kokouli -> RE: Vantjelesna oplodnja (10.8.2012 18:35:57)
|
Leva ,rado bih napisala nesto na ovom blogu sunasce.ba ,ali kratko cu reci ovdje ipak ima veze sa ovom temom ,dakle citajuci blog,na samom vrhu postoji neciji tekst o prici sa refundiranjem postupka IVF preko ZZO Kantona Sarajevo,mislim da se moze refundirati postupak ,poznajem zenu koja je to ucinila 2x sve do feninga je dobila nazad,a za jos 1 sam cula da je radila na Gak Sarejevo i da su joj refundirali sve lijekove koje je kupila ,dakle treba se icsitati zakon za osigurana lica podrobno ,mislim na zakon ZZO ,nema legalno nista ,ali mislim da ipak refundiraju te novce,i to obracanje sa pitanjem hocete li mi refundirati ako idem u postupak zaboravite,dovoljno je da ljekar koji nas vodi napise anamnezu ,sta je radjeno ,koliko i da se sugerise IVF,I da vam to potpise on i jos 2 ljekara sa odjela ,biolog,ili jos neki dr.saradnik.To potom ide na komisiju ,pa da vidimo kako to oni odbijaju i zasto.Izvinjavam se ako sam malo bila opsirna ili fulala temu,ali imam potrebu zbog svih nas da ovo napisem ,sto bi to neki bili u povlastenom polozaju u odnosu na druge ,pitam sebe i vas
|
|
|
|