ivanas -> RE: Porodiliste u Zenici (14.10.2009 18:20:30)
|
evo da se i ja malo uključim u ovu raspravu. Naime Ivona mene je cijelu trudnoću vodio isti doktor kao i tebi i nemam šta reći nego same riječi hvale i da mu želim u životu isto što i sebi želim. Za porod ti nemam šta puno reći jer je bio carski rađen radi prelaska termina 8 dana pa je beba bila se umirila i hitno je rađen carski. Tretman koji mi je bio gore također nemam šta ružno reći ni za jednu jedinu sestru,a nisam babina ćerka niti imam zaleđinu,jer njihov odnos prema tebi je takav kako se ti samo na početku postaviš. tj ako si pekava i svemu nađeš manu i ako si maza koje niko ne voli nisi im baš nešto ni draga jer dosta toga prelazi preko njihovih leđa. Ja sam sve išla u dogovoru sa dr. Bojanom i on je prvo čovjek čovjekom pa tek onda ljekar. Mislim da ti suprug može prisustvovati na porodu ali se moraš prvo sa doktorom dogovoriti oko toga. Meni niko dinara nije tražio a dobra volja je svačija hoće li koga i kako počastiti. Naime kada sam se ja porodila suprug je doniop toj smjeni sestara kolače i sokovei vjeruj mi ne žalim. Bilo je slučajeva gdje su drugi doktori otvoreno tražili novac od pacijentica u smislu daj pa ćeš biti rađena ili su tražili da im muževi dođu na razgovor kod njih gdje je tražen novac. Dokto koji ti vodi tudnoću je izvrstan i nisi mogla izabrati boljega i vjeruj mi nije interešdžija.Poželila bih tebi i drugim ženama da vam bude kao i meni tj. da imate ovako pozitivno iskustvo i da vam ne ostane trauma poslije poroda kao što nije ni meni. Od dokumenata ja sam nosila zdravstvenu knjižicu, sve nalaze od dr. Bojana privatno što sam išla, 2 pakovanja uložaka ali mi je bilo malo jer sam ja gore bila 5 dana pa su mi donijeli još 4, kupku obavezno, mali i veliki peškir, pribor za ličnu higijenu, maramice vlažne alkoholne i bezalkoholne, paloma maramice, gaćice za jednokratnu upotrebu kupila ih u DM-u dođe ja mislim 4 ili 5 kom u pakovanju, čarape, plastične papuče, mala 2 sokića, nešto od grickalica, kremu za ruke, plastičnu čašu i gore su mi tražili pempas za dijete tako da su mi nakon poroda morali donijeti pempas. Hvala Bogu i doktoru ja i moj Dorian danas punimo 40 dana, a ja kao da nisam se ni porodila tako se osjećam. Sretno tebi i drugima pa ako ti šta mogu pomoći javi se drage volje sam tu, a i da ne uzimaj previše ka srcu kada ti neki pođu pričati o tome na tako strašan način jer svaki porod je individualan
|
|
|
|