calahoe -> RE: Plodna voda - curenje, manjak, visak i ost. problemi (30.3.2011 20:56:20)
|
IZVORNA PORUKA: Aida.G. Drage forumasice, ja imam jedno pitanje u vezi plodne vode..ako neko ima slicno iskustvo neka mi se javi...ovako: tek sam usla u treci mjesec...imala sam krvarenje koje mi je zaustavljeno inekcijama i hormonima..ali mi je doktor na pregledu rekao da nemam dovoljno plodne vode tako da moram mirovati i kontrola za 15 dnana. Da li je to opasno za bebu i kako se plodna voda nadoknadjuje??? Plodna voda se stalno obnavlja sve do navrsenog 7. mjeseca trudnoce. Jel ti osjetis da ti voda curi,jel imas osjecaj da su ti gacice mokre,da kad odes u wc imas osjecaj da ti mokraca nekontrolisano pobjegne? Ako nemas mislim da nema razloga za brigu. Ja sam imala spontani preranim prsnucem vodenjaka u 19. sedmici,kada se to desilo meni je bukvalno potekla poprilicito velika kolicina vode,tako da ti te stvari ne mogu ostati neprimjecene,pa cak i kad pomalo curi,primjetila bi sigurno. Lezi,miruj ,voda ce se sigurno obnoviti,konstantno je to stvaranje p. vode. Unosi i vece kolicine tecnosti,ja sam barem dobila takve savjete od doktora. Cesto se desi u određenom periodu trudnoce da doktori primjete manjak p. vode. Samo polako bice to aBd sve ok. Nadam se da sam ti barem malo pomogla[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|