Soleil -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (2.10.2009 12:53:14)
|
Drage moje, ko razmišlja gdje da se porodi - Vojna versus Koševo - Vojna definitivno ima puuuuuuuuuuuuuno puuuuuuuuuuno prednosti. Ja sam se porodila prošle subote 26. 09. u Vojnoj bolnici, ali sam se javila u bolnicu već 23. 09. u srijedu ujutro, radi oticanja plodne vode. Ostavili su me u bolnici radi posmatranja, jer je voda oticala ali nije bilo kontrakcija. Izašli smo iz bolnice u ovaj utorak, zbog toga što mi je krvna slika poslije poroda bila grozna, pa su mi davali transfuziju. "Družila" sam se sa doktorima i osobljem bolnice punih 6 dana i vjerujte da imam reći samo riječi hvale. Doktori su divni, sestre također. Nije bilo ni malo jednostavno ležati u bolnici uz svu onu vrisku žena koje se porađaju a koje su mi stvarale psihozu. Ljubazno osoblje je tu stvarno pružilo maksimalnu podršku, tako da su me čak izmjestili sprat iznad na Ginekologiju, da se malo odmorim i skupim snagu pred porođaj. Vodio dr. Mašić, ali porodio me dr. Nakaš i babica Binasa koji su tu noć bili dežurni. Za njih dvoje imam reći samo jedno [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Nakon što sam se porodila i nakon što su me vratili u sobu, doktor Nakaš je došao kod mene da vidi kako sam i pohvalio kako sam bila pribrana na porodu pošto je to tako važno za bebicu, jer vjerujte kakvih slučajeva sam se nagledala i kakvog sve pasjaluka kod porodilja ima, to je za nepovjerovati. Nisam nikako stigla da podijelim sa vama svoju porođajnu priču detaljno jer me moja princezica svako malo zove na dužnost, ali ovih dana ću i to definitivno da uradim. Eto, nadam se da sam pomogla curkama koje su u dilemi gdje se opredijeliti za porod. Ljubimo vas sve moja Emma i ja [sm=duda.gif]
|
|
|
|