|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantjelesna oplodnja
13.5.2010 14:56:32   
andjela_sa
Posto se i ja na neki nacin spremam za vantjelesnu interesuje me zasto sve vi cure ostajete i radite ih u BIH ili u Zg.Ja trebam iduci mjesec na konsultacije kod dr. Vlaisavljevica u Maribor pa zato vas ovo pitam.

(odgovor članu inčica)
Neposredna veza do poruke: 851
13.5.2010 15:12:52   
malena27 RR
andjela vjerovatno jer se dugo ceka na Maribor... koliko dugo si ti cekala na protokol u Mariboru od slanja dokumentacije?

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu andjela_sa)
Neposredna veza do poruke: 852
13.5.2010 15:56:58   
snowrose
Ja lično idem u Tz iz više razloga :
1. uspješnost mojih prijateljica,ali i uspješnost još nekih trudilica
2.zašto ići u Maribor,ako tim iz Maribora dolazi u Tz ( dr. Reljič i biolog Mojca,ne znam ko je treći-zaboravih,ali ima stranica )
3.blizina,a i cijene su skoro iste
Tebi mila,SRETNO !!!Cmokić.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 14.5.2010 8:47:27 >

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!

Neposredna veza do poruke: 853
14.5.2010 9:30:56   
andjela_sa
IZVORNA PORUKA: malena27 RR

Nismo se razumjele u potpunosti.Ja tek u '' mjesecu idem na konsultacije pa onda ulazim u postupak.....znaci bicu na redu iduce godine oko juna

< Poruku je uredio malena27 RR -- 14.5.2010 9:41:15 >

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 854
14.5.2010 9:36:27   
andjela_sa
IZVORNA PORUKA: snowrose

2.zašto ići u Maribor,ako tim iz Maribora dolazi u Tz ( dr. Reljič i biolog Mojca,ne znam ko je treći-zaboravih,ali ima stranica )

Da se nadovezem....
1.O uspjesnosti ne mogu da govorim jer sam nova u svemu ovome
2.Tim iz Maribora i Ljubljane dolazi kod nas ali postoji dosta stvari pored tima koje se moraju poklapati.Iskreno nemam dobro iskustvo sa nasim doktorima,tako da smatram da ako nista drugo u Sloveniji imaju bolje labaratorije.
3.Sto se blizine tice slazem se ali opet koliko sam cula u Maribor odes samo na sam zahvat nekih 7 do 10 dana.Ostalo sve radis kod svog doktora

Kako god bilo ja nam svima zelim sto prije postanemo user posted image  na ovaj ili onaj nacin kod ovog ili onog doktora.

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 855
14.5.2010 9:39:00   
A Iman
IZVORNA PORUKA: inčica

Na kraju ispade neprohodni jajovodi, a to potvrdio nakon laparoskopije isti dr koji mi je 2004 radio hsg i rekao da je sve prohodno. Najgore je sto sam nakon hsg-a radila 3 inseminacije kod dr.
Da je pameti do kadije kao od kadije, drugacije bih sada.  Eto borim se....

a tako je to sa doktorima. user posted image

Idemo dalje....

(odgovor članu inčica)
Neposredna veza do poruke: 856
14.5.2010 9:45:26   
vjestica
nije to do doktora, nego do metoda i vremenskog razmaka kad su rađene pretrage
HSG je nepouzdanija metoda od laparoskopije , a osim toga rađen je prije 6 godina, a u međuvremenu su se mogli začepiti jajovodi ako si imala hlamidiju, upalu slijepog crijeva ili neku drugu infekciju

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu A Iman)
Neposredna veza do poruke: 857
15.5.2010 20:29:16   
/MMK/
IZVORNA PORUKA: andjela_sa

IZVORNA PORUKA: snowrose

Da se nadovezem....
1.O uspjesnosti ne mogu da govorim jer sam nova u svemu ovome
2.Tim iz Maribora i Ljubljane dolazi kod nas ali postoji dosta stvari pored tima koje se moraju poklapati.Iskreno nemam dobro iskustvo sa nasim doktorima,tako da smatram da ako nista drugo u Sloveniji imaju bolje labaratorije.
3.Sto se blizine tice slazem se ali opet koliko sam cula u Maribor odes samo na sam zahvat nekih 7 do 10 dana.Ostalo sve radis kod svog doktora

Kako god bilo ja nam svima zelim sto prije postanemo user posted image  na ovaj ili onaj nacin kod ovog ili onog doktora.

