|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermiogram?
27.9.2010 12:35:29   
Leva
Za ne mjesaj Dabroston i macinu travu dobices cistu! Odluci se na jedno ili drugo, nikada kombinovati u istom ciklusu.

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu za)
Neposredna veza do poruke: 401
27.9.2010 18:17:01   
za
To nisam znala...a moja drugarica ju je pila i kada je saznala da je trudna a i za vrijeme user posted image  tako da nikakve pojave nije imala a pila i dabroston.Moja ju je tetka pila 40 dana i ostala trudna poslije 13 g.znaci nije prekidala ni za vrijeme menge ko ce ga znati...

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 402
27.9.2010 18:18:46   
za
Moja je tetka je pila 40 dana bez prestanka i za vrijeme menge pila i nakon 13 g. ostala trudna a moja drugarica isto i za vrijeme trudnoce ko ce ga znati.....

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 403
27.9.2010 23:01:22   
Leva
Na temu macina trava ti stvarno ne mogu pomoci jer sam ja jedna od onih koja je uspjela dobiti cistu zahvaljujuci njoj user posted image  I btw ne znam nikoga ko je zatrudnio zahvaljujuci macinoj travi. Sve mi koje se bakcemo sa spermiogramom imamo tu cast da smo osjetile ili cemo tek osjetiti cari moderne medicine tj. MPO user posted image

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu za)
Neposredna veza do poruke: 404
29.9.2010 8:05:37   
za
Cao Leva ja sam znala dobiti cistu od klomifena i dabrostona dok sam ih pila.Sad poslije 1g. uz folikulometriju pijem samo Dabroston i danas su mi zadnje dvije tablete i valjda za tri dana bi trebala ili user posted image ili user posted image a iskreno uz Allahovu pomoc nadam se user posted image

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 405
5.10.2010 8:37:02   
amiyca
Dobro jutro, drage forumasice! :) Imam jedno pitanje. Suprug je dobio uputnicu za spermiogram. Znam da se radi na odjelu za sterilitet na Kosevu. Treba mi informacija da li se treba naruciti? I ako imate ostale detalje vezano za ovaj nalaz... :)

(odgovor članu za)
Neposredna veza do poruke: 406
5.10.2010 8:41:52   
riba78
amiyca dobro došla user posted image
spermiogram s e radi na odjelu  sterilitetaa na spratu ,uglavnom je potrebno naručiti se ,par dana ranije ,može i ovako 250 -274..
Sretnoo

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 407
8.10.2010 13:20:24   
amiyca
Zvala sam taj broj, pa dobila neki drugi 250275 i kaze teta da su joj svi termini zauzeti i da zovem slijedeci petak...user posted image I pitala me jesam li s njihove klinike. Nisam, jer smo dobili uputnicu iz Doma zdravlja...

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 408
22.10.2010 10:43:48   
BENU
Čao ženice nova sam na forumu.7goina u braku a nema bebice.Otežana prohodnost jajovoda i spermiogram leukospermia.Zna li neka od vas šta bi mogla koristiti da poboljšam svoj nalaz i nalaz muža.

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 409
22.10.2010 11:49:30   
ena0002
Benu leukospermija nikada nije dobar znak user posted image ...znaci da ima upalu i tm mora otici urologu na detaljne pretrage

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 410
22.10.2010 12:32:40   
BENU
ena nama je doktorica radmila rekla da mu je nalaz dobar a dijagnoza leukospermija.Ovo je ludnica što se tiće doktora a sad nam doktor mehić rekao da nalaz nevalj.Dali kod doktora mehmedbašića radi urolog ili i to moraš negdje drugo iči.Dali se leukospermija može liječiti nekim čajevima ili nečim drugim pošto je ovaj moj strašljiv ko zec.user posted image user posted image

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 411
22.10.2010 13:27:04   
BENU
Ena kolko vidim i vi ste imali problem sa leukospermio,čime ste je izliječili.

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 412
22.10.2010 13:38:15   
balasgirl
Benu, leukospermija nije nimalo bezazlena, naprotiv. Mm je imao nalaz astenospermija i leukospermija (hronična upala prostate), liječili smo je tri godine. Poslaću ti pp.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 413
22.10.2010 13:41:42   
BENU
balasgirl jestel je izliječili kod koga ste išli.a šta češ mi poslat.nova sam pa ne kontam odma sveuser posted image user posted image

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 414
22.10.2010 14:00:43   
balasgirl
Benu poslala sam ti poruku, valjda ćeš se snaći da je otvoriš user posted image . Pozz

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 415
22.10.2010 16:51:24   
ena0002
Pa nismo je izlijecili user posted image ...mada sad na zadnjem nalazu nije pisalo leukospermia ali je opet imao leukocita 5-7. To je najmanje do sad. On redovno ide kod urologa i pio je raznorazne antibiotike i pripravke sto sammu ja pravila.
A reci mi na tom nalazu sto vam je dala Rada pored toga sto pise leukospermija mora pisati koliko ima leukocita i morala vam je dati dijagnozu....onaj X uz koji opis ti stoji ?

