|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermiogram?
29.4.2010 20:03:53   
mina minka
nije kod balica je raden

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 351
29.4.2010 20:07:22   
Banana
ma znaš šta, možda onaj prvi nije bio kako treba user posted image
spomonjala sam da mi u dz nisu znali pojasniti kad sam ih upitala za mm2 pa i nisam bila nešto zadovoljna a ni vjerovala nalazu. međutim, kod vas spermića ima na izvoz, mogu samo da zamislim kako su skakutali pod onim mikroskopom, kao kakve ribice user posted image , tako da se nemate razloga opterećavati time više

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 352
29.4.2010 20:11:49   
mina minka
hvala ti draga, vidjecu mozda ga nagovorim da ponovimo il kod balica il na gradini ako ima i gore da se radi, al dabogda nece htjet on je "poletio" od sreceuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 353
29.4.2010 20:16:01   
Banana
ma možda nekad poslije, uživajte sad, i svakako na gradinu user posted image

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

Neposredna veza do poruke: 354
26.6.2010 23:51:51   
kamicak

mi nismo ni poceli da radimo na pravljenju bebe,ali sam ja htela po nekim kulturoloskim standardima prvo da se sve ispita...pa onda na posao,i mislim da je tu nastala vec oja prva greska,jel je moj ginekoloski zakazan tek za 5 dana(kada su folikule u najboljoj velicini),
a rezultati od mog dragog su vec stigli i koliko se ja razumem tuzni su....
jel bi mogao neko bolje da ih protumaci,pre mog ginekologa
inace iz srbije smo,pa sve to malo izgleda drugacije(nacin izdavanja nalaza)

volumen 4,2
boja bledo zuta
viskozitet o
likvefakcija zavrsena
ph 7,6
konce.spermatozoida 12(x10 na 9/L)
pokretni posle 30 min 0,50
slabo pokretni 0,10
nepokretni 0,40
normalni oblici 0,60
patoloski oblici 0,40
le u vidnom polju3-4
er u vidnom polju 0
ep celija u vidnom polju 0
fruktoza pozitivna
stepen pokretljivosti 2
oblik kretanja 1
aglutinacija nema

zakljucne diagnoze nema,ja sam po vasim tekstovima koje sam pomno procitala dosla do nekog zakljucka da je tooligozoospermia,i ako je samnom sve u najboljem redu da ce mo posle ko zna koliko lecenja,mozda nekada stici do zeljenog cilja prirodnim putem

sta misliteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 355
28.6.2010 22:19:57   
ena0002
Kamicak kod mm na nlazu su malo drugacije vrijednosti ali koliko sam mogla skontati ovaj nalaz nije bas najbolji  ali nije ni toliko los da se ne da popraviti. Cure su dosta pisale sta su sve davale muzevima da piju a u zadnje vrijeme se i Bioastin pokazao jako dobar, pa probajte sa njim.
Imas na temi muska neplodnost dosta nekakvih recepata i vitamina koje bi tm trebao piti (cink, selen, vitamin E, C...), s tim da kad se pije Bioastin nije potrebno piti vitamin E.

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu kamicak)
Neposredna veza do poruke: 356
29.6.2010 14:04:28   
Leva
Kamicak mene dosta zbunjuju vrijednosti. Prvo ono 12 na 9 (nekako je standard da se broj spermatozoida izrazava u milionima).
Hajde recimo i da ima 12 miliona, da je pokretljivost 50 % ,slabopokretnih 10% i da nepokretnih ima 40% ostaje ti tih 50% sto je odlicno. Nemoj da te zabrinjava broj patoloskih oblika jer tih patoloskih mora biti. Odlicna stvar je sto nema aglutinacije tj. sljepljivanja spermica i da nema leukocita tako da raspolazete sa brojkom od 6 miliona pokretnih po 1 mililitru. Meni se cini da je ovo Oligospermia 
Ena ti je vec napisala sta je sve dobro za popravljanje spermiograma pa ne bi bilo lose da pokusate i s tim. Ti obavezno uradi nalaze hormona, cervikalne i vaginalne briseve (to nije papa test, malo je slozenije) i HSG da bi znala na cemu si i sta vam je dalje preduzimati.
Lp

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 357
4.7.2010 1:20:22   
Banana
Prošla su 4 mjeseca od zadnjeg spermograma i situacija je slijedeća:

Apstinencija: nepuna 4 dana
pH: 8,5
Volumen: 2,8
Boja: svijetložuta
Viskoznost: 2
Br. spermatozoida: 48 mil/ml
Br. spermatozoida u ejakulatu: 134 miliona
Progresivno pokretnih: 25%
Slabo pokretnih: 20%
Pokretnih u mjestu: 6%
Nepokrenih: 49%
Leukociti: 2,8
Fruktoza: 11,6
Bakterije: ima nešto, ali nisu stigli da ih oboje i razaznaju tako da ćemo to saznati slijedeći dan.

Živih: 51%
Neživih: 49%
Eritrociti: 0-1
Okrugli epitel: 2-3

Teta nam je rekla da to tamo vri, frca na sve strane user posted image .

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 358
4.7.2010 13:26:03   
mina minka
banana ovo je exstrauser posted image user posted image user posted image user posted image   bravo za vas
nego jel ti muz vadio na gradini, de ga bogati pitaj tacno gdje je pa mi javi da i mi odemo tu

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 359
4.7.2010 13:30:29   
Banana
user posted image  Hvala. Jest, radio je na Gradini, javim ti.

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

Neposredna veza do poruke: 360
4.7.2010 17:27:31   
Leva
Banana jos samo 5 % progresivno pokretnih i ovo ce biti jedna cestita Normospermia user posted image user posted image user posted image  Za sada je nesto izmedu Normo i Asteno  user posted image

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 361
5.7.2010 0:06:42   
Banana
Leva draga, hvala user posted image  samo me brinu ovi neživi, malo su pretjerali user posted image

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 362
5.7.2010 9:42:13   
burica
MasaAllah. Molim Boga da se i mom muzu popravi spermogram.

Naime njemu je prvi bio mnogo losiji od drugog koji je bio radio. Zadnji nalaz/oko 20% progresivno pokretljivih, a sad je na terapiji vitaminima i Proxeedom.

Koliko mu jos fali za normospermiju? Oko 10% ili vise? Ako mu malo fali vise bih voljela da mu se poboljsa spermiogram pa prirodnim putem da zatrudnimuser posted image

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 363
5.7.2010 10:54:51   
mina minka
burice moja ti si pravi pocetnik
proxsed je bezveze lijek, ne znam jesil citala al smijem reci da nkome nije pomogao, mom muzu se cak nalaz pogorsao.
sve mi sad muzeve filujemo s bioastinom on ti je jeftiniji a dao je zaista dobre rezultate

(odgovor članu burica)
Neposredna veza do poruke: 364
5.7.2010 10:58:44   
Banana
burice, mi smo za 11 mjeseci od nule došli do ovog i to uz operaciju varikokele, vitaminske terapije i ostalih dodataka prehrani. moraš nam napisati sve vrijednosti da bi ti rekle koliko fali do normospermije user posted image

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

(odgovor članu burica)
Neposredna veza do poruke: 365
5.7.2010 11:08:57   
burica
Pa kad smo vec kupili ovaj lijek moramo ga istrosit, pa onda da vidimo nalaze, pa ako Bog da Bioastin, kad je vec tako dobar.

A za nalaze, ako Bog da napisacu kasnije

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 366
5.7.2010 11:10:33   
burica
Banana, koja je bila njegova terapija? Jel isto bioastin?

(odgovor članu burica)
Neposredna veza do poruke: 367
5.7.2010 11:42:09   
Anoniman
Sory,nemoj se ljutiti ali ne mozes tako tvrditi da proxeed nikome nije pomogao. Ako nije pomogao kod tm i jos eventualno par koje poznajes to ne znaci da je do proxeeda i da je zbog njega nalaz los.Ja znam jako dosta slucajeva gdje je upravo on pomogao jer se i daje za to.Jeli tako?A i mogu reci i iz prve ruke.
Dali si citala sastav proxeeda? Ako jesi onda znas da sve sto sastoji da nemoze dovesti do toga da se nalaz pokvari odnosno da bude gori.Glupost.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 6.7.2010 9:18:17 >

