bebbe RR -> RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) (25.11.2010 23:09:13)
|
IZVORNA PORUKA: Ninushka Drage moje, mom će malenom sutra biti puna 2 mjeseca, i mi isključivo dojimo, ali da li to znači da mu ne dajem ni čaj ni vodu??? Vodu slabije dajem, ali sam počela malo češće čaj od komorača zbog jakih grčeva, ali i taj čaj slabo popije jer ne zna- na kašiku sve skoro prolije a na flašicu i ne zna :) I da još jedno pitanje, vezano za dojenje na javnim mjestima, samo sam ga jednom podojila napolju u parku gdje nema mnogo ljudi, ali mi se desilo jednom da je ogladnio dok smo sjedili u bašti jednog objekta, pa sam požurila kući da ga podojim. Kod nas se rijetko viđaju majke koje doje na javnim mjestima, pa to nekako izgleda neumjesno kad se vidi da majka doji na javnom mjestu-neumjesno drugima. Voljela bih da se taj prizor češće može vidjeti na ulcama naših gradova-jer to je ipak nešto najljepše na svijetu! 1. Isključivo dojenoj bebi ne treba dodavati čaj ili vodu, jer to su prazne kalorije, od kojih beba nema ništa, a samo zauzimaju prostor u želucu. 2. Ako ti je to tako lijepo vidjeti, a meni jeste, onda, ne žuri kući i ne mari za primitivizam, već podiji svoju bebu! Sretno!
|
|
|
|