Lulu_08 -> RE: Djevojčice sve ranije ulaze u pubertet (9.10.2018 13:37:37)
|
IZVORNA PORUKA: Visnja RR ooj draga Lulu.... ovo je naša tema... Asju je pubertet već puko...a vidim i drugare joj...čak mislim da su dječaci za krak otišli dalje... uglavnom vizuelno postaje prava djevojka.... sike ratu... bubuljica tonu po čelu.. već je nerviraju....a dječaci zlatom plaćaju svaku bubulicu (jer kao veliki su) :)))) dlačice smo već počeli uklanjati :( ooo tačno mi se plače kako je sve prebrzo... u razredu je jedna djevojčica dobila [sm=hudicek1.gif] ali je starija godinu ipo od njih drugih djevojca.... a po količini bubulica, masnoj koasi svaki treći dan sve mi se čin da ć moja biti drugakoja će dobiti [sm=hudicek1.gif] Molim Boga da bude bar oko 12 godne ooooojjjjj draga ima li tvoja cura čibice po čelu... rado bih je odvela dermatologu ali kome? AAAA ja kasnim al totalno, nemam pojma nije mi došao mail da je neko pisao a pratimmmmm miša mu. Eeeee njoj se pojavi poneka mala bubuljica ali ona sitna skroz oko nosića i to se ne vidi baš, ali nam nije to parametar - nisam fakat ni ja imala u pubertetu a ni MM. Međutiiiiiim...ostalo sve...to je to.!!! Od one guste "suhe" kose koja se mogla ne prati ako treba 10 dana bez problema, sada ako se ne opere 3i dan moraš bježati od nje hahahaha, a ona se baš snuždi oko toga, žao mi. Ispod pazuha čupamo dlačice već godinu dana, tačno u oktobru prošle godine počeli. Kako ih čupkamo sa braun silk epil aparatićem ne postaju deblje ni pretjerano gušće hB. Stidne dlačice su već velike, i crneeee cccc, a ona plava... Na nogama dlake isto postaju sve crnje i gušće, čupa moja. Sike su već totalno vidljive nemoguće ih sakriti, pa se borimo da se i ne krije, šta je tu je budi ponosna na sebe i et nema druge. A mi u razredu još nemamo [sm=hudicek1.gif], imamo par djevojčica koje su oko godinu starije od nje, međutim tu su u razvoju odprilike sa njom. A o prenosima emotivnim da ne govorim, od ekstra umiljatog dragog djeteta do svađalice u minuti se ode. Kod nas u razredu ima i kod dječaka promjena, a ona već vidim mijenja način gledanja na drugi spol, nekako i dalje su to drugari ali se u nekim slučajevima stidi...baš baš stidi.
|
|
|
|