Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Na kraju ce i kod mene tako biti.. Koja si sedmica ti? Ja sam prosle sedmice bila na kontroli, i dr mjeri bebu i govori, ovo ce biti 7- 8 cm, kad ono 6.50cm.. I govori, ma uredu je i ovo.. Samo me strah da bebi ne naskodim ako ne pijem te suplemente, ali pila ih ili ne - ne ostaju u meni svakako
Ja sam 25. sedmica Imaš naprijed postove gdje sam pisala kako ništa u prvoj trudnoći nisam pila, niti je to tada bilo popularno ( zamisli to je bilo prije 5 god. !) ne opterećuj se ti previše tim vitaminčićima, uzimaj raznovrsnu hranu, bogatu kalcijem, magnezijem, gvožđem, to je najvažnije, sad je period raznovrasnog voća i povrća...helem biraj šta ti odgovara A ako bude išlo s tabletama, pij...svi oni preporuče....ali ne može svaka od nas podnijeti isto. Sretnu i bezbrižnu trudnoću ti želim, da sve prođe uredu aBd
ništa u prvoj trudnoći nisam pila, niti je to tada bilo popularno ( zamisli to je bilo prije 5 god. !)
Čuj , nije bilo popularno. Vitamine je pila i moja mama kad je sa mnom bila trudna, prije više od trideset godina. Zagovornik sam zdrave prehrane, ali i suplemenata , i to isključivo zbog majke. Beba će sam sebi uzeti šta joj treba.
Jel neka od vas pila ELEVIT PRENATAL i gdje ste ga kupile? Zivim u Sarajevu, i u koju god apoteku udjem, one apotekarke me gledaju sa cudjenjem i govore kako uopste nisu culi za to..
Evo ja sam kupila Folacin, 5 mg, ne znam samo sad da li da pijem jednu cijelu tabletu dnevno ili mi je dovoljno samo pola, tj. 2,5 mg??? Ovdje: http://hr.wikipedia.org/wiki/Vitamin_B9 sam pročitala da je preporučena dnevna doza za odrasle 2 mg, a u uputstvu koje je došlo uz tablete ne piše koliko je dnevno preporučeno.
Nisam još uvijek trudna, tek smo se počeli truditi
samo da ja kazem svoje iskustvo ja sam trudilica i pijem obicnu folnu od 3KM i to pola tablete a ushi dođi u cekaonu da se druzimo nisam vjesta sa linkovima valjda sam dobro postavila http://www.ringeraja.ba/forum/m_1922253/mpage_40/key_/tm.htm
..prvi put sam na ovom forumu..zanima me da li netko zna vezano za prenatal i folnu kiselinu, pila sam određeno vrijeme pa malo prestala a sad opet počinjem da li mi to može sta naškoditi bebi? u četvrtom sam mjesecu trudnoće. Hvala
sta mislis kasper da li da pored folne kiseline podjem piti i prenatal ili nemam potrebe s obzirom da si i ti pocela piti prenatal tek od treceg mjeseca,znaci ja sam u 5 sedmici i pijem folnu ali razmisljam da uvedem i prenatal
Evo ja sam kupila Folacin, 5 mg, ne znam samo sad da li da pijem jednu cijelu tabletu dnevno ili mi je dovoljno samo pola, tj. 2,5 mg??? Ovdje: http://hr.wikipedia.org/wiki/Vitamin_B9 sam pročitala da je preporučena dnevna doza za odrasle 2 mg, a u uputstvu koje je došlo uz tablete ne piše koliko je dnevno preporučeno.
Nisam još uvijek trudna, tek smo se počeli truditi
pijes cijelu jedno dnevno :-)...sretno vam
sta mislis kasper da li da pored folne kiseline podjem piti i prenatal ili nemam potrebe s obzirom da si i ti pocela piti prenatal tek od treceg mjeseca,znaci ja sam u 5 sedmici i pijem folnu ali razmisljam da uvedem i prenatal
prvih 3 mjeseca pijes samo folnu a kasnije samo prenatal i magnezij
02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....
ja sam pila ono roza pakovanje mislim da se zove pregnital, to mi je dr. Dizdarevic preporucila kad sam bila treudna kosta oko 25KM meni su one odgovarale jer od drugih mi je bilo muka
Evo ukljucih se nakon dugo vremena na ringeraju :) Mom prvom djetetu je vec 5 punih pa sam u zadnje vrijeme rjedje svracala, drago mi je da sam se opet vratila :) Mi smo 31.12. ugledali i sutra cu na prvi pregled kod ginekologa, pa me kopka sta ce mi reci u vezi tih vitaminskih dodataka. U prvoj trudnoci mi je receno da ijem folacin i prenatal tokom cijele trudnoce, tako sma i radila. U zadnje vrijeme cujem od poznanica trudnica da im to ginekolozi vise ne propisuju Nadam e da ce nakon sutrasnjeg pregleda biti sve ok .....
Juce sam bila na nekom predavanju gdje je bila preyentacija orthomol natala. Kosta oko 100 KM, malo mi je to puno, al eto njemacki je proizvod. Jel iko koristio?
Mmeri, meni je doktorica propisala Orthomol natal od 10 sedmice trudnoce.. Sada sam u 20-toj sedmici, pijem ga svaki dan. 1 kutija ti moze biti 30 dana, a u njoj za dnevnu dozu dobijes kesicu praha koji razmutis u casi vode (ukus je slican cedeviti) i dobijes jos jednu kesicu sa 2 smedje tabletice i 1 bijelu kapsulu posebno. I tako imas za 30 dana. Valjda sam dobro objasnila Pozdrav
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.