RE: Spermiogram (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

malena27 RR -> RE: Spermiogram (28.4.2011 13:56:31)

vagice, spemogram nije los, samo imate visok postotak abnormalnih spermica... sto i upucuje na prisustvo varicocele... obratite se urologu pa provjerite za operaciju, bas kao sto je i leva savjetovala...

vagica -> RE: Spermiogram (28.4.2011 15:27:04)

Šta mislite je li operacija baš neophodna ili da pokušavamo još par mjeseci? Možete li mi preporučiti dobrog urologa u Sarajevu?

Leva -> RE: Spermiogram (9.5.2011 16:01:22)

Vagice pokusaj pronaci nesto na temi Urolog.

ena0002 -> RE: Spermiogram (12.5.2011 10:59:04)

Vagice ja na vasem mjestu ne bih gubila vrijeme...obzirom da nalaz nije los odmah rijesite varikokelu i moze biti samo bolji [sm=smiley1.gif]...a ovako ipak rizikujete da se pogorsa

gerberka -> RE: Spermiogram (12.5.2011 11:12:05)

nama je bila i hvala Bogu dala izuzetne rezultate..ponovljen spermiogram 2 puta nakon op i odlicno. hB

Cenzura -> RE: Spermiogram (12.5.2011 13:55:08)

Pozz svima,
da li mi neko može preporučiti gdje da mm uradi spermiogram i ujedno uradi pregled urološki na TK? Ko je dr. Burgić iz Lukavca i imal neko iskustva s njim?ili neko drugi?

Alfa -> RE: Spermiogram (12.5.2011 21:45:35)

Cao Cenzura,
ja bih ti preporučila da tvoj muž uradi spermiogram kod biologa Radmile Mujkić, ona radi u bolnici na Jezeru, važi za nekog kome ginekolozi najviše vjeruju.Ako nisi iz Sarajeva ili nemaš knjižicu, nikakav promlem, primiće te -košta 30 KM.
Od urologa bih ti preporučila dr Šabanovića. Moj muž je imao loš nalaz, ali ga je sa terapiom ovg dr popravio do odličnog.
Ključni lijek u terapiji bio je PROFERTIL-ako bude imala još pitanja ili odučite da tvoj mm radi nalaz, javi mi pa ću ti poslati PP sa telefonima i još inf. o terapiji koja je mom mm propisana. cao....

Cenzura -> RE: Spermiogram (13.5.2011 9:26:01)

Pozdrav, meni treba neko sa Tuzlanskog kantona kome bi mogli otići poslije posla, jer ja sam na probnom radu, a on radi kod privatnika, tako da nije baš poželjno da odsustvujem cijeli dan. Hvala ti puno na info, ukoliko se ipak odlučimo kontaktiram te.

malena27 RR -> RE: Spermiogram (13.5.2011 9:28:26)

Balici u Tuzli? 

Cenzura -> RE: Spermiogram (13.5.2011 10:26:19)

Pa s obzirom da sam iščitala temu Balići, razmišljala sam da odemo i njima, ali oni su gonekolozi, jel tako?Tako da oni mogu samo uradit spermiogram,a ne i pregled za mm-a, ako sam ja sebi dobro skontala. 

gerberka -> RE: Spermiogram (13.5.2011 10:32:43)

naravnop Cenzura, ali nakon spermiograma cete dobiti dalje upute i ako bude potrebno pregled urologa. sretno mila!!

Cenzura -> RE: Spermiogram (13.5.2011 12:09:39)

hvala puno, nadam se da će biti ok.

mina minka -> RE: Spermiogram (15.5.2011 22:35:57)

cenzura ja sam iz tk i mm je isao kod dr softica koji radi na gradini a ima i ordinaciju u gracanici privatno. nas je primio u bolnci u nedjelju pa mozes i ti pokusati, samo ga nazovi. spermogram takodjer mozes uradiit na gradini na urologiji sam se naruci prije 2 dana. ako hoces br na pp cu ti napisat

pepika -> RE: Spermiogram (17.5.2011 13:15:03)

dobili smo nalaz spermiograma,radjen u bolnici Zenica.evo vrijednosti koje su:volumen 2,6 ml,E.ph 7,8,ukupan broj 70 000 000 n/ml,jako pokretni 27 %,Slabo pokretni nakon 60 min. 30%,Nepokretni nakon 60 min. 43%,Normalno oblici 60%,Patoloski oblici 40 %. Sta vi mislite kakav je nalaz?

mina minka -> RE: Spermiogram (17.5.2011 13:17:04)

mislim da je ok

malena27 RR -> RE: Spermiogram (17.5.2011 15:41:02)

u zenickoj bolnici nije bas najdetaljniji nalaz. mozda ne bi bilo lose u sarajevu ponoviti kod dr. mehmedbasica ili kod rade na klinici....
nalaz je prilicno dobar, ima dobar broj spermica, a nije los ni ovaj najbitniji dio koji se odnosi na brzo pokretne spermice...

happysmile -> RE: Spermiogram (17.5.2011 15:54:15)

ihh pepika mm da dobije sad ovakav nalaz ja bih skakala od srece[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], nije lose ali neka ponovi negdje drugo opet cisto da se usporedi, a sa ovakvim nalazom ja bih mm silovala i mislim da bi uspjeli doci do[sm=duda.gif] i u kucnoj radinosti.. bravo zelim ti puno srece.. Samo mi jos kazi koja je dg. bila tm??

pepika -> RE: Spermiogram (17.5.2011 16:01:09)

[sm=bravo.gif] hvala ti draga,zadnji nalaz je radioo prije 4 mj i bila je dg.asthenoteratoozospermia i imao je 6 % progresivno pokretni,onda je poceo sa padutinom i provironom 3 mj, i izgleda da je pomoglo,uh jest mi drago [sm=smiley1.gif],a takodje je radio i spermiokulturu i nalaz je sterilan,bakterije nisu nadjene [sm=smiley1.gif],al nalaz nismo bili u mogucnosti raditi negdje drugo trenutno,al ponovice ga kad budemo mogli u Sa,ljubim vas

happysmile -> RE: Spermiogram (17.5.2011 16:05:56)

pepika [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za tebe i tm, iskreno se obradovah, HB odlicne vijesti, samo nastavite tako i sad prionite na akcijanje, Abd da nam vec sljedeci mjesec javis kako ti [sm=hudicek1.gif] nije dosla i ugledas[sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif], sretno mila i javljaj sta je bilo

pepika -> RE: Spermiogram (17.5.2011 16:07:00)

Bog te cuo,znas sta bi to za nas znacilo poslije 2,5 godine,uh[sm=smiley1.gif]

happysmile -> RE: Spermiogram (17.5.2011 16:12:55)

Bice Abd samo ne smijes odustajati, i sve ce to doci na svoje, vidis da pomaka ima, sad samo pozitivno razmisljanje i hopsanje i mali[sm=duda.gif] ce doci mami i tati

bosss -> RE: Spermiogram (17.5.2011 21:41:20)

mi smo danas ponovili spermiogram i opet isto azoospermija , i odmah u cetvrtak zakazali TESA to je valjda punkcija koliko kontam. kako je krenulo sa ovim imam osjecaj da cu za 10 dana biti trudna. jos nismo ni skontali sta se desava oko nas a vec vade spermatozoide iz testisa za vto . jel to inace tako brzo ide ili sta?

gerberka -> RE: Spermiogram (17.5.2011 21:54:55)

bosss drago mi je da se rješava polako i da ste krenuli prema [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] nadam se da cete ubrzo uspjeti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] bolje da je na frku nego da se razvuce [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ja ti ne znam ništa o tome, ali drzim palceve za vas[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

bosss -> RE: Spermiogram (17.5.2011 22:04:58)

uopste se nerjesava polako nego ekstremno brzo , ponovili nalaz danas embriolog nam odmah rekla vto, otisli urologu poslije on reko necu da vas maltretiram idemo na TESA i vto vratila se kuci i zovu kao jel mozete doci u cetvrtak  na TESA -u i ako sta izvucemo smrzavamo i pocinje sa postupkom. mi jos uvijek nismo ni svesni sta se desava a kako je krenulo imam osjecaj da ce do kraja mjeseca se sve zavrsiti, a prije samo mjesec dana cekala kad ce mi stici i kupovala testic.

happysmile -> RE: Spermiogram (17.5.2011 23:02:47)

Boss neka je tako, zelim ti svu srecu svijeta, bolje da je brzo da se ne snadjes i ne stignes ni razmisljati da imas vremena da razmisljas psihicki bi te dotuklo, ovako super[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] navijam za vas

Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>