Amelaa RR -> RE: Vantjelesna oplodnja (11.2.2015 10:41:08)
|
IZVORNA PORUKA: AAvalon IZVORNA PORUKA: Amelaa RR Tako je, i kaze ona meni, ne vidim zasto se bune parovi koji ne dobiju refundaciju jer nisu bitniji parovi koji se bore s steriliterom nego oni koji boluju od raka. Prece nam je nekom spasit zivot refundirajuci novac za lijek, nego paru koji nema djecu..[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]wtf... Al to smo mi...i nasa posla... i onda se zale na bijelu kugu i sl..uzas.. i ja sam se borila sa neplodnoscu, i nikad nisam marke ni od kog dobila, vec smo sve mi platili. ali i mene da pitas, ja mislim da su prioritet oni koji imaju maligna oboljenja od nas neplodnih. tako da mislim da komentar "WTF" nije ni malo na mjestu i iskreno sam razocarana takvim stavom jedne trudilice [sm=smiley13.gif]. naravno, da smo kakva drzava i da se ne krade onoliko koliko se krade, trebalo bi biti sredstava i za jedne i za druge, jer je i jedno i drugo prioritet. ali da nekog osudim na smrt ili kraci zivot zato da bih ja dobila dijete, neka hvala! opet ponavljam, trebalo bi biti sredstava i za jedne i za druge pa i za trece indikacije, i nismo mi krivi za njihove odluke koje donose, ali svejedno... tvoja izjava mi je bila [sm=smiley21.gif] Draga Avalon, ja se izvinjavam ako sam uvrijedila tebe ili bilo koga s ovim, nego wtf se odnosilo na ukupno izjave doticne doktorice Indire o ubjedjivanju mene da nema sanse da dobijemo redundaciju. I naravno da su maligna oboljenja preca od sterilita, i moj MM kaze, halal bilo svaki dinar od refundacije ako ce otic onima koji boluju od tih oboljenja...a ne po prijateljskoj osnovi, rodbinskoj opet na refundaciju za vantjelesnu, a ne refundacija za lijek nekog ko boluje od tumora i sl. Jos jednom se izvinjavam, i kazem halal bilo svaki dinar i nikad ja ne dobila refundaciju ako ce zaista ta sredstva otici nekom kome je potrebnije,..tj.nekom refundirat za lijek ko boluje od malignih oboljenja...al ako ce meni neko mazat oci s tom pricom, a redundirat svojoj prijateljici, ili od rodjaka prijateljima a mene odbijat...eh to je meni wtf-.. sorry jos jednom [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|