mala_sa -> RE: Kako odviknuti dijete od soka? (28.8.2012 23:38:37)
|
IZVORNA PORUKA: animagical lejla sasviim si u pravu, ja se vec koji mjesec hvalim da se A jako rijetko budi, vecinu noci prespava a to otkad sam uz uzimanje pred sebe i davanje sike pocela tjesiti svaki put istom recenicom-dodji mami, hajmo spavati i pomilikim ga po kosi.... poslije je i sama prica bila dovoljna, a sada se budi samo ako mu izlazi zub.... nego me zanimalo, sta poslije kad bude vjerovatno kasnije vecerao, mozda ce biti zedan...sada nije, jer doji pred spavanje, a vecera mu je rano navecer.. oustalom, koliko prije spavanja veceraju djeca koja ne doje vise, a da ne ogladne tokom noci? Moj A spava u 9 - pola 10 i vecera mu je oko pola 9, zatim se naije vode, protrci jos 10mn po kuci; i ide na pranje zubica i spavanje. Poslije ovoga nema nista do ujutro, budi se oko pola 9 - 9h. Ja njemu kad sam ukidala siku, nisam je nicim mijenjala. Znaci isla sam uvijek na sistem: tihi glas, smirivanje i ponovno uspavlivanje u mom narucju. Jeste potrajalo sigurno 10 - 15 dana, ali zato sad nemamo nikakvih budjenja zbog soka, vode i sl.
|
|
|
|