U Mariboru za iste novce rade i smrzavanje embrija, tako da ako nB ne uspije, povoljnije i za zdravlje i za novčanik je vratiti se za mjesec ili dva i ponoviti transfer, bez pikanja i većih troškova.

09.2010.

Neposredna veza do poruke: 858
16.5.2010 18:54:02   
edina77
evo mene opet posle duže vremena planiram da nazovem dr.Balić ali još sam pod nekim stresom pa malo odugovlačim prošli sam IVF radila i septembru prošle godine pa sad se ponovo pripremam zna li neko kad imaju termini u ovoj godini.

(odgovor članu /MMK/)
Neposredna veza do poruke: 859
17.5.2010 7:16:32   
snowrose
Sad krajem maja-to si zakasnila.Potom u julu i septembru.

Sretno !!!

(odgovor članu edina77)
Neposredna veza do poruke: 860
17.5.2010 20:50:58   
sara za
Reci mi Snowrose,jesili odlucila kada ides juli ili septembar,ja ove sedmice vjerovatno idem kod dr.pa se cujemo...Pusa

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 861
17.5.2010 21:29:03   
snowrose
Mila,sad " se čuvam "user posted image user posted image user posted image -malo crnog humora,pijem kontracepciju,čim dođe user posted image  uraditi hormončiće i na osnovu njih ćemo skontati da li je bolje u julu ili septembru.
Čuvam fige,javi kako je bilo kod dr.

(odgovor članu sara za)
Neposredna veza do poruke: 862
18.5.2010 9:31:18   
narandzasta
Draga incica,

Hvala za odgovor, samo se i dalje trudi. Ja sam tek na pocetku procesa, tek sam saznala (nakon  HSG-a) da imam jako, jako malu mogucnost zaceca pripodnim putem. Moja doktorica mi je preporucila da jos par mjeseci pokusamo onako (kao ucinak HSG-a vidi se do 3 mjeseca) i trenutno pijem utrogestan, a ako ne uspije onda ICIS (sorry ako nisam dobro napisala, jos sam pocetnik).

Ja sam se psihicki pripremila na vantjelesnu jer vec dugo imam problema sa jajnicima. Imam 32 godine, muz 37. Njegovi nalazi su OK.

Imam opciju dr. Balic ili dr. Hajder, zato sam pitala za iskustva.

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 863
18.5.2010 23:20:40   
sanelce
Posto se i ja na neki nacin spremam za vantjelesnu interesuje me zasto sve vi cure ostajete i radite ih u BIH ili u Zg.Ja trebam iduci mjesec na konsultacije kod dr. Vlaisavljevica u Maribor pa zato vas ovo pitam.
IZVORNA PORUKA: malena27 RR

andjela vjerovatno jer se dugo ceka na Maribor... koliko dugo si ti cekala na protokol u Mariboru od slanja dokumentacije?

Draga moja mogu ti reći da je tvoj izbor klinike a i samog doktora genijalan. To što Relji dolazi u Tuzlu to je samo polovica tima iz Maribora i trebate cure zapamtiti da tu tu nema dr. Boruta -biologa koji je isto tako važna karika ko i Vlaisavljević. Zato draga moja ti samo naprijed sačekaj svoje konzultacije u Mb i datum postupka, jer vjeruj mi sve se isplati a godina dana prođe brzo. To ti govorim iz vlastitog iskustva jer nakon godina i godina čekanja i lutanja po raznim klinikama u Hrvatskoj, trudnoću smo iz prve ostvarili u Mb kod dr. Vlaisavljevića. i sada sam u 17 tjednu trudnoće a usto da još napomenem da ima i 37,5 godina. Jednostavno tim u Mariboru je genijalan. Nemojte misliti da je ovo neka njihova reklama jer njima toga ne treba, i mislim da im u BiH a čak ni u hrvatskoj niko nije ravan, pogledajte malo njihove statistike. A i sama cijena postupka je ista ko u Tuzli ne pfeninga manje a imaju i zamrzvanje embrija.

Zato draga samo harbro naprijed vidjećeš da će biti sve ok.

