Lejla Ka -> RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) (15.8.2013 10:53:48)
|
IZVORNA PORUKA: Just smile Drage ženice, mi uspješno dojimo tri mjeseca koliko princeza ima :) Od početka samo dojenje. e sad imam jedno pitanje... Pozvani smo na svadbu prijatelja iduće sedmice, a s obzirom da ona doji svaka 2,3 sata mislila sam možda da izmuzem pa da joj se da na flašicu dok me nema taj jedan obrok... međutim, iskreno strah me da pokušam da je naučim na flašicu, da ne bi kasnije bilo problema... Ima li iko iskustva...?? A dala bih joj onu avent flašicu što dođe uz pumpicu za izdajanje, mislim da je nju teže vući nego običnu, kao i dojka. Naravno ništa nije kao sika...:) Ono što realno možeš očekivati za taj jedan pokušaj je: - da ne mogneš dovoljno izdojiti ako prije nisi izdajala, - da beba ne bude željela uzeti obrok na flašicu. Jedna flašica, nakon tri mjeseca dojenja neće poremetiti dojenje (najvjerovatnije, ipak ću se ograditi malo [sm=smiley1.gif]). Dijete već zna dobro zahvatati dojku i zna kako dojka funkcioniše. Međutim, nema te flašice koja simulira dojku, ni počemu, tako da se vrlo lako može desiti da beba ne bude želila da pije iz flašice. Ako želiš, napravi eksperiment već ovih dana, i sa izdajanjem i sa davanjem flašice. Ovo naravno važi samo za tebe, za ovaj izdvojeni slučaj. Svako češće davanje, i u ranijoj dobi djeteta može unijeti značajne smetnje u proces dojenja.
|
|
|
|