|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
[Anketa]

Mame dojilje- prebrojmo se :-)

DA
  95% (676)
NE
  4% (33)

Ukupno glasova: 709

(Posljednji glas : 16.3.2019 12:07:27)
(Glasanje traje do: -- )
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-)
24.10.2009 22:02:58   
idana_85
jasmina_mm, draga, pa ti si stvarno za svaku pohvalu. Mislim da je to sasvim dovoljno. Da je dojenje prestalo biti korisno i samo preslo u naviku. Svaka ti cast! Znam da ti je tesko i da ti nedostaje,ali hajde...sada drugo dijete pa da dojis....Mi dojimo godinu i vec razmisljam o prestanku,jer me ledaj uzasno bole, a on ne gubi interes, cak sta vise,samo bi dojio....A opet kad vidim osmijeh i radost kad zavratim maicu...plakala bih kad pomislim da toga jednog dana nece biti.....

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 601
25.10.2009 15:02:54   
jasmina_mm
hvala vam drage moje na utjesnim rijecima ali evo i nakon pet dana od prestanka on jos uvijek kad treba da spava trazi i onda se sjeti da ga je ujelo (ja stavila malo bibera na grudi) pa me pogleda onim tuznim okicama. Srce mi se cjepa ali kao sto ti idana kazes to je samo navika ostala i treace jos vremena proci da on potpuno zaboravi.
hvala puno na podrsci jer mi je zaista tesko palouser posted image

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 602
25.10.2009 15:08:48   
Romali
A joj, Jasmina, baš mi je žao što Benjo tako teško podnosi rastanak sa sikomuser posted image
I mene je strah prestanka upravo radi toga, nervoze pred spavanje. Inače, on uopšte ne traži da doji osim kad mu se spava.
Misli na to da mu sika zaista više nije neophodna za zdrav rast i razvoj, sad će preći na neke druge slastice. A ti si super mama, 2 godine su goleme user posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 603
25.10.2009 15:11:22   
jasmina_mm
hvala ti draga Romali i to i jeste najgore sto jedva zaspi a nece ni pipu ni flasicu nikada nije ni htio. Navece zna se vrtiti i do jedanaest cak nekada i dvanaest sati dok ne zaspi a prije je vec u pola deset cvrsto spavaouser posted image

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 604
25.10.2009 15:14:57   
Romali
Ni moj Omar nikad nije želio ni primirisati bilo kakvoj bočici.
To je samo par dana navike, vidjet ćeš da će ubrzo zaboraviti i spavati na vrijemeuser posted image .
Evo moj i sad doji pa spava u ponoć user posted image , vratit će se Benjo na svoje.

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

Neposredna veza do poruke: 605
25.10.2009 15:24:17   
Amrino
jasmina_mm...bas mi je zao...Nego probaj mu naci neku "caku"...Mi smo ukinuli nocne podoje prije neke dvije sedmice. Namazala sam ih senfom i rekla da kada padne mrak "Zaza" se pokvari ali ujutro cim izadje sunce- popravit ce se...Nije plakao ali mu je bilo tesko prvih dana.
Kako on nikada prije nije zaspao bez "zaze" mislila sam da ce to biti nemoguce ali kod nas je ritual- oblacnje pidjamice (prije toga kupanje ili ne), pranje zubica... onda legenmo na krevet ili nas dvoje ako MM radi ili sve troje- uzmemo slikovnicu, citamo pricu a ja ga zagrlim i ceskim...Prvih par dana je islo teze ali sad zaspe u par minuta. Vazno je da ide na spavanje otprilike uvijek u isto vrijeme. Mene ovaj sad sam vuce za rukicu u spavacu kada je 20.00 h user posted image .

Voda (u flasi s kljunom) uvijek mora biti tu jer se zna probuditi da pije vodu...a zna se probuditi i u sred noci i traziti jabuku pa MM ustane , oguli i donese mu a on dusica je pojede u polusnu i nastavi spavati..user posted image .

< Poruku je uredio Amrino RR -- 25.10.2009 15:26:01 >

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 606
25.10.2009 18:24:27   
škorpija
zaaaazaaaaauser posted image user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 607
25.10.2009 18:48:39   
Ivanaiboban
user posted image user posted image user posted image  evo i ja da se upisem user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 608
26.10.2009 20:55:34   
jasmina_mm
Amra hvala na savjetima
i jutros je pokusao da doji jedva sam pobjegla hehe
I ja isto legnem pored njega i ceskim ga ili MM zavisi koga trazi. I trazi da mu pjevam uspavanke ali sa slikovnicama nikada nisam pokusala. Najvise voli uspavanku Zeko i potocic pa mu tu najcesce i pjevam.

dusha mamina 11.10.2007.

(odgovor članu Ivanaiboban)
Neposredna veza do poruke: 609
26.10.2009 21:40:25   
Aldyy
Drage moje...znam da nije prava tema ako me možete uputiti na pravu temu za slijedeće pitanje super unaprijed zahvaljujem...

