Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 18.4.2011 21:23:36
sabas
hmela , kada sam radila UIU kod dr Godinjaka Menopure sa primala u debelo meso i nisam imala problema u Hitnoj samo objasnim situaciju i pokazem nalaz od dr na kojem pise kada treba da se primi injekcija , a drugi put zamoli dr da ti na nalazi napise kako se konzumira Menopur Dva Menopura jedna fizioloska otopina
A kada sam radila ICSI onda sam sama sebi davala injekcije u stomak
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 18.4.2011 21:27:53
hmela
Hvala draga moja pa nevjerujem reko da bi mi pogrešno dali valjda znaju dal treba ili ne.I meni su dali u debelo meso al ne znam sutra,pa ću ujutro zvati da pitam na jezeru.Da li si ti prošla sve ovo i kako ti se čine moji folikuli nako lajički ili profesionalno :)
Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 18.4.2011 21:36:23
sabas
Greskom sam napisala da na nalazu pise u koliko se daje Menopur to dr pise za Pregnyl . Dr ti je dao Menopur da malo ubrza rast folikula , jer oni obicno rastu od 1,5 do 2 mm dnevno samim tim poboljsva se kvaliteta , endometrij je super za 12 dc Bitno je Menopur primis u sito vrijeme odstupanje 1 sat max. I ovako je sve OK jos kada Menpour odradi svoje imam da bude rezultata aBd :)
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 18.4.2011 21:39:00
sabas
Mozes naznati na Jezero da ih pitas da ti oni daju boce , moja kolegica je uvijek isla kod njih dok su bili na Kosevu . A na upustvu pise koliko se sjecam da moze i pod kozu i debelo mesto , ali dr Godinjak praktikuje debelo mesto Ja sam imala 4 UIU kod dr
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 18.4.2011 21:55:10
hmela
Znači da ja napredujem onda :) a reci mi kroz šta si sve ti prošla ideš li još kod dr.ili si se obradovala :)pa više nije potrebno.Ako ti nije teško o tome pričati naravno i obično koliko si imala folikulometrija i šta nakon toga???
Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 18.4.2011 22:34:43
sabas
Nisam se jos obradovala , ali bice aBd . Obicno sam imala tri folikulimetrije , a nekada i cetiri jer ja inace imam kasnije O (duzi ciklusi) . Stumulacije su bile obavezno Klomifen , pa kasnije Menopur a nekada mi je ukljucivan i Gonal F . Pregnyl sam primala u 22 sata UIU su bile nakon 36 sati Malo se lezi na klinici nakon UIU onda kuci , klasika nista tesko i cekanje rezultata Sada trenutno odmaramo bili smo kod dr predlagao je opet UIU ali ja ne zelim jer mi smo slucaj za ICSI
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 18.4.2011 22:38:21
hmela
Polako bit će Abd sigurno samo ne treba od njega odustajati ,jer sam čula da je baš dobar dr.I ja imam duže cikluse po 36 dana pa sam se zato malo0 raspitala koliko i šta odprilike ide i kako da li je neko imao slične dijagnoze kao ja??? Hvcala us vakom slučaju i čujemo se i želim ti sreću:)
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 19.4.2011 11:47:34
nella28
cure ima li neka kojoj je uspjela inseminacija kod dr godinjaka,ja sam išla kod njega 8 mjeseci uradila am sve nalaze i bili su ok.imala sam stimulacije klomifenom svakog mjeseca(iako sam čula da to i nije ok?)i u decembru sam primaila injekcije,gonal F,menopur i pregnil i očekivala sam da radi insem.ali nije.predlagao mi je laparos.ali je nije uradio.kod dr mehmedbašića sam uradila hsg i jajovodi su prohodni.znači da može ins.samo ne znam da li će me sad primiti godinjak jer je mehmedbašić preskup što se tiče ins.oko 6000km a na klinici 113!ima li neko slično iskustvo,postajem očajna
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 19.4.2011 12:07:51
myself
draga nella28 ne znam koliku si pauzu napravila, jer sam ja pauzirala 2 godine i sada prikupljam ponovo sve nalaze kao da prvi put dolazim. vjerovatno ce i tebi tako reci. nazovi izetu na jezero pa ce ti ona najbolje dati odgovor. ne vidim razloga da te doktor ne primi.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 19.4.2011 12:09:09
