Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mali mrav to ti jeste sedmice trudnoce,znaci da si trudna 29 sedmica i 6 dana,a sve sto ti nije jasno pitaj doktora,pa dali isla u dom zdravlja ili privatno,tvoje su pare koje idu u njihov dep.
Pozdrav svima! u 23 sedmici sam trudnoce i otvorila sam se malo. Da li se nekoj od vas desilo nesto slicno? Eto samo sam to htjela pitati.
Ja se nalazim u slicnoj situaciji, od samog pocetka trudnoce su bili problemi i trudnoca mi se vodila kao rizicna i kao prijevremeni porodjaj.Sad sam u 22+5 i juce sam bila kod doktora jer me stomak puno bolio i rekao mi je da su kontrakcije evidentne, glava prednjaci, posteljica straznji zid i da mi nisko seze na 1 cm od uu.Otvorena nisam bar mi to nije rekao, ali mi je propiso tablete i apaurin i strogo mirovanje.Eto ako ti ista znaci samo se smiri i lezi odmaraj se ...bolje je kuci nego u bolnici sto je meni preporucio...Sretno drzim nam fige...
Ja se nalazim u slicnoj situaciji, od samog pocetka trudnoce su bili problemi i trudnoca mi se vodila kao rizicna i kao prijevremeni porodjaj.Sad sam u 22+5 i juce sam bila kod doktora jer me stomak puno bolio i rekao mi je da su kontrakcije evidentne, glava prednjaci, posteljica straznji zid i da mi nisko seze na 1 cm od uu.Otvorena nisam bar mi to nije rekao, ali mi je propiso tablete i apaurin i strogo mirovanje.Eto ako ti ista znaci samo se smiri i lezi odmaraj se ...bolje je kuci nego u bolnici sto je meni preporucio...Sretno drzim nam fige...
znaci da je posteljica na straznjem zidu a ne sprijeda, e sad mislim da je najcesce ada je posteljica sprijeda, kod mene je taj slucaj i Dr kaze da je to kako treba, e sad ne znam sta znaci kada je polozaj taj odzada valjda ce se neko javiti ko je imao iskustva s tim
E ovako cure drage bila san na pregledu i pošto moj doktor puno ne govori samo mi je rekao da se plod razvija dobro hB i da mi se maternica nije spustila do kraja! Trudna san 15+5 a nalaz slijedeći BPD 3,2, abdomen O 10,1, femur 1,97 i sa strane napisano 148-, TT 137 g ( što mi nekako ne odgovara tjednima trudnoće kako ja mislim???) i anatomija b,o! Sad me zanima ako su to normalne vrijednosti ako tko zna jer mi doktor samo kaže da je ok,ali,težina ploda ne odgovara tjednima i maternica mi kao nije do kraja spuštena!! Joj nadan se da je stvarno sve ok jer ja samo to i želim!
sto se tice tezine ploda i sedmica trudnoce nemoj se opterecivati bez veze,one svakako nisu precizne,a osim toga svaka beba je individualna u razvoj...meni je uzv fulao tezinu bebe za 1kg...ako dr. kaze da je ok,onda i jeste
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
pozz.Ev da i ja prilozim ultrazvucni nalaz koji smo radili danas.Sedmica 15+6dana.BPD=33,AO=103,FL=19,KČS+=oko 140 bpm.Morfologija i dinamika ploda uredni.Posteljica:prednji zid,za plodnu vodu i vodecu cest nista ne pise.TT=143 gr.,doktor kaze da je sve ok hvala Bogu.Ali imam problem , jako bijelo pranje ,doktor mi je propisao neke vaginalete MACMIROR COMPLEX 500mg,tri dana po jednu.Doktor je i on naravno zna,i ne bi mi ih propisao da nesto skode.Ali iskreno ja se bojim zbog bebice da ih koristim,pa drage moje jel se koja nasla u slicnoj situaciji,sta da radim????pozz
pozz.drage moja odlucila sam ipak da koristim te vaginalete,jer mislim da ipak doktor zna sta je dobro,a sta ne;).Nego jel neko od vas vodio trudnocu u poliklinici SUNCE AGRAM u Sarajevu?
Trudnoću vodim na GAK-u ali sam u polikliniku Sunce išla na 4 d uzv,kod dr.-a Taiba Delića...Divan dr.,znam ga i od ranije,pažljiv,nježan,brižan i jako stručan-što ti je najbitnije.Nisam sigurna da li je trudnoću moguće voditi privatno baš tu ali u svakom slučaju,dr. Delić je pravi izbor što se tiče svih ginekoloških intervencija.
Evo da se i ja malo javim sa svojim detaljima oko posteljice... Kod mene je posteljica bilo od pocetka straga, imala sam bolove u stomaku, pila apaurine i buscopan i gledala da sto vise mirujem i da ne dizem nista tesko... Medjutim, u 24.-toj sedmici posteljica se jos povukla tako da sada zatvara usce i beba nemoze prirodno izaci... Rizicno je sad jos vise, bolovi su i dalje prisutni,sad pijem gynipral i bosoptin, koji sprecavaju prijevremene trudove i bolovi su se konacno smanjili... Dakle, moj savjet je sto vise mirovanja (kod ovih sa posteljicom straga) a opet, sve je to Bozija volja sta ce se desiti na kraju... Meni je sudjeno da se porodim na CR izgleda I dok nemamo nikakvih krvarenja sve je ok u sustini,mada treba biti na oprezu,ukoliko bi kap krvi krenulo, treba se javiti doktoru odmah Sto se tice mjerica bebe, mi sutra idemo konacno na UZ,29.-ta smo sedmica pa vidjecemo kakvo je stanje
Prosjecna tezina bebe 1323 gr a duzina 38 cm. Sedmica 29+1 i kaze doktorica da je bebi malo tijesno. e sad ja nisam poredila ove mjerice sa mjerama drugih bebica pa da znam jel mi beba debela il sam ja mala To je to uglavnom... Puse svima i
< Poruku je uredio Anidae -- 19.6.2010 13:21:45 >
Ja sam danas bila na pregledu,doktor kaze da sam 10.5 sedmica. Kaze da je s bebom sve uredu,ali da ima neko malo krvarenje. Kako sma ja vidjela to je na maternici,ali ne ondje gdje je beba. Kaze da je to kao prije bilo,da je sad stalo i dao mi da pijem Utrogestan. A u utorak da uradim papa test,kaze on da vidimo grlic maternice,pa onda da Utrogestan uzimam vaginalno.
Ja sam ga pitala je li sve ok,kaze da jeste. Ali sad sam se ja bas prepala... Je li imao neko od vas slicna iskustva?
Simpaticna tablica...bila sam na slicnoj negdje jednom, mislim sa 24 sedmice, pa mi beba i tad bila 300 gr deblja od prosjeka a sve druge mjere stimale u 1-2 cm... Cak mi i dr rekla da joj se cini da mi je bebi tijesno... Naravno, sve su to okvirne mjere ali s obzirom da mi je muz krupan covjek moguce je da ce i beba biti krupnija
nova sam na forumu....treba mi vaše iskustvo .. izgubila sam podatak svoje zadnje menstruacije,i nemogu da se sjetim kad je bila....bila sam na UZ,dali je UZ i starost trudnoće na UZ pouzdan??dali se poklapa??