Vanne -> RE: Plodna voda - curenje, manjak, visak i ost. problemi (22.10.2015 18:00:04)
|
IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305 IZVORNA PORUKA: Vanne IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305 DD žene, danas mi je punih 37 sedmica i jutros sam bila na UZ i CTG-u.. Dr je ustanovila da mi je plodova voda GUSTA i da je zrelost posteljice II/III , pa je rekla da dolazim svaka 3 dana na CTG i svake sedmice na UZ.. Zna li neka od vas šta znači gusta plodna voda? Ja sam čula da može biti mutna ili manjak plodne vode, ali ovo prvi put čujem [sm=zmeden.gif] Je li mozda spominjala izraz zrela ili mlijecna plodna voda? ja mislim da je na to mislila kad je rekla gusta...to se sve veze za zrelost posteljice ,a kontrole su cesce da bi se pratili protoci kroz posteljicu,bar je meni tako bilo....to je sve ok za tvoje sedmice,nista ne brini,porod se blizi [sm=smiley1.gif] Nije,nije.. Nego kaže hajd ti dolazi na CTG svako 3 dana i svaki drugi put na UZ, pa ćemo vidjeti hoćemo li čekati da porod krene prirodno.. Ma hajd zna doktorica šta radi.. i ja čitavu trudnoću tumačim sebi nalaze preko interneta [sm=smiley36.gif] In shaa Allah , bliži se ..Ovi zadnji dani su mi najduži [sm=smiley1.gif] I meni su tako bile kontrole zadnja dva mjeseca zbog zrel posteljice,ali ne sikiraj se,zna dr sta radi... Ja ti preporucujem da uzivas u to malo trrudnoce sto ti je ostalo,jer kad se porodis fali stomacic i udarci...i ja sam bila nestrpljiva da se porodim pa kad sam se porodila odvalila sam plakati jer nisam vise trudna [sm=smiley36.gif] nikad ugoditi [sm=smiley36.gif] uglavnom i dan danas mi fali stomacic ijedva cekam da opet zatrudnim [sm=bravo.gif]
|
|
|
|