Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
odmah na prvom pregledu doktor mi je preporucio folnu kiselinu!kada sam bila na zadnjem pregledu dao mi je folnu kiselinu i neke vitamine(zajedno su u jednoj tableti)da pocnem piti sa 12 sadmica...jos koji dan!
ja sam u 27 sedmici i nisam pila folnu nikako.pitala sam doc.odmah na pocetku trudnoce pri prvom pregledu al' on kaze sve imas u prenatalu tako da ja pijem samo prenatal..dopunim si nesto vitamina u sumecim onako magnezij i kalcijum a cula sam i citala da je ta folna jako vazna posebno na pocetku trudnoce,cak ju preporucuju i onima koje planiraju ..al eto mioj doca kaze ne treba ti pa sam ja onda dodato opalila po narandzama i zelenisu..dpbro dode u svako slucaju
evo i mene drage moje.Menga kasni 10 dana,test ,dugoočekivana trudnoća...trebamo potvrdit u gin. U srijedu sam naručena.Lagano me boli u donjem dijelu stomaka,pa mi je gin već dao Utrogestan,jer sam imala spontani prije par mjeseci,i rađena mi je histeroskopija prije dva mjeseca.Samo molim Boga da sad bude sve ok. I pijem folic Acid već 2 mjeseca
< Poruku je uredio tanja30 -- 18.4.2009 14:50:19 >
super ljepa vijest(to sto je test +)a za bol ne brini proci ce sve najbolje i dobro dosla medu nas ....CESTITAM!!!!!!!!!!OD SRCA sada samo cuvaj i uzivaj u narednih
mjesec nemam pojma valjda sesti ,to kako ja sebi racunam-ako mi je termin 19.07.uuu pa sama ce i sedmi. a trudnoca hB za sada dobro...u pocetku je bilo mucnina al prosle,sada slatke muke sa stomacicom . pravo aktivna pa lupa mamicu,samo sto jos ne znam jel' ili al nema veze i tu dilemu cemo uskoro rijesiti..ma bitno je samo da je zravo i zivo a spol nije ni vazan..
Evo i meni je dr.propisala Folacin 1x1i prenatal 1x1 .Zaboravila sam je pitati kad je najbolje popiti ujutru,navece ili u toku dana,ima li to ikakve veze,pa ako neko zna da mi odgovori.Pozdrav
Evo i meni je dr.propisala Folacin 1x1i prenatal 1x1 .Zaboravila sam je pitati kad je najbolje popiti ujutru,navece ili u toku dana,ima li to ikakve veze,pa ako neko zna da mi odgovori.Pozdrav
Da li neka od vas pije Pregnavit,evo gledam sastav slicne su Prenatal tabletama,samo sto jos imaju i kalcijum,magnezij i cink.na njima pise da su za trudnice i dojilje mozda su ove jos bolje od Prenatal tab.....
Ja sam jutros bila kod kucnog doktora, ne kod ginekologa, jer ovdje je procedura drugacija.
Dao mi je da pijem Emesafene 2x1 peotiv mucnine, a preporucio mi je da pijem Gravitamon multivitamine koji u sebi sadrze folnu kiselinu, kalcijum i jos dosta vitamina, njih da pijem jednu na dan najbolje uz jelo, dodje 100 tableta.
I jos mi je rekao da kupim folnu kiselinu 0,5 mg i to da pijem jednu na dan, ali mi nije rekao do kada trebam da pijem folnu kiselinu?
kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato
Da li je neka od vas pila i folnu kiselinu i Pregnacare. Pregnacare u sebi sadrži 400mg folne pa mi nije jasno zbog čega mi je dr rekao da pijem i folnu. Bojim se da ne bude previše???
ana08 u pravu si,ne treba ti folna ako je imaš u pregniceru.Isto tako,tko pije prenatal,ne treba piti folnu,jer folne ima u prenatalu,previše može biti štetno. ah da,još nešto,trudnice ne smiju uzimati previše vitamina A. Ja sam uvijek gledala da ga ne jedem jer ga dosta ima u prenatalu.
ja sam od prije trudnoce do kraja 3 mj pila folic plus, a sad mi je u 4 mj prepisao prenatal do nekih 16 tj kad mi je rekao da obvezno ukljucuje zeljezo. nalazi su mi svi ok.
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.