balasgirl -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (4.11.2011 10:43:08)
|
Jedan od savjeta kako da smanjite mogućnost da se zarazite mrsom jeste i da dok boravite u bolnici ne dodirujete ništa što ne morate, ponesete samo ono što vam zaista treba od stvari, po mogućnosti da je sve to za jednokratnu upotrebu, ponesete sa sobom sredstvo za dezinfekciju koje ćete koristiti stalno i stalno i stalno. Na žalost, nas je zakačilo, ali ove pameti ne bih nosila pola stvari u bolnicu, moguće je da je na taj način donesete i kući gdje će se zaraziti i ostali članovi porodice. Naravno, ja bih poslušala i savjet snješka, briseve uraditi obavezno po otpustu iz bolnice, ako se otkrije na vrijeme, vrlo lako i uspješno se može izliječiti. Ja sam bila jedna od neinformiranih majki, majki nespremnih za takvo nešto i došli smo do toga da su sati odlučivali o tome da bakterija uđe u krv i izazove sepsu. Drage mame, trudnice i ostale koje posjećuju bolnice (dakle, ne samo porodilišta, već i druge odjele) informišite se na vrijeme. Oni u bolnici vam neće reći ništa, dapače pokušat će na sve moguće načine sakriti to. Ali, vi insistirajte na brisevima. Sretno svima.
|
|
|
|