malena27 RR
|
prenos postova sa teme Dr. Balic-Tuzla: IZVORNA PORUKA: malena27 RR Veda jesi li ikada isla u postupak IVF-a? Inseminacija je puno laksa i laksa je stimulacija... hormoni su cudo...poremete cijeli organizam a naravno manja je i cijena ako radis inseminaciju... osim toga, nije zagarantovano da ces iz prvog pokusaja IVF-a uspjeti da ... IZVORNA PORUKA: patrizia Draga Veda Nisam mislila ništa loše ,i za nas je svaka mens. već jako veliki stres i razočarenje.Želim ti uspjeh iz prvog pokušaja,a ovo sve što sam ti napisala je bila dobra namjera i još jedno iskustvo.Ja sam imala sepsu prije 4 god i jedva sam ostala živa,doktori mi govore da su ubijeđeni da su moji jajovodi skroz od tog začepljeni i da mi samo ostaje IVF.Ali ja neću ništa raditi dok se ne uvjerim u suprotno.Navijam za sve nas da na bilo koji način dođemo do našeg cilja.Da li liftom ili padobranom svejedno. IZVORNA PORUKA: veda Ma znam da nisi mislila nista lose. A i ova tvoja zadnja je super-da dodjemo do cilja,ili liftom,ili padobranom,svejedno.Bitno je da dodjemo. Trebala sam tu recenicu stavit na svoj potpis. IZVORNA PORUKA: veda Za malenu27RR .Nisam prije isla na IVF,znam da iz prvog puta rijetko kome uspije,ali dokle god budem mogla-ici cu,i finansijski,i ostalo.Ostaje mi da razmisljam pozitivno,kada samo citam o tikici 69 i sta je ta zena sve prosla,svaka joj cast,a uvjek je optimista i nakon toliko neuspjesnih IVF. IZVORNA PORUKA: malena27 RR veda prosla sam jedan postupak IVF-a/ICSI-ja...nazalost mm ima los spermogram pa nije mogla da se radi inseminacija...prvi ICSI je negativan bio... spremam se uskoro aBd na drugi postupak... iz iskustva mogu reci da je jako stresan i jako skup, jos kad vidis da je negativna beta, to te skrha...osim toga, psihicki moras biti jaka...nadam se da ce Balici ispuniti vasa ocekivanja... ja sam isla prosle godine sa mm na razgovor kod dr.ice Devlete dok je spermogram mm bio iole dobar i stvarno je ok zena. u principu, za vantjelesnu je najvazniji biolog-koji je u ovom slucaju iz Slovenije, ako se ne varam... ja bih, da sam na tvom mjestu, prije izabrala inseminaciju i hsg nego IVF... sretno sta god da odlucis... IZVORNA PORUKA: veda Sve znam i u pravu si vezano za ovo sto si napisala,sve sam izvagala,i odluceno je -IVF. Sto se tice negativne bete,nekako mislim da je najteze prvi put.Nakon sto sam imala taj spontani,nakon sto me to slomilo,ojacala sam,pa mislim da ce svaki drugi put bar malo biti lakse. Ima ona izreka-ono sto me ne ubija,cini me jacim. Na sta si konkretno mislila pod tim psihicki jaka? IZVORNA PORUKA: malena27 RR psihicki jaka u smislu da budes spremna svaki dan sama sebi davati injekcije ili da te neko svaki dan boca, zatim da cekas kad ce ti reci da ides na punkciju jajnih celija, anesteziju, embrio transfer i najgori period od 14 dana nakon embrio transfera do dana kada budes radila Beta HCG...a prije svega toga silni nalazi