Innes -> RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) (9.8.2018 21:29:59)
|
Pozdrav svima.Nova sam mama, porodila se prije mjesec dana. Moja beba ne moze da doji, (iz nekih razloga sto sad nije tema).Ja izdajam mlijeko i dajem mu na flasicu. E sad, za mene je izdajanje malo tezi proces i vec sam nazalost pocela da posustajem.Stvar je u tome sto ja ne mogu da uhvatim ritam u tome da izdojim prije nego se beba probudi, to mi je posebno tesko navecer. Onda beba place a ja moram da izdajam sto zna da potraje bar po 20.minVec par dana unazad, u tim tezim situacijama napravim mu malo formule, da ga zasiti na krace vrijeme dok ja izdojim.Znaci on jede moje mlijeko ali ponekad, na 24.sata mozda dobije 3.puta formulu (po malo) Ja nisam primjetila da mi se mlijeko smanjilo, izdojim svako 3.-4.sata. Ali on ponekad spava po manje od toga i ja ne stignem da izdojim ili jednostavno ne osjetim da je mlijeko nadoslo, stavim da izdojim ali izadje manja kolicina.I druga stvar, koliko zapravo po obroku treba da mu dajem? U bolnici su mi rekli da svaki dan povecavam za 10.ml dok ne dodjem do 110. i kasnije da drzim na tome neko vrijeme.Ali on ne jede uvijek isto, najvise pojede tih 110. ali cesto pojede samo 60. nekad 70,80...i zaspe ili jednostavno nece vise, izbaciva iz usta.Tako da mu ja sad dajem da pojede koliko hoce, ali ne nudim nikad iznad 110. Molim vas za neke savjete ili misljenja.
|
|
|
|