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 864
19.5.2010 13:26:33   
sidi
pozdrav svima,nisam se dugo javljala pa da vam saopstim novinu (vec sam radila 5 van tj. oplodnji) 2puta wien, 2puta wels, jednom u bl. kod dr sibiljcic ali bez uspjeha nakon svih pokusaja odlucim u maribor ili cesku.posaljem emajl dr. u maribor i on mi odgovori da se dugo ceka na termin ako hocu da nazovem telefonski  onda sam stupila u kontakt sa dr.maly u ceskoj u bruno. dobila sam odmah termin za sedam dana na razgovor sam otisla i pocela sa terapijom punkciju sam imala 12.4 a embrio transfea sam uradila 17.4 stimulacija je totalno drugacija od ostali, za 1.maj sam radila test user posted image poslije krv pozitivna vratitili su mi 2 embrio i oba dva su ostala tako da nosim dvojke user posted image puno srece svima

(odgovor članu sanelce)
Neposredna veza do poruke: 865
19.5.2010 14:09:50   
malena27 RR
sidi predivna vijest user posted image user posted image user posted image user posted image   cestitam i cuvaj se sad user posted image user posted image user posted image  

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu sidi)
Neposredna veza do poruke: 866
19.5.2010 14:16:01   
Amelaa RR
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sidi nemas pojma kako mi  je drago zbog tebee....Cuvaj nam se sada.

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu sidi)
Neposredna veza do poruke: 867
19.5.2010 14:59:08   
A Iman
bravo user posted image

cestitam user posted image

Idemo dalje....

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 868
19.5.2010 15:26:41   
snowrose
Sidi,čestitam ti !!!user posted image user posted image user posted image Samo nemoj sad puuuuno šetati,pomalo,u granicama.

(odgovor članu A Iman)
Neposredna veza do poruke: 869
19.5.2010 17:27:51   
ena1
sidi cestitam tiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !mogu misliti kako si sretna posle toliko pokusaja. ja sam nova na ovom forumu, ali vec 2godine pokusavamo. sad sam uradila drugi IVF. stavili su mi dva embriona i rekli su da su odlicni. u pocetku sam bila sigurna da sam trudna,ali kako vreme odmice sve vise sumljam hocu li videti user posted image !imam iscedak ali nije gust, grudi su mi jako malo osetljive pa neznam jeli to od estradiola i progesterona sto primam vaginalno? mene je stomak samo jedan dan boleo i prestao,imala sam mucninu jednom i to je prestalouser posted image . transver mi je bio 9.05 a test trebam uraditi 22.05. dali neko zna sta se desava sa BT,sad mi je 37.1 ova druga nedelja mi je postala vecnost. citam simptome ali neznam kad je IVF mozda su rezultat terapije? pomozite mi da izdrzim jos 3dana 

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 870
19.5.2010 20:14:58   
/MMK/
ena da 22.05. ugledaš plus, a što se tiče temperature ona ti nije relevantna ako se  koriste progesteronski dodatci.

Ništa nemoj da brineš, što se tiče simptoma, trudna sam skoro 5 mjeseci i nikakvih simptoma na početku nisam imala ( jedan dan me bolila krsta- u doba implantacije) i to je to.

09.2010.

(odgovor članu ena1)
Neposredna veza do poruke: 871
19.5.2010 20:28:32   
malena ze
user posted image user posted image user posted image sidi,cestitke i od mene,zelim ti urednu trudnocu i uzivaj sada....Ena tebi zelim od srca da bude sve ok  abd...

(odgovor članu /MMK/)
Neposredna veza do poruke: 872
19.5.2010 20:34:22   
AMELIC
Sidi čestitam oduser posted image
Ena ako Bog da biće 22.05.user posted image ...vjerujem da ti je svaki dan ko vječnost ali pokušaj se nečim zaokupiti jer nije još dugo iščekivanja ostalouser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu malena ze)
Neposredna veza do poruke: 873
19.5.2010 20:43:11   
ena0002
Sidi iskrene cestitke user posted image user posted image user posted image
Ena1 sretno user posted image user posted image user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 874
19.5.2010 22:38:02   
sara za
Ena 1,ako Bod da bice to uredu,neka je sa srecom i molim te reci mi gdje si radila Ivf i koja je tvoja dijagnoza...

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *