Anoniman -> RE: Stepeni zrelosti posteljice (15.9.2008 10:00:06)
|
Prenos postova sa iste teme: IZVORNA PORUKA: bellma Pozdrav.. Ja sam u 37 nedelji, prosle sedmice sam bila na ultrazvuku i dr mi je rekla da mi je zrela posteljica kao pred porod a imam jos mjesec do termina pa je to malo cudno, i pitala me dali pušim. Rekla sam da ne.. Također beba je krupna između 3100 do 3500 sto je previse za tu sedmicu pa mi je savjetovala da češće radim ctg.. To me je malo iznenadilo pa neznam dali se moze desiti da rodim ranije ili je neka greska i do njih, dali je neko imao slično iskustvo od vas... Hvala unaprijed.. IZVORNA PORUKA: Okarica Ćao! Interesantna tema. Šta ti piše na nalazu? Ja sam u 34/35. i već na posljednja dva pregleda mi je konstovan II supanj zrelosti posteljice. Posljednji put mi je dr. rekao da ga nazovem za 7 dana da dogovorimo pregled. Nešto mi to rano. Znaš li kako ti je postavljena posteljica? Meni je na pretprošlom nalazu pisalo da mi je posteljica sprijeda, a sada piše da je straga. Ne znaam koliko je to bitno. Pozdrav! IZVORNA PORUKA: bellma Pa meni je posteljica straga uvijek bila, neznam kada sam bila 18.6 na utz bio mi je I na II stepen zrelosti posteljice a sada trec,i i to bas zrela posteljica kao pred sami porod.. IZVORNA PORUKA: RAJA Da se i ja uključim meni je mjesec ipo prije termina dok rekao da mi je posteljica zrela kao pred porod i išla sa na ctg svaka 4 dana a rodila sam (carski) kad je i bio predviđen termin zato nemojte da vas to sekira uživajte u trudnoći IZVORNA PORUKA: Okarica Nemoj samo mnogo da se brineš, sve je to normalno. Pa šta ima veze i ako rodiš ranije, ja bih baš voljela da se to što prije desi. Imam neki osjećaj da ću roditi bar 7 dana prije termina. Pozdrav! IZVORNA PORUKA: Okarica Hvala Raja! Treba uživati do kraja bez opterećenja. Meni je do sada, hvala Bogu, bilo super. Nadam se da će tako i ostati. Pozdrav! IZVORNA PORUKA: bellma Ma i ja bih voljela da se porodim sto prije mada znam da je za bebu bolje svaki dan sto je duze unutra.. Samo ako nastavi da dobiva na tezini kao i do sada jadna ja na porodu... IZVORNA PORUKA: Okarica Ne brini, tvoja beba je sada zrela, i kad god da se rodi, sve će biti ok. Meni je termin 4. septembra, međutim privatnik koji mi je ustanovio trudnoću i kod kojeg sam išla do četvrtog mjeseca mi je rekao da će beba biti zrela 12. 08. Njegovo je mišljenje da bi, u mom slučaju, porod u periodu od 12.08. do čak 10.09. bio porod u okviru termina. U svakom slučaju, kad god beba dođe, dobro nam došla. Želim ti ugodan ostatak trudnoće!
|
|
|
|