makana -> RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) (25.12.2008 16:48:59)
|
majkama čije su bebaće male čini se da će dugo dugo da doje i raduju se toj pomisli, i ja sam zaneseno maštala kako ću almedinu da dojim 32 mjeseca aha pošla mama na posao i dojenje smo prekinuli kada je almedina imala 16 mjeseci, posao je bio samo jedan od faktora, već je jela svu hranu, sika joj je počela da služi za igranje i tražila ju je samo kada bi navečer htjela da spava, uskoro su ostali samo jutarnji podoji, svi kasnije, a posebno oni naveče pred spavanje svodili su se na njeno držanje bradavice u ustima, utjeha i smiraj za san ništa više, nekad bukvalno nijedan gutljaj ne bi povukla, tako da se odvikavanje samo od sebe nametnulo, jedno jutro sam odlučila da je dojim samo ako zatraži, prošla su tri dana i bilo je samo privijanje uz mene navečer kad bi pošla da spava, ali ništa nije vukla iz sike, samo držala, tako da je mama više nije ni nudila sada su joj dvije godine mašala i nova beba je na putu, pa ćemo akbgd isto dojiti dokle nam uspije, prvih šest mjeseci ponovo ću akbgd isključivo da dojim, ništa čaj, ništa voda, sve kapi sam i almedini kapala u usta ili davala kašikicom već se stresam na pomisao onih bolnih grudi, upala, ragada, krvi, ali se onda sjetim i da to prođe i da bude sve u redu i biće akbgd [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|