treciputmama -> RE: Porodiliste u Zenici (11.7.2011 18:21:51)
|
evo i ja sam se tek uclanila pa da vam prenesem svoja iskustva.....prvi put me je porodio dr. Sestic i zbog njegove ljubaznosti i profesionalnosti i dandanas mi je on favorit sto se tice i strucnosti i ljubaznosti.....mada mi je radjena epiziotomija ipak je sve bilo ok, jest da se malo oduzilo dok je sve zaraslo ali proslo je....tu trudnocu mi je u poliklinici vodila dr. Dedic, i ona mi je bila ok, jest da nije bas pricljiva ali hoce dat odgovor ako pitas, mada u to vrijeme uzv u poliklinici nikad nije radio pa sam kod nje isla privatno na uzv.... dr. put sam se porodila 2009, porodio me neki novi dok. ne sjecam se prezimena, mladji, nizi , zadovoljna sam i njim kao strucnjakom...mada je tek bio poceo radit....opet su me morali sjeci ali je sve puno brze zaraslo....tu trudnocu mi je vodio dr.Calkic, i svima ga preporucujem mada je kod njeg uvijek guzva upravo zbog toga sto je dobar ..... a sada po treci put ocekujem prinovu i ne bojim se jer se nadam Bozijoj pomoci.....moj savjet za sve buduce mame je da slusaju upute lijecnika jer samo na taj nacin cemo sebi olaksati...ipak oni su tu da nam pomognu....da kazem da sam zadovoljna i odnosom babica, naravno da se nekad desi da je neka nervozna ali ipak je to posao ko i svaki drugi mada bi mi sve zeljele da svi oko nas uzivaju u nasoj sreci...ipak je to njima samo jedna u nizu od bebica i mozda nista vise....i.......moj savjet- kad osjetite bolove i podjete u bolnicu pojedite koju hurmu, jer je dokazano da one pomazu da se zena brze otvori.....mislim da je meni sama vjera u to pomogla da se veoma brzo porodim dr,.put, cak se i doktor iznenadio kako sam brzo dosla u radjaonu jer se ni on nije nadao da cu tako brzo zavrsit na stolu.... uglavnom i u ovoj trecoj trudnoci, koju mi vodi dr.Amira Handanagic sam posjetila privatno dok. Sestica samo da cujem i njegovo misljenje o toku trudnoce....i ostajem pri misljenju da je on definitivno najbolji...mada ni sa jednim nisam imala lose iskustvo....a za koji dan ako Bogda dolazi i treca beba, pa cu vam javiti dali je sve proslo ok.....pozz...
|
|
|
|