RE: Vantjelesna oplodnja (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

Amelaa RR -> RE: Vantjelesna oplodnja (10.2.2015 14:59:37)

Predat cu nakon ovog sto sam procitala iako je doticna doktorica Indira rekla da ce svi koji predaju uredno dobit odbijenicu, jer su na dodatnom sastanku upravnog odbora dogovorili da vremenski ogranicavaju na 12mjeseci....I kaze ona meni ne vidim u cemu je problem kada cete svakako ponovo radit pa kad predate s "friskim" papirima nece bit problem dobit cete refundaciju..Ovako mi je rekla od rijeci do rijeci.

malena27 RR -> RE: Vantjelesna oplodnja (10.2.2015 15:16:54)

Nisu se nadali da ima ovoliki broj neplodnih...ocigledno su skontali da ima previse parova a para malo... ti imas pravo predati, to ti ne mogu osporiti, a neka pisu odbijenicu, a mi cemo uloziti zalbu...

Zelimo_bebu -> RE: Vantjelesna oplodnja (10.2.2015 15:47:24)

Sve mi je jasno, ali zasto su odobravali parovima koju su bili u postupku prije par godina,,,po kom kriteriju su oni dobili novac, po kriteriju poznanstva...drugacije ne ide...oni su izgleda iz pocetka odobravali svima pa kad su vidjeli da je zahtjeva mnogo e onda su se dosjetili to nekako ograniciti....

Amelaa RR -> RE: Vantjelesna oplodnja (10.2.2015 16:07:14)

Tako je, i kaze ona meni, ne vidim zasto se bune parovi koji ne dobiju refundaciju jer nisu bitniji parovi koji se bore s steriliterom nego oni koji boluju od raka. Prece nam je nekom spasit zivot refundirajuci novac za lijek, nego paru koji nema djecu..[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]wtf... Al to smo mi...i nasa posla... i onda se zale na bijelu kugu i sl..uzas..

Zelimo_bebu -> RE: Vantjelesna oplodnja (10.2.2015 16:09:53)

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

Tako je, i kaze ona meni, ne vidim zasto se bune parovi koji ne dobiju refundaciju jer nisu bitniji parovi koji se bore s steriliterom nego oni koji boluju od raka. Prece nam je nekom spasit zivot refundirajuci novac za lijek, nego paru koji nema djecu..[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]wtf... Al to smo mi...i nasa posla... i onda se zale na bijelu kugu i sl..uzas..

Hahahah shvati nju molim te lijepo, ogledao naseg zdravstva, ma drzave u globalu....tko li je nju nastelio na mjesto pa da tako pametuje...ti predaj zahtjev i pokusaj da istjeras svoje...sta ima bolje spasit zivot nego dat vama,,,pa sta smo to mi gubavci

malena27 RR -> RE: Vantjelesna oplodnja (11.2.2015 8:19:37)

Sram i stid da je bude...a ko ju je doveo..pa stranka, zna se...
Mislim, kakav je to rezon, ako su vec donijeli Odluku o refundaciji, neka je i ispostuju...ne bi je donijeli da nisu imali novca za takve stvari...
Sigurno jesu prioritetniji slucajevi, tj. pacijenti s tumorom...ali mi nismo trazili da nam daju nista na ustrb njih - UO je sam donio odluku.

AAvalon -> RE: Vantjelesna oplodnja (11.2.2015 10:12:41)

i ja sam se borila sa neplodnoscu, i nikad nisam marke ni od kog dobila, vec smo sve mi platili. ali i mene da pitas, ja mislim da su prioritet oni koji imaju maligna oboljenja od nas neplodnih. tako da mislim da komentar "WTF" nije ni malo na mjestu i iskreno sam razocarana takvim stavom jedne trudilice [sm=smiley13.gif]. naravno, da smo kakva drzava i da se ne krade onoliko koliko se krade, trebalo bi biti sredstava i za jedne i za druge, jer je i jedno i drugo prioritet. ali da nekog osudim na smrt ili kraci zivot zato da bih ja dobila dijete, neka hvala! opet ponavljam, trebalo bi biti sredstava i za jedne i za druge pa i za trece indikacije, i nismo mi krivi za njihove odluke koje donose, ali svejedno... tvoja izjava mi je bila [sm=smiley21.gif]

Zelimo_bebu -> RE: Vantjelesna oplodnja (11.2.2015 10:29:43)

Aavalon vjerujem da nije amela mislila nista lose i ja sam prokomentirala u tom fazonu, zao mi je ljudi koji su obolili od malignih oboljenja ali nisu neplodni parovi krivi za to, njima njihova sudbina nama nasa, svakom je njegov problem najgori...krivi su oni sto donose takve odluke i otkud njoj za pravo da rasudjuje kome su pare potrebnije....

Amelaa RR -> RE: Vantjelesna oplodnja (11.2.2015 10:41:08)

IZVORNA PORUKA: AAvalon

i ja sam se borila sa neplodnoscu, i nikad nisam marke ni od kog dobila, vec smo sve mi platili. ali i mene da pitas, ja mislim da su prioritet oni koji imaju maligna oboljenja od nas neplodnih. tako da mislim da komentar "WTF" nije ni malo na mjestu i iskreno sam razocarana takvim stavom jedne trudilice [sm=smiley13.gif]. naravno, da smo kakva drzava i da se ne krade onoliko koliko se krade, trebalo bi biti sredstava i za jedne i za druge, jer je i jedno i drugo prioritet. ali da nekog osudim na smrt ili kraci zivot zato da bih ja dobila dijete, neka hvala! opet ponavljam, trebalo bi biti sredstava i za jedne i za druge pa i za trece indikacije, i nismo mi krivi za njihove odluke koje donose, ali svejedno... tvoja izjava mi je bila [sm=smiley21.gif]

Draga Avalon, ja se izvinjavam ako sam uvrijedila tebe ili bilo koga s ovim, nego wtf se odnosilo na ukupno izjave doticne doktorice Indire o ubjedjivanju mene da nema sanse da dobijemo redundaciju. I naravno da su maligna oboljenja preca od sterilita, i moj MM kaze, halal bilo svaki dinar od refundacije ako ce otic onima koji boluju od tih oboljenja...a ne po prijateljskoj osnovi, rodbinskoj opet na refundaciju za vantjelesnu, a ne refundacija za lijek nekog ko boluje od tumora i sl.

