AMELIC -> RE: Kako ste muzevima saopstili-Trudna sam! (13.7.2012 12:38:13)
|
Četiri duge godine pokušavanja,suza,razočarenja,straha i nadanja...dvije trudnoće, jedna završava spontanim a druga nakon preležanih 9 mj.,puno problema i straha, donosi najljepši poklon i najljepšu titulu:MAMA[sm=love.gif] Prva trudnoća nakon treće ture klomifena dobivam jake bolove, nesnosne,mengu trebam dobiti tek sutra...hitno idem dr.,mislim koji me sad problem snašao...legnem na sto i dr. veli hiperstimulacija,uvećani jajnici i zato su bolovi...al kao meni je ovdje još nešto sumnjivo,da mi uradimo betu,vi idite kući a ja ću vas zvati za sat vremena! Ja i muž sjedimo u sobi u polumraku,meni u želucu ko kamen se steglo,telefon zvoni,ja ko bez duše se javljam i dr. kaže beta 386 čini mi se...ja se smijem ne mogu da progovorim,a on me vrti u krug po sobi...oboje plačemo i smijemo se u isto vrijeme! Nažalost trudnoća završava u 10-toj nedelji spontanim i kiretažom[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Prošlo je već 14 mj od predhodne trudnoće,more nalaza,pretraga,pregleda, al od trudnoće ništa. opet idemo na stimulaciju i taj mjesec idemo na more...uopšte se ne nadam trudnoći pa noć prije povratka idemo u susjedno mjesto pješice udaljeno 6 km i vraćamo se nazad...ja navečer opet dobivam jake bolove,uopšte ne spavam cijelu noć...jedva čekam kući...odmah u 22h odlazimo u bolnicu jer su bolovi nesnosni...u podsvijesti sumnjam na trudnoću,isti simptomi kao kod predhodne, a i kasni mi četiri dana(mada su mi menstruacije neredovne)...rade mi odmah betu...mi čekamo u hodniku bolnice duga 2 h...konačno beta je 1480 trudna sam!!! Držimo se za ruke i šutimo...nisam se smjela radovati jer na pregledu prije nego je beta bila gotova dr.mi kaže da je vjerovatno vanmaterična jer ne vidi ama baš ništa[sm=smiley13.gif] Tek sam sutradan odahnula kad mi je moja dr. potvrdila regularnu trudnoću dok me moj mužić držao za ruku i plakao zajedno samnom...ovaj put su bile radosnice[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|