RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

sunce27 -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (28.8.2012 19:30:12)

heh super mozda se i sretnemo. Kod koga si u Ilijasu u DZ vodila trudnocu?

pralinaa -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (28.8.2012 19:37:46)

Vodila sam trudnocu kod dr.Dedaica,do sada se dobro pokazao....Ne znam valjda ce me slijedeci put pitati dali zelim na Kosevo ili u Vojnu bolnicu pa se malo raspitujem....Kakav ti je bio prvi porod????

sunce27 -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (28.8.2012 19:40:19)

Pa i ja idem kod njega u DZ u Vogosci, extra lagan porod sam imala.

pralinaa -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (28.8.2012 19:53:26)

eto bas super.....neka neko kaze da je imao i lagan porod jer mene inace svi plase..

sunce27 -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (28.8.2012 20:16:12)

pralinaa imas privatnu poruku

mminche -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (1.9.2012 16:26:21)

pozdrav drage zenice...
pitanje za one koje se vodile trudnocu kod Masica a koji je nazačost otisao kod kojeg doktora ste presle? moja jetrva ne zna kojeg da odabere sad pa ako mooze mala pomoc?? ko ce je primiti "bez problema"??

sunce27 -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (2.9.2012 8:50:18)

Nisam vodila trudnocu kod Masica ali vodim kod Nenada Miseljica, mislim da ce je on primiti bez problema, takodjer i Nedzad Nakas.

mminche -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (2.9.2012 9:56:33)

hvala sunce27 :)

Laylica -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (30.9.2012 12:42:33)

Drage zenice i [sm=nosecka.gif],

Molim vas za informaciju vezanu za komisiju za cr u vojnoj bolnici...Beba je krupna a dr.na Jezeru su podijeljenog misljenja oko mog nacina poroda...ja sam vec 39 sedmica i nemam vremena cekati dok se babe nagode...

veldich -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (10.10.2012 12:54:01)

drage trudnice i mamice mozete li mi reci koja je procedura u vojnoj oko kontrole? Da li moram imati uputnicu za kontrolu i ctg iz DZ ili mi je dovoljan samo posljednji nalaz od njih na kome pise kontrola za 7 dana???? molim vas odg.mi ako neko ima iskustva

...i jos nesto... da li jos uvijek u vojnoj mozes ponijeti torbu za porod bez obzira na velicinu-mislim ono ne traze da prebacis osnovno u vrecicu i to je to????

mminche -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (11.10.2012 23:59:41)

ja koliko se sjecam uputnica za ctg nije potrebna, znaci dodjes samo sa onim zadnjim nalazom njihovim i to je to :) i sto se tice torbe...mozes ponijeti koju zelis neces morati prebacivati u vrecicu [sm=smiley1.gif] pozz

veldich -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (12.10.2012 19:54:22)

hvala ti puuuunnnooo za inf. Ako slucajno neko ima i drugacije iskustvo neka se javi :)

veldich -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (18.10.2012 0:23:34)

Evo ako nekom zatrebaju nove inf.iz prve ruke: U vojnoj sad ctg samo od 8h-10h, poslije 11h ili pola 12 ne primaju ni kontrole uopste osim hitnih slucajeva( vjerovatno sa velikom uputnicom). I za ctg sad moras imat uputnicu iz DZ... To je neki tek od prosle sedmice novi sisteem...

Taii -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (13.11.2012 17:33:35)

IZVORNA PORUKA: sunce27

Pa i ja idem kod njega u DZ u Vogosci, extra lagan porod sam imala.

i ja vodim trudnocu u DZ u Vogosci,tj vodila sam kod dr. Pasic ,ali nisam zadovoljna nimalo, zato sad na kontrole idem Nikulinu a njoj samo dodjem po uputnicu za nalaze....

