Selminja -> RE: Postepeni prirodni prestanak dojenja (8.12.2012 15:55:22)
|
Moja djevojčica ima 13 mjeseci. Zadnja 3 mjeseca ona doji samo kad treba spavat i navečer X puta. Ja sam joj nudila češće po danu, ali ona neće, ustvari nema kad, ode, leti [sm=smiley1.gif] S obzirom da spava samo jednom dnevno najčešće toliko puta i doji po danu. U zadnje vrijeme se navečer budi, miriše sisu, onako drži je u ustina dok se ponovo ne uspava. Uopšte ne jede, a probudi se milion puta. Ja sam zadnjih par dana pokušala da joj ne dam sisu navečer kad se probudi, i uz malo negodovanja mi je uspjelo da je ponovo uspavam. Ona nikada nije bila luda za sisom, niti me vukla za maicu, navaljivala da doji i sl. Vidim da joj sisa uopšte ne nedostaje. Ona nije nikako dojila zadnjih 48 sati. Mene zanima, mogu li imati problema s dojkama? Nema nikakvih kvrga niti crvenila, ali su blago napunjene, tj nisu "ispuhane" kao poslije podoja, a nisu ni tvrde. Ja se bojim da se neće upalit kako vrijeme odmiče. Ako se to desi, da li da joj dam da podoji? Ja vjerujem da to neće pomest njeno NEdojenje, uostalom, šta da radim, ako dojke se prepune? Hoće li same ponovo ispuhati [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|