Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 23.10.2008 11:26:17
Dinka 79
Pridruziti ću se i ja na ovaj super spisak,iako sam na početku imala velikih muka i problema,Hvala Bogu uspjeli smo i sada fino dojim svoju malu curicu,kao što sam na jednom mjestu pročitala,kada god hoćemo ,gdje god hoćemo i koliko god hoćemo... bravo za nas sviju
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 7.11.2008 9:26:52
ziki
Mashallah, mashallah svaki put sve vise i vise dojilja na spisku
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 7.11.2008 18:54:17
dana3
iako roodih mjesec dana prije malog iskljucivo hranim mojim mlijekom.na pocetku jedva da je mogao da sasne a sad vec postao profis nakon dvije sedmice neprekidnog rada
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 7.11.2008 22:20:44
MELLI
E vala bravo za onu koja je pokrenula temu.Meni su ovakvi forumi pomogli da prvu bebu dojim 13 mjeseci,(ja bih i duže ali desila mi se trudnoća,pa je beba počela odbijati dojenje) a sada evo već peti mjesec moja druga bebača papa i ja sam jako ponosna dojilja.preživjeli smo linč okoline od toga da li imam dovoljno mlijeka,da li su mi u bolnici radili kakav test da utvrde kvalitet mlijeka do toga da mi dijete ne spava jer ga jadnog patim gladnog... Nisu nas uspjeli ubijediti da prestanemo.moja jedina podrška bili su mi suprug i informacije koje sam skupila po ovakvim forumima.moja poruka svim budućim mamama je : dojite dojite i samo dojite jer to zaista jest najbolje i za vas i za vašu bebu!!!!!!!!!!!!!! Vaše grudi su savršene za dojenje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 7.11.2008 23:39:56
Anoniman
samo da ubacim jedan vic za dojilje... šalim se nije vic nego nešto što mi je jedna žena danas savjetovala. Kaže tvojoj maloj je već dva i po mjeseca, njoj više nije dovoljno samo tvoje mlijeko, nego ti njoj 2/3 kravljeg mlijeka i 1/3 rižine sluzi, nema ništa bolje ni prirodnije za bebu one formule su otrov. Vjerujte bilo mi je presmiješno čak da joj se suprostavim, nego sam onako zainteresovano i u čudu klimala glavom i crkavala od smijeha.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 10.11.2008 13:29:09
viola
Nama je danas devet dana od rodjenja, uspjesno dojimo, samo me interesuje vrijeme dojenja. Kazu da ne treba ogranicavati vrijeme, niti to radim, ali beba se jako dugo zadrzava na dojci, po vise od sata nekada i dva. Malo doji , malo spava, pa opet povuce par puta i tako se to otegne pravo. Stolicu ima urednu vise od pet, a nekada i osam puta dnevno. Ja se nadam da je to ok. ali ako neko ima slicno iskustvo neka ga podijeli samnom, jer malo mi je frka, nekada mislim mozda mi mlijeko nije dovoljno kaloricno, pa je beba zato stalno gladna i dugo sisa. pozdrav svima
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 10.11.2008 13:58:04
aazra
Nama je danas 22 dana, jucer bilo 3 sedmice, uspjesno dojimo iako me nekad sludi moj sincic bi mi stalno bio na grudima, a najgore kada "gustira" polako... Viola, ni slucajno ogranicavati vrijeme dojenja to ce ti reci i ostale mame, na kraju je kako da ti objasnim "najukusnije", "najmasnije" mlijeko, veoma je bitno da isprazni dojku do kraja, nikako ne ogranicavati vrijeme dojenja, jedino ako bas zaspi ili drzi samo bradavicu u ustima a "nista ne radi" bar ja tako radim.
mene nekad sludi samo bi dojio po citav dan, ali necu da odustanem niti da uvodim nesto drugo, nekad me strah iz tog razloga sto ne stignem napraviti sebi nesto za jelo onda jedem sta stignem pa ne znam utice li to na kvalitet mlijeka...
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 10.11.2008 16:41:12
Enchy
Draga Viola, ne ogranicavaj dojenje. Beba je jos mala, a manje bebe duze doje, cesce, zapravo ne zna im se uopce red. Pogotovo kod muskih beba.