Neposredna veza do poruke: 368
5.7.2010 12:52:26   
Banana
burice, glavni je bio Bioastin, uzimao ga je 3 mjeseca pa kratka pauza pa opet tri mjeseca po 4 kapsule dnevno. Tri mjeseca je koristio Pycnogenol 80 mg dnevno. Redovno je uzimao vitamin C 1000 mg, sjeme suncokreta, ćurukotovo i laneno ulje. Ostale vitamine smo naizmjenično kombinirali jer nisam htjela ničeg previše. Znači, cink, selen, folna, brusnica, piskavica, med i matična mliječ, boza, razne sjemenke i sve što je inače zdravo user posted image
što se tiče Proxseeda, nekima pomogne a nekima ne, isto važi i za Bioastin. Znam mnoge kojima nije pomogao, sad, da li su koristili odgovarajuću dozu ili ima neki drugi faktor... ne znam. Uglavnom, moj savjet je da završite sa Proxseedom, po mogućnosti provjerite stanje i onda tri mjeseca koristite Bioastin pa opet na provjeru. Tad ćeš imati jasniju sliku šta mu više odgovara. Bilo bi dobro da uzima što više ovih stvari u prirodnom obliku user posted image

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 369
5.7.2010 21:36:31   
mina minka
boze sacuvaj ne ljutim se, ai ne valjam gluposti. ja sam iz iskustva odnosno mm vidio da taj lijek kolko je skup i nije nesto jer posle terapije rekla sam nalaz se pogorsao. ja ne znam sta je uzrok pgorsanja al pio ga je da se popravi.
al to nisam navela samo zbog sebe vec i zbog drugih trudilica koje su pisale da nije davao neke rezultate,
ja burici zelim samo da pomognem i predlozim joj bioastin jer sam cula da je dobra

< Poruku je uredio malena27 RR -- 6.7.2010 9:18:45 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 370
6.7.2010 11:59:45   
burica
Hvala vam svima puno, u svakom slucaju svaka pohvala i kritika godi. I nama su razne stvari rekli. Pa sto kaze Banana koristicemo oko 3 mjeseca ukupno lijek koji smo nabavili, jeftinije nego sto bismo ukupno platitli. Pa cemo nakon nalaza, u konsultaciji sa urologom, ostati ili promjeniti lijek, u zavisnosti od efekata.

Ja sam cak citala na forumu da ne treba raditi spermiogram u CHR/Zenica, jer svima je tamo los spermiogram. A tu je mm radio. user posted image

Zelim nam svima puno srece. A ti, banana, jel to vise nema prepreka za prirodno zacece kod tebe? user posted image Ako je tako, pravac odmor negdje i opusti se.

Neposredna veza do poruke: 371
4.8.2010 17:24:22   
mina minka
cao cure
evo nalaza mm
apstin 3 dana
volumen 5.5
boja blijedozuta
koncentracija 37
broj u ejaku 203
progresivno pokretni 20
slabo pokrteni 10
nepokretni 70
leukociti 0.2
bakterija nesto
eto ja mislim da je ok malo pokretljivost al...

(odgovor članu burica)
Neposredna veza do poruke: 372
4.8.2010 18:01:47   
Banana
minka, ustala sam iz kreveta samo da provjerim jesi li šta javila user posted image  prvo, čestitam za volumen, baš je mašala, još malo pa će bit kao kod mišel user posted image
normospermija definitivno nije ali bi se dalo nagurat, neka krene sa nekim preparatima da poveća ovih 20%. ima dosta nepokretnih, ja se brinem jer je kod nas zadnji put bilo 49% pa sam mu odmah kupila matičnu mliječ jer je fruktoza malo opala u odnosu na prethodni spermogram, kontam nek imaju hrane da siroti ne plivaju gladni user posted image  čudi me što i tm nisu provjerili fruktozu. uglavnom, mi to hoćemo, mi to možemo user posted image  nešto mi sumnjivi ovi silni nepokretni, da njih dvojica nisu gdje zajedno hodali? user posted image

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

Neposredna veza do poruke: 373
4.8.2010 19:37:21   
ena0002
Mina minka eto Banana ti je sve čijepo objasnila, morate malo poraditi na tim nepokretnim, sretno user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 374
4.8.2010 20:52:35   
mina minka
banana odradjena je fruktoza 16,5 a nomal vrij su vece od 13 zaboravila sam napisati
pa u pravu ste ima puno nepokretnih al mi je drago zbog leukocita i koncntracije.
onaj prosli nalaz je bio puno puno bolji al opet ovaj je dosta bolji od onih kod balica sot su radjeni.
za pokretljivost znaci med maticna , sta jos pisiteuser posted image

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *