RE: Stepeni zrelosti posteljice (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

Medić* -> RE: Stepeni zrelosti posteljice (27.3.2013 20:21:37)

IZVORNA PORUKA: Dalia_88

Evo da napisem onima koje ce nekada citati ovo i imati isti problem kao mi.
Rodila sam u 38 sedmici, prirodno krenuo porodjaj a rodila djevojcicu 3250. Na otpusnici pise da je beba preuhranjena za period kad je rodjena
[sm=jezicek.gif] Toliko o tome da se treba previse sikirati [sm=smiley1.gif]
Inace sam jela puno slatko pa vjerovatno je zbog toga beba bila napredna.
Posteljica je ostala isti stepen zrelosti i na narednoj kontroli, znaci nije vise starila.

Sretno svima koja cekaju svoje bebice..

Ja sam isto rodila sa 37 i neki dan beba 3,800. Nista takvo mi nisu pisali na otpusnici :)

Merylin -> RE: Stepeni zrelosti posteljice (2.12.2013 20:18:26)

Danas sam bila na redovnoj kontroli, punih 30 sedmica. Sve je u redu, samo posteljica ima stepen zrelosti 1 na 2. Doktorica mi je rekla da nema razloga za brigu, da ćemo pratiti situaciju i djelovati u skladu s tim. Dala mi je uputnicu za Jezero da uradim protoke.
Da li je iko išao gore zbog toga, da li se treba prethodno naručiti, koliko se čeka? Znam da to mogu i privatno uraditi, ali bih voljela da se to što prije uradi[sm=smiley1.gif] Neizvjesnost je najgora.

Apotekarka -> RE: Stepeni zrelosti posteljice (2.12.2013 21:11:37)

Nemas razloga za brigu zrelost moje posteljice sa 30 sedmica je bila II-III I porodila sam se sa 38 punih sedmica...Protoke sam radila radi povisenog pritiska jer su mi kao mjere zaostajale,protoci su bili izvrsni,rodila sam samoi kracu bebu (na mater) inace femur nam je zaostajao a ona 47 cm bila duga....

lala0606 -> RE: Stepeni zrelosti posteljice (2.12.2013 21:56:05)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: Dalia_88

Evo da napisem onima koje ce nekada citati ovo i imati isti problem kao mi.
Rodila sam u 38 sedmici, prirodno krenuo porodjaj a rodila djevojcicu 3250. Na otpusnici pise da je beba preuhranjena za period kad je rodjena
[sm=jezicek.gif] Toliko o tome da se treba previse sikirati [sm=smiley1.gif]
Inace sam jela puno slatko pa vjerovatno je zbog toga beba bila napredna.
Posteljica je ostala isti stepen zrelosti i na narednoj kontroli, znaci nije vise starila.

Sretno svima koja cekaju svoje bebice..

Ja sam isto rodila sa 37 i neki dan beba 3,800. Nista takvo mi nisu pisali na otpusnici :)

ni nama, a rodila u 35 nedelji... beba 3 850.... reko koliki bi bio da je na termin [sm=zmeden.gif] u inkubatoru bio medju onim bebicama je ogroman izgledao

Merylin -> RE: Stepeni zrelosti posteljice (3.12.2013 11:37:12)

Hvala vam! Idem sutra na kliniku pa ćemo vidjeti, ja se nadam aBd najboljem, izdržljiv je to bebač[sm=smiley1.gif] Ne može mi biti svejedno, ali vjerujem da ćemo izgurati do 35 sedmice!

ajla86 -> RE: Stepeni zrelosti posteljice (15.5.2014 22:55:44)

ja sam 31 sedmica i kaze dr prilicno je zrela 3 stepen....
bas se brinem nesto mi rano za tu zrelost...

kako skontah njega beba manje dobiva na kilazi nenapreduje samo stagnira ....

mimi xy -> RE: Stepeni zrelosti posteljice (19.5.2014 23:53:25)

kod mene je posteljica I stepen 32 sedmica ....valjda je ok dr.nista nije spomenuo...

ajla86 -> RE: Stepeni zrelosti posteljice (20.5.2014 0:12:07)

odlicno....moja spremna za porod.....nemam pojma kad je tako sazrela....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]