M kao Mama -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (21.10.2013 15:28:52)
|
IZVORNA PORUKA: LILLO Da li slucajno neko zna koliko se daje doktoru i babici "na kafu"...Koliko je uredu dati...bez pretjerivanja naravno...moja jedna poznanica se porodila 07.08 u vojnoj, muz joj je bio kod doktora 7 dana ranije da se dogovore, dao mu pare ali ovaj nije bio tu kad se ona porađala, porodio je skroz drugi doktor, a začiđujuće ovaj je vratio pare, tako da su zapravo pocastili onog ko je porodio i niko se nije bunio, ali nece da mi kaze koliko je dala babici a koliko doktoru[sm=smiley13.gif]..dobro su je pripazili babica je bila cijelo vrijeme tu, dopustili su joj da beba bude u sobi , i da apartman je dobila, pokazala mi je slike, super izgleda...bracni krevet, i posebno kupatilo.. ovaj doktor joj je rekao da je taj apartman rezervisan samo za one porodilje koje imaju stelu preko nekog doktora, ili koje su "počastile" osoblje...oni su je kupali, i ostala je 2 dana da prate hoce li sve biti uredu. Pokazali joj kako se doji itd...Uglavnom super je prosla, pustili su je da se prirodno otvori nisu joj davali indukciju, drip...doktor je rekao da to samo daju "obicnim" porodiljama kako ih oni zovu, da se sto prije porode...to su valjda one koje nece da plate ili nemaju...onda bolje stediti pare za porod ako te pripaze tako fino...ali opet koliko 500, 1000 ... pozdravi tu svoju frendicu, i reci joj nek malo odvadi, od ove priče, ja sam oba puta porodila se u Općoj, prvi put dobila indukciju, jer je moralo tako, jer me dr. koji meprimio ostavio da se patim, pa kad je došao moj dr. uključio mi indukciju, jer je bilo bolje da dobijem indukciju, nego da idem na carski, a drugi put sam išla na dogovoreni pord, i naravno dobila sam indukciju, zbog nekih drugih razloga,ali ne bitno, dr. nisam dala ni marke, a ni sestrama, nakon poroda oba puta suprug donio torte i sokove i počastio odjel, beba je kod tebe vrlo brzo, ako se žena osjeća dobr, haman nakon tri sata beba je kod tebe, i mene je sestra uvela u kabinu u wcu i okupala, i pomogla mi da se obućem i sve ostalo, zamjenila mi posteljinu, bila sasvim korektna, apartman, apartman ide ženama koje plate, za to zadovoljstvo, ali znam ženu koja je platila apartman jer jojje osiguranje to snosilo, i u međuvremenu bila neka žena teški slučaj u saobraćajnoj nesreći i ovu ženu zamole da je tu smjeste i naravno žena pristane, i tako, glede tog apartmana, ne znam šta bih ti rekla, meni je bio draži ona moj krevet na daljinski pa sa mogla da namještam sebi kako mi odgovara, tebi sretno
|
|
|
|