anandi -> RE: Dr. Balić - Tuzla (22.7.2014 18:52:05)
|
Draga Unak ne znam sta da ti kazem po pitanju sestara ja srecom nisam imala nekih problema s njima, doduse bilo je par puta da su neozbiljne ,al dobro svima dode los dan. Nije problem slobodno pitaj sve sto te zanima [sm=smiley1.gif] Meni ce sad 25-og godisnjica braka tj 5 godina a toliko se i trudimo al nazalost nece da se zakaci. Radili smo dvije iui, sad smo trenutno pauzirali Ja posto sam kod balica godinama i kod njih radim sve nalaze tako cu ti ispisat sta sam sve odradila i njihove cijene Prvo su trazili papa test, njega sam imala odradenog kod druge dr hormone (FSH,LH,prolaktin, progesteron,testosteron,TSH,T3,T4) ---200KM Da bi odradila hsg potrebno je prvo odraditi mikrobioloski nalaz cervikalnog i vaginalnog brisa (treba da budu uredni, tj da nema patogene bakterije ni gljivica) ova dva nalaza, spermogram i UZ sve zajedno 200KM HSG 250KM Onda oni zavisno od godina predlaze ciljane ako si ispod 30g, meni je 25 i ja nisam htjela ciljane narednih 6 mjeseci jer sam vec dugo u braku pa smo se odlucili na naredni korak tj iui. Postupak ti je da od 5dc pocnes s nekom stimulacijom (femara ili klomifen zavisno sta oni odluce koju da pijes) nakon 5 dana odes na folikulometiju (ona se ne placa kad je u pitanju iui), pa kroz dva dana opet, kad vide da su folikuli narasli, tj da imaju vodeci folikuli i onda daju injekciju pregnil (20KM) i nakon 36sati slijedi iui (500KM) I nakon 15 danatreba da radis betu (nalaz krvi 50KM) a i ne moras jednostavno sacekas da ti kasni pa odradis testic. Poslije iui do bete ili testa pijes folacin,aspirin i utrogestan Ako sta nije jasno slobodno pitaj
|
|
|
|