Jos jednom se izvinjavam, i kazem halal bilo svaki dinar i nikad ja ne dobila refundaciju ako ce zaista ta sredstva otici nekom kome je potrebnije,..tj.nekom refundirat za lijek ko boluje od malignih oboljenja...al ako ce meni neko mazat oci s tom pricom, a redundirat svojoj prijateljici, ili od rodjaka prijateljima a mene odbijat...eh to je meni wtf-.. sorry jos jednom [sm=smiley31.gif]

AAvalon -> RE: Vantjelesna oplodnja (13.2.2015 16:35:13)

AmelaRR, onda nisam razumjela tvoj komentar, do mene je, izvini... [sm=smiley13.gif] ja se apsolutno slazem s tobom, da se pare daju po kojekakvim rodbinskim vezama a ne po objektivnim krierijima, i gdje treba da se daju i gdje ne treba. mislila sam da smatras sterilitet prioritetom nad malignim oboljenjem, ali drago mi je da tako ne mislis [sm=smiley31.gif] jer mi trudilice ako sta znamo cijeniti onda je to zivot. bilo da je novostvoreni zivot, ili zivot koji se rodio prije 70 godina, znamo da je neprocjenjiv. izvini jos jednom sto sam te pogresno razumjela, suborko moja [sm=smiley27.gif]

Salines -> RE: Vantjelesna oplodnja (14.2.2015 7:30:34)

Dobro jutro,
Prije svega lijep pozdrav svima.
Imala bih pitanje za one koji su postupak vec prosli..Imam lagane grceve nakon ET, da li je neko imao slicnih iskustava?
Inace radjen transfer 5. (2 blastociste).

Unapred hvala na odgovorima

Azyy -> RE: Vantjelesna oplodnja (14.2.2015 18:31:57)

Salines koji ti je dan bio et ? i gdje si radila postupak

Salines -> RE: Vantjelesna oplodnja (14.2.2015 20:12:44)

Danas 5. dan posle transfera. Radjeno u PFC Prag.

Amelaa RR -> RE: Vantjelesna oplodnja (16.2.2015 8:23:14)

Salines..od srca zelim da uspijes..da sve bude u najboljem redu.. navijamo i molimo za visoku betuu..
[sm=ribica.gif][sm=ribica.gif][sm=ribica.gif][sm=ribica.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

Azyy -> RE: Vantjelesna oplodnja (16.2.2015 15:38:09)

Salines držim fige za lijepu betu, i meni je 5 dnt :) čekamo zajedno :*

M.A.M. -> RE: Vantjelesna oplodnja (16.2.2015 16:24:02)

Azyy a sve hocu da te pitam dokle si ti,nadam se da ce sve biti ok akoBogda i da ces brzo otici sa ove teme kao i ja[sm=bravo.gif]

Salines -> RE: Vantjelesna oplodnja (16.2.2015 19:44:40)

Azzy...super, drzim fige za nas. Je li ti imas ikakvih bolova i sl?

zadnjivoz -> RE: Vantjelesna oplodnja (17.2.2015 16:45:07)

Molim Vas ako iko zna ikakvu informaciju vezano za refundaciju troskova u SA kantonu samo neka mi napise --bilo koja info je dobrodosla..hvala!

Azyy -> RE: Vantjelesna oplodnja (17.2.2015 20:52:27)

MAM draga vala bio bi red sad na mene ;) čekamo subotu uhhhh

Azyy -> RE: Vantjelesna oplodnja (17.2.2015 20:55:28)

Draga Salines imam bolove kao pred m.sve kontam sad ću dobit najavljuje hanija dolazak pa onda ništa nema nikakvih bolova ni stezanja pa opet ti kao grčevi blagi preznojavanje.. A kontam rano mi za bilo sta tek 6 dnt blastica

Anoniman -> RE: Vantjelesna oplodnja (18.2.2015 9:12:33)

Pozdrav svima

M.A.M. -> RE: Vantjelesna oplodnja (18.2.2015 11:11:41)

IZVORNA PORUKA: Azyy

MAM draga vala bio bi red sad na mene ;) čekamo subotu uhhhh

Uh vjerujem ti,cekanje ubija,akoBogda da sto prije ugledas [sm=modricrtici.gif],neopisiv je osjecaj nakon borbe[sm=smiley31.gif]

pepika -> RE: Vantjelesna oplodnja (19.2.2015 11:14:57)

Azy i ja sam imala sve simptome kao da cu dobiti. Znaci bolovi pravi menstrualni...[sm=smiley1.gif] Abd da nas obradujes bas bi bila sretna[sm=bravo.gif]

Salines sretno i tebi draga..cuvamo fige i navijamo[sm=bravo.gif]

Azyy -> RE: Vantjelesna oplodnja (19.2.2015 16:04:12)

Pepika moja sjećas se ti mene zajedno smo pisale i bile aktivne nekad davno dok smo čekale bete :) ljubim te

malena27 RR -> RE: Vantjelesna oplodnja (20.2.2015 12:53:45)

Azzy navijam od sveg srca da bude velika beta! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  127 128 [129] 130 131   Sljedeća stranica >   >>