DOJENJE I DIJETA...????? Da li je moguće....

:) Mahir :)
Mamino sunce zasijalo 05.08.2009. u 6:45

Volimo se, mazimo se, pazimo se....

Kako je brzo godina prošla od najsretnijeg dana...a mama ga svakim danom sve više voli :):)

Neposredna veza do poruke: 610
27.10.2009 10:15:14   
Suzana
Aldyy, otvori novu temu pod ovim imenom, ali evo ovdje da ti odgovorim na pitanje DOJENJE I DIJETA - moj odgovor je NE! Ako dojiš, trebaš da se hraniš zdravo kako bi kroz tvoje mlijeko beba dobila ono najbolje. Bebi je 3 mjeseca i dojenje mu je sada najbitnije. Lako ćeš skinuti kile kada za to dođe vrijeme. U ovom trenutku trebaš samo da ispravno poredaš prioritete. Sve najbolje!

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Aldyy)
Neposredna veza do poruke: 611
27.10.2009 13:28:55   
Pretty mamma
Evo da se i ja prijavim, ne nadjoh se na spisku, a mislim da sam nekad davno glasala. Pored svih problema koje sam imala na početku i nepodnošljivh bolova, jedini cilj mi je bio dojiti svoju malenu bez obzira na sugeriranja sa strane o uvodjenju AD.
Hvala svim rr mamama na podršci, ja sam uspjela dojiti i jako sam ponosna!

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 612
27.10.2009 23:02:04   
mamina danica
evo i jauser posted image Mi smo prestali sikiti sa 13 mjeseci jer sam se morala vratiti na posao a mlijeka je bilo sve manje.Postepeno smo smanjivali jer je prihvatio mlijeko iz bočice pa se na kraju svelo na jednom dnevno .Valjda kako i nije bilo više mlijeka, nije mu se dalo vući na prazno.A sada kada vidi sike samo hoće da ih ljubiuser posted image

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 613
30.10.2009 22:04:30   
Mara
Bruna ima skoro 4 mjeseca i dojim ju, mala napreduje naočigled, za 3 mjeseca je dobila 3,5 kg koji joj taman stoje budući da je rodjena sa niskom porodjajnom težinom od 2,750 kg- sve je nadoknadila user posted image

L´amore basta a se stesso...

(odgovor članu mamina danica)
Neposredna veza do poruke: 614
9.11.2009 19:08:54   
Crazy little thing
Evo da ja javim da smo još uvijek tu :) Moja malena ima sedam mjeseci i kusur ali sad doji više nego ikad. Kod nas priča sa dojenjem nije baš počela idealno (ispočetka smo dodavali i AD, a što je vrijeme dalje išlo AD se smanjivao a sisa povećavalauser posted image ) I sad nam zubići niču pa smo nervozni ali sisamo i sisamo. I nadam se da ćemo još dugo sisati :)

Malena, 31.03.2009.

you don't make up for your sins in church. You do it in the streets.

(odgovor članu Mara)
Neposredna veza do poruke: 615
17.11.2009 15:20:56   
ziki
Da se odjavimo sa spiska, posle 17,5 mjeseci Tarik je prestao da doji, na moju veliku žalost. Imali smo štrajk od 4 dana pa onda dojenje punom parom jedno 15-20 dana, čak i kad sam bila bolesna i u toku dana pila šolju elektrolita i šolju čaja a bilo mlijeka za 4-5 dnevnih podoja i x noćnih,  onda odjednom paf -neće. Krivac je gumena pipa koju sam mu dala mesto silikonske u cilju odvikavanja... a on se odviko od dojenja. Nisam imala nekih velikih problema, par puta sam pumpicom izdajala i davala mu i samo se nakon toga povuklo. Psihički problemi,moji, su posebna priča. Čak sam imala ideja da je prestao da me voli, da sam mu bila samo hrana.... ali moja pametna glavica je to demantovala - zgrabila me za kosu i izljubila svaki put, rekla da sam ja njegova mama, njegov ziki.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Crazy little thing)
Neposredna veza do poruke: 616
17.11.2009 20:57:18   
chuci
evo ja se prijavljujem na spisak dojilja

mi dojimo evo skoro dva mjeseca
još uvijek nisu prošle ragade na jednoj dojci, začepljenja su bila ne znam više ni koliko puta, mastitis dva puta, tri ture antibiotika, ali samo dojimo.
na ad mlijeku je bila jedan grozni dan kad su mi u hitnoj dali neku injekciju i rekli da ne smije dojiti 12 sati. jadnica to pola dana je preplakala (2 obroka je pojela ad pa sam joj dala da doji). glupani u hitnoj dali mi analgin i rekli da ne smije dojiti. kad sam provjerila rekoše mi na nekoliko strana da smije dojiti i odmah se smirila.
što neko reče jedan dan mi je u redu a već sljedeći dojka boli koliko se napuni.
ali
beba mašAllah dobro napreduje i samo je to bitno.user posted image user posted image user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 617
17.11.2009 21:04:54   
mamin junacina
Evo i sam se prijavila,user posted image i spadam medju  one sto svaku  noc ustaju na bi ova djecina malo podojila i tako nekoliko puta u noci,vec 17 mj.user posted image

