RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

KupusLivada -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (24.9.2011 15:15:19)

i ja kazem, kod kuce :D da mi je samo naci one starinske babice, sa vrućom vodom, peškirima i rakijom [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

nego, ova bi se konverzacija trebala nastaviti na temi "mrsa"...

Anoniman -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (24.9.2011 16:56:11)

Nazalost pojavila se MRSA i u drugim gradovima Travnik, Bugojno i jos neki... ovo je bukvalno ludnica... i kazu slab natalitet, pa i ne bio.

teacher75 -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (24.9.2011 16:56:58)

[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (24.9.2011 17:02:21)

Teacher znam da je nemoguce da se ne brines, ali pokusaj koliko toliko da se opustis. Evo npr nas tri je bilo, prvo lezale u sobi na patologiji, pa onda sve tri isti dan bile na programu za CR, pa posle toga na intenzivnoj zajedno i na kraju zajedno na porodjajnom i samo sam ja pokupila bestiju i moj maleni, ostale dvije porodilje i bebe ok. Moj savjet poradi na imunitetu, na krvon slici itd, kod mene su to glavni preduslovi bili da je pokupim, jer mi je imunitet pred kraj trudnoce bio nula, a krvna sika katastrofalna, zeljezo 2,4. Mrsa ce najprije uhvatiti osobu sa slabim imunitetom, da je ima, ima je a da je svak pokupi ne pokupi. To je jednostavno lutrija i zacarani krug.

teacher75 -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (24.9.2011 17:04:57)

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Teacher znam da je nemoguce da se ne brines, ali pokusaj koliko toliko da se opustis. Evo npr nas tri je bilo, prvo lezale u sobi na patologiji, pa onda sve tri isti dan bile na programu za CR, pa posle toga na intenzivnoj zajedno i na kraju zajedno na porodjajnom i samo sam ja pokupila bestiju i moj maleni, ostale dvije porodilje i bebe ok. Moj savjet poradi na imunitetu, na krvon slici itd, kod mene su to glavni preduslovi bili da je pokupim, jer mi je imunitet pred kraj trudnoce bio nula, a krvna sika katastrofalna, zeljezo 2,4. Mrsa ce najprije uhvatiti osobu sa slabim imunitetom, da je ima, ima je a da je svak pokupi ne pokupi. To je jednostavno lutrija i zacarani krug.

hvala na utjesnim rijecima, nemas pojma koliko mi je zao sto vas je to snaslo[sm=smiley13.gif]nadam se da cete se uskoro rijesiti bestije

kity10 -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (24.9.2011 21:03:48)

ne znam sta bi vam rekla i savjetovala zene drage...ja ne znam sta bi i gdje bi se opet poradjala da moram....
e kad bi bila neka privatna mala porodilista ili ono ko prije poradjanje kuci....
meni je isto tako dr iz dz rekla da je to sada vec prava epidemija i da ne obolijevaju samo djeca nego i majke....ja znam da sam je ja dobila i moja beba a znam i da je beba od zene koja je sa mnom lezala. a bile smo u bolnici samo oko 30 sati....

BBubica -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (27.9.2011 19:01:21)

dobisno i mi nalaze briseva..uradjene zbog dermatitisa i nalazi pokazuju MRSA bakteriju i streptokoku hemolitikus. beba ima 9,5 mjeseci!
zna li neko od vas gdje jos mogu uraditi briseve u sarajevu - osim ilidze  jer njima nista ne vjerujem

škorpija -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (27.9.2011 20:05:05)

možeš u privatnom labratoriju u branilaca sarajeva, ulaz odmah do nekadašnjeg kafića cotton, nos i grlo koštaju 25 KM

BBubica -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (27.9.2011 20:21:34)

IZVORNA PORUKA: škorpija

možeš u privatnom labratoriju u branilaca sarajeva, ulaz odmah do nekadašnjeg kafića cotton, nos i grlo koštaju 25 KM

super, hvala puno :)

škorpija -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (27.9.2011 20:27:01)

IZVORNA PORUKA: BBubica

nama su na ilidži zamijenili nalaze, ni ja im više ne vjerujem[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

N_N -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (27.9.2011 20:44:19)

dobisno i mi nalaze briseva..uradjene zbog dermatitisa i nalazi pokazuju MRSA bakteriju i streptokoku hemolitikus. beba ima 9,5 mjeseci!
zna li neko od vas gdje jos mogu uraditi briseve u sarajevu - osim ilidze  jer njima nista ne vjerujem

I u Sanasi. Sretno!

