Revati -> RE: Dr Mišeljić Nenad (15.11.2008 7:22:26)
|
Ne može se porediti pregled kod privatnika i u državnoj bolnici. U državnoj upale UZ kažu, aha, evo, kuca srce, živo je i diži se...Ni jedan vaginalni bris ne urade, samo pred porod daju vaginalete da steriliziraju prolaz za bebu...Vaginalni pregledi se inače ne praktikuju do samog termina, jer mogu izazavati porod prepano, jedino se rade vrlo, vrlo oprezno ko se sumnja da je žena imalo otvorena. Što se tiče poroda, porađa vas doktor koji vam se zadesi u smjeni. Ako trudovi traju duže, može se desiti i da više njih promijeni smjenu, ali sam čin poroda obavlja onaj koji je tu u smjeni. Iznimno, ako imate štelu, možete sa svojim doktorom dogovoriti indukciju na početku njegove smjene i nadati se da će sve biti gotovo dok on ne krene kući. To u principu nije ni važno, meni je jedino važno da se niko ne dere na mene što me boli...Dr. Bećiragić koji me porodio s prvim djetetom mi je rekao da ja ne shvatam da imam trudove (ma daaaaj, hajd ti malo!), da je njemu nedjelja itd itd. Čovjek je stručan, ali nadam se da me on neće zapasti ovaj put.
|
|
|
|