HARUN 22.6.2008

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 618
17.11.2009 21:06:50   
mamin junacina
Sorry zene zbog gramaticki gresaka,ali  malac mi sjedi u krilu i glrda crticuser posted image ,tako jednom rukom pisem  ali i grijesim

HARUN 22.6.2008

(odgovor članu mamin junacina)
Neposredna veza do poruke: 619
22.11.2009 21:49:45   
aazra
IZVORNA PORUKA: Amrino RR

jasmina_mm...bas mi je zao...Nego probaj mu naci neku "caku"...Mi smo ukinuli nocne podoje prije neke dvije sedmice. Namazala sam ih senfom i rekla da kada padne mrak "Zaza" se pokvari ali ujutro cim izadje sunce- popravit ce se...Nije plakao ali mu je bilo tesko prvih dana.
Kako on nikada prije nije zaspao bez "zaze" mislila sam da ce to biti nemoguce ali kod nas je ritual- oblacnje pidjamice (prije toga kupanje ili ne), pranje zubica... onda legenmo na krevet ili nas dvoje ako MM radi ili sve troje- uzmemo slikovnicu, citamo pricu a ja ga zagrlim i ceskim...Prvih par dana je islo teze ali sad zaspe u par minuta. Vazno je da ide na spavanje otprilike uvijek u isto vrijeme. Mene ovaj sad sam vuce za rukicu u spavacu kada je 20.00 h user posted image .

Voda (u flasi s kljunom) uvijek mora biti tu jer se zna probuditi da pije vodu...a zna se probuditi i u sred noci i traziti jabuku pa MM ustane , oguli i donese mu a on dusica je pojede u polusnu i nastavi spavati..user posted image .

Draga Amra bas sam se pitala kako ide kod tebe..Drago mi je da je odvikavanje proslo bezbolno a ti sigurno nisi tuzna, jer eto malo se odmoris i ceka te druga bebauser posted image user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 22.11.2009 21:57:46 >

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 620
22.11.2009 21:54:59   
aazra
Ziki, bas mi je zao pratila sam uvijek tvoje postove ali najbitnije je da se vojiteuser posted image user posted image Chuci, puno srece nisi nam se odavno javljala, sretno i svim novi dojiljama - ako treba koji savjet tu smouser posted image

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 621
22.11.2009 22:15:12   
sheri
mi smo jucer napunili 5 mjeseci, i uspjesno smo ih predojili. samo se tako hranimouser posted image . i nismo popustili kad su nas neke tete nagovarale da uvedemo hapu. hranimo se, volimo se, gledamo se najljepsim pogledom , i mazimo se najsladjim rukicamauser posted image . i naravno, napredujemouser posted image user posted image user posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 622
22.11.2009 22:29:48   
aazra

IZVORNA PORUKA: sheri

mi smo jucer napunili 5 mjeseci, i uspjesno smo ih predojili. samo se tako hranimouser posted image . i nismo popustili kad su nas neke tete nagovarale da uvedemo hapu. hranimo se, volimo se, gledamo se najljepsim pogledom , i mazimo se najsladjim rukicamauser posted image . i naravno, napredujemouser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image i od mene..Izdrzi jos mjesec i onda polako pocnite s kasicama..sretnouser posted image

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 623
23.11.2009 9:46:18   
Amrino
IZVORNA PORUKA: aazra

IZVORNA PORUKA: Amrino RR

Draga Amra bas sam se pitala kako ide kod tebe..Drago mi je da je odvikavanje proslo bezbolno a ti sigurno nisi tuzna, jer eto malo se odmoris i ceka te druga bebauser posted image user posted image

Odvikli smo se samo od nocnog dojenja (kada je mrak- zaza je kaka) a preko dana i dalje dojimo user posted image user posted image user posted image .

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 624
23.11.2009 19:58:50   
aazra

[/quote]

Odvikli smo se samo od nocnog dojenja (kada je mrak- zaza je kaka) a preko dana i dalje dojimo user posted image user posted image user posted image .

[/quote]

Bravo za tebeuser posted image - stvarno ti se divimuser posted image user posted image
Ja ne znam do kada cemo mi - sada je definitivno najzanimljivije, on se toliko umiljava kad mu prahne da "glocne" kako kaze moja svekrva a nekad ga uhvati panika i pocne panicno vristati kad hoce da doji tako da nema sanse da sad prestanemo.
Do 2. godine necu ni da razmisljam o tomeuser posted image
Sta je sa "Boogy Woogy", nema je na forumuuser posted image ?

< Poruku je uredio aazra -- 23.11.2009 20:00:31 >

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *