irisss -> RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološkoj klinici Sarajevo (29.8.2011 17:54:57)
|
Čitam vas več odavno, pišem prvi put. Kao i sve vi, i ja se borim za ostvarenje majčinstva. Kako bi mi nadam se neka od vas mogla dati čto jasniji odgovor, malo ću detaljnije obajsniti svoju situaciju[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Naime, PCOS imam oduvijek, a prije nepune 2 god. sam imala vanmateričnu, lapar. je radio Prof. Godinjak, nažalost odstranjen je desni jajovod. Brisevi nakon tog su bili+na klamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu. sve sam to riješila antibioticima, več 2 zadnja puta, nalaz uredan. Od tad radimo na trudnoći ali ništa, na HSG- u mi je rečeno da je preostali jajovod prohodan ali da je bilo poćetnog otpora na poćetku postupka, što je kod mene probudilo sumnju da je i taj moguče ponovo začepljen tj. da se pod pritiskom kontrasta "odčepio", a nakon tog zatvorio ponovo. bila sam i na inseminaciji i bezbroj stimulacija klomifenom sa ciljanim ali ničta, mužev nalaz o.k. Eh ono što mene zanima je kakva je procedura na koševu prilikom svih pretraga potrebnih za IFV, budući da sam ovo sve dosad radila privatno ( i dala hrpu para), imam zdravstveno i željela bih da pokušam i kod Prof. Godinjaka. Molila bih neku od vas iskusnih sa IFV- om na Koševu, da mi napiše proceduru, od izdavanja uputnice (pretpostavljam da mi treba) do svih nalaza koje trebam uraditi i općenito koliko se ćeka, eventualno plačamje itd. unaprijed hvala
|
|
|
|