ivannna -> RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološkoj klinici Sarajevo (9.4.2012 12:17:33)
|
Nika 83, sto se tice laparoskopije dođe se dan ranije u bolnicu, najprije ti izvade nalaze i uzmu anamnezu, a kasnije dođe anesteziolog da obavi razgovor s tobom, onda ideš u sobu (na 5-om spratu). Taj dan možeš jesti negdje do 5 sati, tamo ćeš dobiti ručak i večeru, a piti smiješ do 12 navečer. Uvečer ćeš dobiti jednu inekciju u stomak (protiv zgrušavanja) i radit će ti klistir (nije strašno vjeruj). Ujutro će te vjerovatno oko 8 obići dr. Godinjak i tada ćeš znati koja si na redu. Kad dođe vrijeme za operaciju doći će po tebe i povest u operacionu salu. Mozda ces malo jos pricekati pred salom u sobi za pripremu, ili ces odmah u salu, tamo ce ti staviti braunilu i malo ces popricati sa anesteziologom onako da te razgovori (sala izgleda super ko iz filmova) kad dođe doktor i zakljuci da je sve spremno, dat će ti anesteziju putem infuzije i malo kisika na usta (maska) i jako brzo ce ti se malo zanesvjestiti i zaspat ćeš. Kad bude gotovo (traje zavisi od toga šta nađe doktor od pola sata pa nadalje) bude te u sali, traže da sama pređeš na drugi krevet (oni ti pomognu naravno, to je samo da vide kako se mičeš) i da kažeš ime i prezime ili nešto slično i voze te u intenzivnu. Tamo ćeš dobiti infuzije i nešto protiv bolova (ja bol nisam osjetila nimalo), nećeš imati kateter tako da ćeš za idenje u wc uz pomoć sestara morati ustajati. Sutra ujutro ideš na odjel, ako laparoskopija bude samo dijagnostička moći ćeš kući isti dan, a ako ti bude radio nešto (skidanje cisti ili sl) onda ćeš ostati još koji dan. Tvoji mogu zvati intenzivnu nakon operacije da se raspituju kako si, (broj ne znam ali spojit ce ih sa centrale 250-250), a iza 8 uveče će vjerovatno moći razgovarati s tobom (sestra ti donese telefon). Osoblje je prema meni svo bilo ekstra ljubazno, uslovi u bolnici dobri, na odjelu pored sobe imaš wc i tuš. Ponesi nešto za čitati i slušati muziku, da se opustiš, i ako imaš plastične papuče da se možeš fino otuširati u njima (da u njima uđeš u tuš kabinu). Eto dug post nadam se da ne zamjerate, iako ovo vjerovatno spada pod temu laparoskopija, al ovo se baš odnosi na laparoskopiju kod dr. Godinjaka. Ako još nešto treba samo pitaj. Sreeetno
|
|
|
|