BBubica -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (27.9.2011 21:02:05)

nama su na ilidži zamijenili nalaze, ni ja im više ne vjerujemuser posted image

nama su na ilidzi nasli amebu!! tri puta po tri nalaza-ameba..lezali u bolnici 11 dana poslije toga, nigdje nista hvala bogu, samo bebca bezveze izboli i gnjavili..tako da ilidza OTPADA sto se tice strucnosti

BBubica -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (27.9.2011 21:02:40)

IZVORNA PORUKA: N_N

I u Sanasi. Sretno!

e njih sam nasla :)
hvala puno

Lulu_08 -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (27.9.2011 21:02:49)

Jeza me hvata od ove ludnice, pa kako ne mogu stati u kraj toj glupoj bestiji?!?!?! I evo vidim da se siri po gradovima kroz BiH, divno, sjajno, bajno. Grrrr...

teacher75 -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (27.9.2011 21:09:44)

IZVORNA PORUKA: Djana

Jeza me hvata od ove ludnice, pa kako ne mogu stati u kraj toj glupoj bestiji?!?!?! I evo vidim da se siri po gradovima kroz BiH, divno, sjajno, bajno. Grrrr...

suti, zamisli kako je meni[sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (27.9.2011 21:10:03)

Meni nije jasno sto se ne traze ostavke direktora bolnice...to mi nekako prvo pada na um...to bimi bio normalan potez. Ne mogu da vjerujem da je nisu u stanju drzati pod kontrolom.
Svjesna sam da jeima u svim bolnicama, da mrsa nije jedino kod nas prisutna...svega sam svjesna...al mi taj haos nije jasan...da toliko beba i mama oboljeva svaki dan...meni to ne ide u glavu...znaci definitivno je do njih...ili ne ciste kako treba, ne koriste propisana sredstva za bolnice, sterilizaciju...vjerovatno im i uposlenici sire mrsu...pretpostavljam...al mi nije jasno kako vec nisu trazili ostavke direktora...fakat mi nije jasno...kad su toliko ocigledno nesposobni

BBubica -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (27.9.2011 21:26:07)

dok sam lezala  u bolnici (prvo stari GAK proslo ljeto, pa se onda porodila na Jezeru u decembru prosle godine) , ne vidjeh ni jednu sestricu da nosi rukavice, ne daj boze da opere ruke kad dolazi od druge pacijentice..cesto s pus pauze pravo kod pacijentice pa osjetis smrad cigareta na njihovim rukama..fuj...
samo dvije sestre su na Jezeru nosile maske na licu...
pa kako se nece siriti i MRSA i sve ostalo , cccc

nama ne trebaju ni nove zgrade ni novi aparati, instrumenti..samo nam treba NOV , obrazovan i kulturam kadar koj ce raditi

emma.L -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (5.10.2011 16:59:43)

Imam info iz druge ruke, pa sad... ne zvuči nevjerojatno. Naime, osoba koja je u poslu deratizacije i sl. kaže da se prije par godina utvrdilo da se na staroj očnoj klinici mrsa počela širiti iz velike kante sa bademovom kremom koju je neki uposlenik, naravno, zarazio. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Šta mislite je li itko ikad odgovarao? Ja nešto ne pročitah nigdje o tome. Pod uvjetom da je istina, ali zaista je izvor ok.

mikica24 -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (29.10.2011 2:11:34)

Cure, ja sam u 39 sedmici, planiram se na Jezeru poroditi, jer prošli put u državnoj sam traume preživjela. Pa me zanima je li ko od vas probao da ponese svoje stvari za bebu, da je obuku nakon poroda, da je ne zamotavaju u njihove pelene i sl.? Ja imam namjeru tako da uradim, sve otkuhala ispeglala na pari dobro i tako cu da zahtijevam, e sad ne znam hoće li mi upaliti... vjerujte da sam istraumirana MRS-om, jer sam uživo vidjela kako izgleda i koja je muka...

Miracle*3 -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (29.10.2011 10:10:15)

Mikice, ja sam isto razmisljala o tome. Pa pitaj, ali nakon ovog posta prije tvog, ja bi ubacila i svoje kreme i sve sto treba za bebu, i sto ostane halal im bilo

Emica_sa -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (29.10.2011 10:18:34)

Ne moze se unijeti nista za bebu osim pelena,tako da nista od toga,da se odjeca nosi sto i razumijem,jer oni bebe presvlace i kupaju u isto vrijeme,i onda bi se roba opet pomijesala i opet bi bili na istom,tako da nista od toga[sm=smiley1.gif]

Miracle*3 -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (29.10.2011 10:56:08)

Ma nadati se da cemo izaci iz bolnice bez mrse. Ja mislim da zene koje rode prirodno, malo se zadrzavaju gore i imaju vece sanse da izadju zdrave i one i bebice. Mozda grijesim[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

mikica24 -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (29.10.2011 11:58:45)

Ne znam vjerujte da sam preplašena kao i sve koje očekuju da se porode, al iskreno se nadam najboljem... 

Emica_sa -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (29.10.2011 12:22:02)

Zene koje rode prirodno leze samo 24 sata,a poslije carskog 5 dana[sm=smiley1.gif]

mikica24 -> RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? (29.10.2011 12:27:41)

Iskreno se nadam da se neću poroditi na carski, zbog mnogo čega a posebno radi ove napasti...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>