Ja radim isto sto i Aazra....dojim kada zeli, nekad je to svaka dva tri sata, a nekad svaki sat. Izvucem mu bradavicu jedino ako je onako drzi u ustima. A prvih dana je bukvalno stalno bio na dojci:) Ali zbog dojenja ni ja nista ne stizem. Sama sam po cijeli dan dok MM ne dodje s posla i ne stignem spremiti nista za jelo, nego jedem sta stignem, ali hvala Bogu, mlijeka ima i beba ne place da je gladna, valjda je kvalitetno:) Sada nam je 17 dana i super napredujemo Sto se tice stolice, kod beba koje doje sve je normalno kazu...i da ima jednu, i dvije i osam puta dnevno..tako da ne brines. Moj mali obicno tokom 24 sata ima 5-6 puta stolicu.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 10.11.2008 19:17:42
amrab
Evo i nas,drage moje.Rodila sam treću curicu i sad će joj 5 mjeseci.Naravno doji i ja sam presretna.Toliko sam imala problema na početku od ragada,mastitisa,temperature i svaki put kad sam mislila da više neću moći izdržati,ja sam se podigla i nisam odustala.Hvala Bogu pa sam sada dobro,da imam svijest o dojenju i ne pomišljam na adaptirano ma koliko žene potenciraju i poistovjećuju sa mlijekom koje je dato od Boga. Nema ništa bolje od dojenja.Išla sam na predavanja o dojenju i tada su rekli da samo 1% žena nemogu stvarno dojiti,a sve ostalo samo biti uporan i istrajati. (dvije curice sam dojila po 15 mjeseci)
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 10.11.2008 22:17:09
boogy woogy
Dobro nam dosle mame dojilje CESTITAM na uspjesnom uspostavljanju dojenja, samo tako nastavite!!
Viola, nemoj NIKAD sumnjati u kvalitet svog mlijeka. Majcino mlijeko je UVIJEK kaloricno, zdravo, kvalitetno, toplo, hranjivo itd. itd. Nemoj zaboraviti da je bebi sika puno, puno vise od hrane!! Tek rodjene bebe prolaze "stresno" razdoblje odvajanja od maternice i izlazak na ovaj hladan svijet. Sve sto mu pruza utjehu je otkucaj majcina srca i majcin miris tijela. Pusti macice male da se gnijezde uz vas i uzivajte u prvim mjesecima. Kucni poslovi nece pobjeci nikud a i vama treba odmor i oporavak od poroda, a vase bebe se brinu o VAMA na ovaj nacin, tako sto vas "prikuju" za sebe i nedaju vam "mrdnuti".... na taj nacin se i vi odmarate.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 10.11.2008 22:29:07
viola
Hvala puno na savjetima, sada vidim da nisam jedina koja doji citave dane . Meni je to super, ali sam bila malo zabrinuta da li je to ok. Inace je sve divno, on place samo kada zeli da sisa i miran je izmedju podoja.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 10.11.2008 22:29:12
Romali
Viola, nije da ima neko, nego svi imamo iskustvo kao ti. U početku bebe staaaaalno doje ( boogy woogy ti je to objasnila dobro ). Moj Omar je tako satima visio na cicki , a sad doji svako 3-3,5 h i jaako je napredan. Sve će se to promijeniti i ustaliti tek kasnije.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 10.11.2008 22:52:39
MELLI
Čestitke pametnim mamama koje znaju šta je najbolje za njihove bebe-DOJENJE;DOJENJE I OPET DOJENJE.Moja prva beba me nekada nije puštala ni da se istuširam,a već bi joj falila sika,danas meni to fali.To su najintimniji i najbliskiji trenuci koje imamo sa svojom djecom.Nikada im nećemo biti bliži i važniji.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 11.11.2008 22:39:27
Amrino
MAME DOJILJE SU:
Evo da upotpunimo spisak...
amrino
bebacha
Sumi
jupajdi
almai
triplemama
lejlašh
Aminad
stella
eni_24
laracroft
mamina cura
jaca27
haidy
mišur
ziki
ammarma
Dalil@
Eminica
moni
proud mom
arminko
Aki
Nemirna
travnicanka
mamin sin
boogy woogy
nesanica
beki
Romali
jasmina_mm
Vizionarka
dina RR
sanelica
mamyca
Shee
lepara
hanabanana
SelmaK
senoenamine
novi clan
Suzana (Suzana na kvadrat jer doji blizance. Bravo Suzana!!! )
buduca mama
mali princ
Rabi
Okarica
Pankica
sretna mama
rozi
zamra
dami
fanamatik
Amra K
majaaa
miranda
majahodzic
najjda
malecka60
kvik
idana_85
mummy
lejlaze
Dinka 79
mariposa
kristijan
Mik Mik
dana3
essy
MELLI
Enchy
viola
aazra
amrab
Joj zene...meni svaki put kada dodajem nove dojilje na spisak srce ko papuca ! Ko sto Emina rece- Sto nas ima MASALA! Toplu dobrodoslicu zelim svim novim mamama dojiljama i njihovim malim sisavcima!
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 12.11.2008 13:46:24
adijeva mama
Zdravo svima! Adem sutra puni 9 mjeseci i jos uvijek doji. Planiramo dojiti do drugog rođendana, akobogda! Dojimo bilo gdje i bilo kada bez ustručavanja!
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 12.11.2008 15:05:32
manuel
Super je sto toliko nas ima koje dojimo Moj ce 17.11. Imat 10mj.I jos ga uvijek dojim..Necu prekidat dok mi nenestene mljeka..Voli ujutro pojest i preko dana pijuckat to mu je ko igra...nek uziva...Nisu uvjek tako mali pa i ja svaki momenat i tu bliskost zelim sto je dulje moguce izvlacit da ne prestane...
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.