Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 9.10.2012 17:37:24
kerempavica
Moj muz i ja smo poceli nabavljati sve lijekove koje nam je dr. rekao da ce nam trebati u postupku i onda kad smo se odlucili da krenemo u postupak, desilo se cudo i ja sam ostala trudna :) Tako da nam je od nabavljenih lijekova ostalo: 5 pen injekcija Orgalutran-a 0,25mg/0,5ml (rok 06/2014) (platili 485.00 KM) i 10 tableta Femara (rok 07/2016) (platili 110,00KM). Ako je neko zainteresovan da prodje nesto jeftinije od nas, a da mi uspijemo vratiti dio para neka se javi na pm.
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 14.10.2012 17:51:27
Amelaa RR
IZVORNA PORUKA: kerempavica
Moj muz i ja smo poceli nabavljati sve lijekove koje nam je dr. rekao da ce nam trebati u postupku i onda kad smo se odlucili da krenemo u postupak, desilo se cudo i ja sam ostala trudna :) Tako da nam je od nabavljenih lijekova ostalo: 5 pen injekcija Orgalutran-a 0,25mg/0,5ml (rok 06/2014) (platili 485.00 KM) i 10 tableta Femara (rok 07/2016) (platili 110,00KM). Ako je neko zainteresovan da prodje nesto jeftinije od nas, a da mi uspijemo vratiti dio para neka se javi na pm.
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 23.10.2012 22:38:47
sabas
evo da ponovim Poklanjam Diphereline 2 komada rok ime je o6/2013
Da napomenem oni mogu da zamjene Decaceptyl tj da se kombiniraju , tako je dr meni prosli put dozvolio 5 Decaceptil 2 Diferelin Za kratki protokol treba otprilike 7 kom -manje vise
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 20.11.2012 22:24:16
kerempavica
IZVORNA PORUKA: kerempavica
Ostao je jos Orgalutran. Ako nekome treba neka se javi na pm.
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 28.11.2012 19:43:43
druga beba
Kopiram svoj post sa druge teme:
Drage moje, iako imam samo par postova na ovom forumu citam i pratim redovno neke od tema a posebno me obraduje svaki uspjeh na ovoj temi.
Javljam se sa jednom molbom. Za prijateljicu mi je potrebno 10tak Femara tableta. U apotekama u Sarajevu nema ovih tableta vec neka zamjena. Da li neko ima visak ovih tableta koje je spreman da pokloni/proda? Ili mozda neko zna gdje se mogu nabaviti i koja je cijena? Svaka informacija je dragocjena (vjerovatno pretpostavljate da je u pitanju IVF).
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 28.11.2012 20:44:41
druga beba
Hvala na informaciji. Da li ima neki kontakt telefon i koja je cijena? Da li je namjenjeno samo njihovim pacijentima ili moze svako kupiti?
Koliko sam cula u pitanju su pakovanja od 30 kom a prijateljici treba najvise 10 tako da bi bilo korisno ukoliko neko ima višak koji mu ne treba da proda.
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 29.11.2012 8:34:00
Anoniman
Ja sam prije par dana pitala za jedan drugi lijek koji bi oni mogli imati, međutim sestra na recepciji mi je rekla ovako "mi nikad nismo držali nikakve lijekove, niti se ovdje mogu kupiti" pa pretpostavljam da će i tebi dati takvu informaciju, valjda samo ko je kod njih u postupku može kupiti lijekove tu.
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 29.11.2012 11:33:05
druga beba
Potpuno isti odgovor je bio i mojoj prijateljici jutros. Molim vas ukoliko neko ima jos neku informaciju gdje da nadjemo ove tablete da se javi. Vi najbolje razumijete koliko je bitno i hitno.
Hvala!
< Poruku je uredio Amelaa RR -- 10.12.2012 20:27:30 >
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 29.11.2012 11:35:53
sos15
Baš mi je žao, nadala sam se da će vam pomoći. Femara se može kupiti u Banja Luci, ali je jako skupa. Ne znam imate li ikoga u Beogradu da vam pošalje, u apoteci Igor košta 70 KM.
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 29.11.2012 14:58:38
druga beba
Vec smo zvali jednu drugu apoteku u I. Sarajevu i kod njih ima ali se mora donijeti recept i zdravstvena knjizica a moja prijateljica nije osiguranik fonda Republike Srpske.
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 2.12.2012 21:27:08
sabas
Neznam koju su ti zamjenu nudili za Femaru , ja sam u predhodna dva postupka koristila Letrozol (to je genericki naziv lijeka Femara). Femaru ima kupiti u apoteci u Vogocsi negdje medju postovima ima info -mogu prodavati na tablu cini mi se cijena 110KM, u Brckom je povoljnija cijena . Dr Godinjak uvijek kaze Clomid , a to je kod nas Klomifen bdw slomila sam se trazeci Clomid u Sarajevu :). Tako da je najbolje da uz savjet dr koji ce vditi protokol provjeris dal' je ta zamjena odgovarajuca.