< Poruku je uredio malena27 RR -- 22.10.2010 19:19:33 >

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 416
22.10.2010 16:53:54   
ena0002
Koliko znam ne radi.....a cisto sumnjam da leukospermiju mozes izlijeciti cajevima...za pocetak ce tm trebati udarna doza antibiotika....a posliije kad se malo stanje smiri mozes odrzavati cajevima

< Poruku je uredio malena27 RR -- 22.10.2010 19:30:39 >

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 417
22.10.2010 21:43:32   
BENU
Ena  gdje piše leukociti:na v.p.6-7L(tako piše),a X je na Normospermia 

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 418
22.10.2010 21:47:20   
AMELIC
Veoma je važna činjenica da je Normospermija...a naravno da leukocite mora dovesti u red...što Ena kaže udarna doza antibiotika ne bi škodila sigurnouser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 419
23.10.2010 11:14:31   
balasgirl
Nama antibiotici nisu pomogli. Nije bilo reakcije ni na jedan antibiotik. A pomogao nam je UPRAVO čaj. 

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 420
23.10.2010 13:04:05   
ena0002
Benu, nalaz onda nije los, ali otidjite svakako kod urologa mozda je neka manja upala koja bi se lakse dala snirati.
MM je posao takav da je vecinom vani i sad su leukociti manji ali ide zima i ja opet ocekujem pogorsanje user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 23.10.2010 23:48:44 >

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 421
28.10.2010 16:27:40   
amir_z
Na pocetku da se predstavim :) musko sam i imam 30 godina....e ovako, fakat ne znam kako da zapocnem, imam vise pitanja na koje ne znam prave odgovore a nadam se da ce mi neko vas forumasa pomoci korisnim savjetom  ili me na neki nacin uputiti kako dalje...najvaznije pitanje cu formulisat na kraju ovog posta nakon sto ukratko izlozim problem...ja i mz smo u braku 2 godine, na bebi radimo oko godinu dana i kako vec pretpostavljate od bebare nista...mz je bila na ginekoloskim preledima i nalazi su joj bili uredni...ja sam otezao sa svojim pregledom (spremiogram), medjutim danas odlucim da napravim i taj korak, te uradim spermiogram....rezultati su sljedeci: dijagnoza : astenoteratozoospermia sa leukospermijom....a sto se tice pokretljivosti spermica imam :

POKRETLJIVOST          NAKON 30 MIN                        NAKON 60 MIN
progresivno pokretni           15%                                          12%
pokretni                             24%                                           21%
pokretni u mjestu               6%                                            9%
bez pokretljivosti                55%                                          58%

MORFOLOIJA
Normalni spermici               39%                                           33%
Patoloski spermici               61%                                            67%

APSTINENCIJA: 5 dana
VOLUMEN EJAKULATA: 4,8ml
BOJA EJAKULATA: krem bijela
VISKOZITET: povecan
BROJ SPERMIJA U 1ML: 33x10 na sestu
BROJ SPERMIJA U EJAKULATU: 158 x 10 na sestu

prvo pitanje: kako i cime lijeciti leukospermiju?
druo pitanje: kako poboljsati broj zdravih i pokretnih spermica i da li je to uopste moguce sa ovakvom dijagnozom?uz neke pouzdane i siurne terapije ako moze?
trece i najvaznije pitanje: da li je moguce da mz prirodnim putem ostane trudna uz ovakvu moju dijagnozu???

pozzz svima i hvala unaprijed.... 

< Poruku je uredio amir_z -- 28.10.2010 16:31:40 >

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 422
28.10.2010 16:38:23   
vjestica
Amire prije svega dobro došao
leukospermija znači da ima leukocita u spermi, a to je posljedica upale
ti dalje trebaš obaviti sljedeće preglede - pregled urologa, uzv,bris uretre i spermokulturu
kad se nači uzročnik , onda ide odgovarajuća terapija
vrlo vjerovatno je da je upala uzrok slabe pokretljivosti i da će se ista sanirati nakon saniranja upale tj da će se popraviti na normospermiju
ako ne popravi, onda možeš probati sa raznim preparatima za poboljšanje spermiograma (koji ne garantuju uspješnost) ili sa nekom metodom potpomognute oplodnje

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu amir_z)
Neposredna veza do poruke: 423
28.10.2010 20:13:09   
ena0002
Evo Vjestica ti je rekla znaci prvo urolog.
A imas na ovom forumu dosta o tome kako poboljsati spermiogram, koje sve pripravke mozes koristiti (med pomjesan sa raznoraznim sjemenkama i sl.) pa probaj, ali prvo moras smanjiti leukocite.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 424
30.10.2010 0:04:37   
amir_z
hvala vam....najvjerovatnije cu sljedece sedmice na pregled kod urologa....zanima me sta je to bris uretre i jel to bolan postupak???

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *