanzer,antibiotike bi sigurno dobila.Iako sam i sama veliki protivnik zloupotrebljavanja istih,sada sam se izgubila u svemu...Valjda ove dvije dr. nesto znaju i valjda su leukociti i bris grla dovoljni pokazatelji [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|