Blue rose RR -> RE: Urtikarija (27.2.2016 17:37:02)
|
IZVORNA PORUKA: azra I ADI Odjednom se pojavilo, još ne mogu shvatiti šta mi smeta, pratim ishranu...Koliko dugo ti je trajalo? Je li se samo povuklo ili si shvatila koji ti alergen smeta? Pozdrav! I meni se odjednom pojavilo. Prvo sam imala otoke po licu (po usnama, po bradi, po čelu, po vratu), onda su se ti otoci prebacili na ostatak tijela, i nakon 10-tak dana počela sam dobijati urtikarije. Bilo je strašno. U početku mi je doktor propisao Flonidal tablete,naravno nisu pomogle, i nakon dva puta hitne, inekcija dexametazona i sinopena, tražila sam nešto jače. Tada mi je propisao "Contral" tablete i tablete dodatka prehrani "Chymoral". Od njih mi je brže bivalo bolje, vrijeme pojavljivanja urtikarija i otoka se razrijedilo, ali nije prestalo. Helem to ljeto, sam dočekala na hljebu i soli (a počelo mi je krajem februara),jer sam mislila da je hrna uzrok pojavi urtikarija. Radila sam i alergo testove, kao alergična na neke trave i kućno bilje (nigdje veze), ali eto izbjegavala sam. Kada sam u oktobru te godine zaglavila u hitnoj jer mi je jezik počeo oticati bila sam se pravo prepala, i počela sam sama istraživati kako da si pomognem. Helem zbog pada imuniteta, jakog stresa u datom momentu, tijelo napravi okidač, i kod mene je bio u vidu alergije. Sebi sam uvela sok od aronije (ovaj https://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/BIO-hrana/Maxi-Aronija-maticni-sok-3-L.aspx) jeste skuplji, ali vredi svake pare. Povećanjem imuniteta, uz korištenje gore navedenih tableta, ja sam u roku od dva i pol mjeseca od početka korištenja aronije, završila sa alergijom. Nakon četiri mjeseca sam sama sebi ukinula korištenje tableta, i od tada (kuc-kuc u drvo) više nikad nisam imala pojavu alergije. Nadam se da sam pomogla :)
|
|
|
|