Just smile -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (13.4.2013 9:37:52)

Ako neko ima svježe informacije molim da napiše! :))
Uputnice koje, za šta? Torba ili kesa? Oprema za bebacha isl. Hvala :)

pahuljica_a -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (13.4.2013 10:45:11)

IZVORNA PORUKA: elecsys

Evo jedna novopečena porodilja.Porodila sam se 17.08.2012.g.,porodio me dr. Nenad Mišeljić,tj.operisao pošto sam rodila na carski.Sve pohvale za Dr.Mišeljića,prvo kao čovjeka a onda kao stručnjaka.Beba i ja smo proveli u bolnici 4 dana tj.izašli iz bolnice 5 dan.Sve proteklo besprijekorno.Osoblje od spremačice do načelnika krajnje profesionalno.Ovo mi je drugi porod,prvi je bio u staroj očnoj na koševu i to iskustvo i ovo prije par dana neuporedivo.

da potpišem!!! sve pohvale za našeg dragog, finog, staloženog i uvijek nasmijanog dr. Mišeljića...a naravno i za ostalo osoblje te bolnice, a posebno babicu Binasu, koja ima majčinski pristup i nešto posebno u sebi zbog čega jednostavno čovjek ne bi mogao a da je srcem ne zavoli...

Just smile -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (15.4.2013 9:53:53)

IZVORNA PORUKA: Just smile

lely -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (15.4.2013 10:00:05)

Uputnica za bolnicu (to ti je ona velika uputnica). Ja sam pripremila torbu,bar do nedavno znam da su svi nosili torbe jedino ako nova direktorica nije šta promjenila [sm=zmeden.gif]
Kad kreneš na porod nosiš samo svoju torbu tj. svoje stvari sve ostalo ti donesu ako ti zatreba u međuvremenu ili pri izlasku iz bolnice.

elma_87 -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (4.6.2013 14:27:25)

Ja sam cula da u vojnoj ne dozvoljavaju ocu da vidi majku i dijete prije nego trebaju izaci iz bolnice, bar sto se tice prirodnog poroda. jel to tacno? voljela bih da mm bude uz mene nakon poroda, kad nam donesu dijete :( ili bar da moze vidjeti dijete taj dan. to je i njegovo dijete valjda ima pravo na to.

ninuska -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (4.6.2013 14:33:06)

IZVORNA PORUKA: elma_87

Ja sam cula da u vojnoj ne dozvoljavaju ocu da vidi majku i dijete prije nego trebaju izaci iz bolnice, bar sto se tice prirodnog poroda. jel to tacno? voljela bih da mm bude uz mene nakon poroda, kad nam donesu dijete :( ili bar da moze vidjeti dijete taj dan. to je i njegovo dijete valjda ima pravo na to.

moj muz je bio ispred vrata u holu i babica je donijela bebu da je vidi. U sobu da udje nema nikakve sanse. kasnije sam ja ustala i otisla do tih istih vrata da bih se vidjela s muzem. Mada, sam pazila da me sestre ne vide.

shpagica -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (4.6.2013 14:50:34)

IZVORNA PORUKA: elma_87

S obzirom da zene s bebama leze na porodjajnom odjelu bilo bi malo previse da muski ulaze i ne daj Boze ugledaju zenu kako se u lokvi krvi na krevetu previja dok je pucaju kontrakcije, ili bilo sta drugo od zenskih gologuzih i krvavih pred ili postporodjajnih momenata, zar ne mislis?

elma_87 -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (4.6.2013 15:24:00)

Navodno to sad ne moze odkad je gospodja Izetbegovic dosla :S
Jesi li se ti nedavno porodila ili je to bilo prije?

ninuska -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (4.6.2013 15:26:13)

Prije skoro dvije godine :)

elma_87 -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (4.6.2013 15:26:18)

Shpagica, ovo mi je prvo dijete pa nisam bas upucena u proceduru kako to ide ali mislila sam da ce mi dijete donijeti tek kad budem u sobi :S

elma_87 -> RE: Porodilište Državna bolnica u Sa (4.6.2013 15:28:10)

Ma ja to je onda nesta novo. Babica rekla mom kolegi da bi mu ona rado pokazala dijete ali ne smije, imaju kamere koje sve snimaju.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>