palachinken -> RE: Porodiliste u Zenici (28.7.2011 9:51:38)
|
Izašla sam prošle sedmice iz porodilišta pa sam vam najfriškija sa iskustvima. Pod jedan - ne idite prije kontrakcija na 5 minuta. Ja sam došla i odmah me odveli (nakon klizme, uzimanja podataka isl) u rađaonu. Zamolila sam da muž prisustvuje i nije bilo nikakvih roblema - dobio je neko odijelo zasštitno, masku, kapu i sve vrijeme je bio tu. Porodio me dr Granić, kako on kaže školski porod, nije bilo nekih većih komplikacija. Nismo nikakav mito dali, ali smo počastili sestre i babice kad smo izlazili iz bolnicde (i to također bez novca) Odoblje je bilo sasvim ok ustvari i ljubazno - što sam pitala to su mi odgovorili, kad su mi donijeli bebu zamolila sam da mi pomognu da ga stavim na dojku i jesu. Doduše, i ja sam bila i ljubazna i normalna, u smislu da nisam vrištala, kukmačila, urlala i zahtijevala neki specijalni tretman. Spavaćice su dobre - čitave, kopčaju se skroz. Bebe su s nama dosta vremena, doduše uglavnom spavaju, ali ja sam svog uspjevala podojiti, iako ih one hrane na kašikicu, čisto da uzme što više kolostruma. Ja sam imala baš lijepo iskustvo u porodilištu, što se mene tiče, mogla bih još petero roditi [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|