myself
nije mi jasno kako inseminacija toliko kosta 6.000,00 maraka toliko bi trebalo da kosta vantjelesna oplodnja, koja je i kod dr. godinjaka skuplja od inseminacije.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 20.4.2011 10:51:38
hmela
E drage moje juče sam primila zadnju injekciju Menopura i danas,jutros bila na klinici.Dr.je bio zauzet pa me je uputio dr.Nerminu Muminbašiću na folikulometriju.I dr.Nermin kaže endometrj trolinijski 10mm,D 18,5,a L više manjih. Poslije toga mi je predložio odmah sutra inseminaciju.Otišla sam do apoteke Dina i otišla gore da mi daju injekciju i sutra u 10 s mužićem gore kod njih na inseminaciju. Sada me interesuje,pošto je ovo moja prva inseminacija,nadam se i posljednja abd,da sve urodi plodom,kako se treba pripremiti za nju da li nešto specijalno ili kao i za obični pregled.Koliko traje inseminacija,koliko košta jer nisam pitala od silnog uzbuđenja(jer mi ovo baš nešto znači nekako se sve pomaklo brzo). Molim vas ako neko moiže neka mi detaljno sve objasni ako nije nikakav problem molim vas.Unaprijed velika Hvala!!!
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 20.4.2011 11:04:45
na korak
hmela, super. zelim ti puno srece na inseminaciji.
Inseminacija traje par minuta, ne boli, nije nista strasno. Poslije lezis gore otprilike 1,5h i ides kuci. Bilo bi pozeljno i kada dodjes kuci da mirujes i odmaras.Kosta oko 115 KM. Jesi li nabavila podlogu, ona je oko 105 KM?. Puno,puno srece sutra, drzim ti palceve.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 20.4.2011 19:02:58
hmela
jesmo jesmo ona je rekla u 10 i uzela onu bočicu jesam jesam :)Hvala vam svima divne ste pa et vidjet ćemo kako i šta javnem se u svkom slučaju,a bilo koja od vas ako je radila pišite kako je bilo jel upalilo i sl.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 21.4.2011 8:01:19
hmela
Hvala vam svima puno puno,evo spremam se da idem,javnem šta je i kako bilo pusa :)
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 21.4.2011 8:13:17
hmela
Almaa zdravi kako si imam jedno pitanje.Kada je uspjelo kod tebe jel inseminacijom il kako,jel ta trudnoća rizičnija i da li se pravi pauza između inseminacija,molim te javni mi ako možeš unaprijed velika velika hvala
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 21.4.2011 9:01:04
hmela
vidjela hvala
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 21.4.2011 19:35:15
hmela
Bila na svojoj prvoj inseminaciji,pa sad čekam srdinu maja jer moj ciklus traje36 dana da vidim kako će se sve to odvijat.Bili su super svi gorea samim tim i ja sam bilaq opuštena.Inseminaciju je radio Dr.Muminbašić,jer je Godinjak imao ispit pa nije mogao al kažu da on radi s njim pa et ako ima neko slično iskustvo javnite mi.Javim se opet.A svima koji iščekuju želim što prije !!!
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 21.4.2011 22:42:38
AAvalon
hmela, mislim da neces morati cekati bas do sredine maja, nego najvise 14 dana od inseminacije/ovulacije... toliko traje lutealna faza. ciklusi koji duze traju uglavnom imaju produzenu folikularnu fazu, dok su lutealne faze prilicno standardne...
eto, sad sam te spasila kojeg dana cekanja i sretno ti bilo
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 22.4.2011 8:00:55
na korak
Od mene izgleda ovaj mjesec nista . Juce se pojavio smedji iscjedak, stomak poboljeva, izgleda da polako dolazi . Nista idemo daje, opet klomifen, folikometrija, pa cemo vidjeti. Ma bilo bi previse da je uspjelo od prvi put, klomifen+Choriomon.
hmela, drago mi je da je sve dobro proslo, zelim ti jedan veliki + ili .Sretno.
Naravno i svim ostalim trudilicam zelim puno srece i da sto prije ostvare svoj (nas) cilj.