|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u braku
11.7.2012 12:04:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Anoniman

pogotovo ako ste u istoj kuci pa je logicno da ces se jednom na dan srest ,popit kafu,,posjedit....al da stvara taj pritisak...nije normalno.....to samo stvara probleme .....eh ne znam kako da se izborim stim.....jos se drasticno promijeni kad je snjima.....njemu je to logicno da zena bude stalno snjima....a nije bio takav...sta sad..kako dalje......

sad pocnes ti borbu z asvoja prava
on ce se ljutiti pa onda se ponekad posvaditi
i jos koji put tako onda se avikne a ti budes rahat

< Poruku je uredio triputmama -- 11.7.2012 12:05:34 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2301
11.7.2012 12:05:48   
Anoniman
ludim vise....svaki dan je pitanje:jesil isla gore???...posto je u istoj kuci.......mrzim to vise...ne mogu trpit....pa sa svojim roditeljima nisam sjedila po citave dane.....a kad ja kazem nisam,onda je spika kako ja njegove mrzim,ne zelkim provodit vrijeme snjima,kako meni oni smetaju blabla....nidje veze....

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 2302
11.7.2012 12:07:17   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Anoniman

ludim vise....svaki dan je pitanje:jesil isla gore???...posto je u istoj kuci.......mrzim to vise...ne mogu trpit....pa sa svojim roditeljima nisam sjedila po citave dane.....a kad ja kazem nisam,onda je spika kako ja njegove mrzim,ne zelkim provodit vrijeme snjima,kako meni oni smetaju blabla....nidje veze....

a sto sjedis u kuci, ne kontamuser posted image ti se malo zabavi necim drugim, pa kad te pita sto nisi isla reci da nisi stigla od hodanja itd...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2303
11.7.2012 12:07:57   
veeseelaa
na pitanje jesi li išla mojima odgovori nisam, nemam vremena, ne da mi se
a kad počne da gnjavi kako ih ne voliš reci mu: da te ne zanimaju u tom obimu da bi ih vidjala svaki dan

i na kraju krajeva pitaj ga jel on išao kod tvoji taj dan da ih pozdravi

ne moraš dizati ton, niti se raspravljati, al reci glasno i jasno šta misliš

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2304
11.7.2012 12:08:54   
teacher75

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

a kad počne da gnjavi kako ih ne voliš reci mu: da te ne zanimaju u tom obimu da bi ih vidjala svaki dan

user posted image reci da ces ici ako i on tvoje obidje svaki dan

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 2305
11.7.2012 12:09:50   
Anoniman

pogotovo ako ste u istoj kuci pa je logicno da ces se jednom na dan srest ,popit kafu,,posjedit.

ja sam u istoj kući sa roditeljima mm al meni ovo nije logično

ja nekad po vazdan ni mm ne vidim a ne nejgove roditelje

sve dok ti misliš da ti je nešto logično, prihvatljivo i standardno tako će ti i biti

lijepo reci tm da nisi zainteresirana i vozdra, nije to neka nauka, samo trebaš reći ono što misliš tj osjećaš

kazem veselaa...meni je sto na umu to na drumu.....al on se uvrijedi........

pa naravno da ih vidjam...al vidjam kad smo svi na okupu....a dok je mm na poslu rijetko ih vidim jer i ja sam zauzeta oko bebe,rucka i svega sto jedna domacica radi...kad on dodje s posla druzimo se snjima....al meni nekad nije do druzenja...zelim svoj mir ..nekad..a on se odma uvrijedi:(((

a ne mogu se vise ni svadjat ,nemam snage...ne znam kako ne razumije da nemam nista protiv njih al isto tako nemam obavezu da sjedim snjima po citave dane...

Neposredna veza do poruke: 2306
11.7.2012 12:10:39   
veeseelaa
ove su teme već ispričane, ne znam samo kako se dovedete u to peglanje
ko gdje ide i ko kog pozdravlja, ja čudnih brakova

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 2307
11.7.2012 12:11:22   
veeseelaa
a on se odma uvrijedi:(((

pa nek se uvrijedi, sve bi mi suze niz ledja

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2308
11.7.2012 12:11:23   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: teacher75

user posted image reci da ces ici ako i on tvoje obidje svaki dan

uf ne bih ja nikako delila to moji roditelji , tvoji roditelji jednostavno bih rekla nisam i eto
a

mozda bih rekla jesam , ne bi imao podpitaja , tako par puta valjda bi shvatio da me ne zanima

< Poruku je uredio triputmama -- 11.7.2012 12:12:30 >

Neposredna veza do poruke: 2309
11.7.2012 12:12:29   
djoisa
pa ti onda obrni plocu, sjedi s njima i kad on dodje s posla nek ide njima na rucak jer ti ne stignes nista od druzenja, i sjedi s njima po cijeli dan, pa ce ti reci hajd ti snaha svojoj kuci a njemu ce reci neka je nek ne dolazi vise user posted image

nemojte se vas dvoje svadjati, to nikako

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2310
11.7.2012 12:13:02   
Anoniman

a on se odma uvrijedi:(((

pa nek se uvrijedi, sve bi mi suze niz ledja

user posted image user posted image user posted image user posted image e bas vala

Neposredna veza do poruke: 2311
11.7.2012 12:13:28   
Blue rose RR
Ama fino otiđi kod svekrve pa cijeli dan sjedi kod nje, a kad muž dođe kući pa ga zadesi da nema ručka, reci mu gdje si bila i šta si radila.
A valjda ćeš dojaditi i svekrvi pa će mu i ona još reći - kakva si to ti snaha pa po cijeli dan sjediš u gostima.

Pa ćeš onda imati drugi problem.
I tako sve u krug - dok se ne zauzmeš za sebe.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

Neposredna veza do poruke: 2312
11.7.2012 12:14:32   
Anoniman
evo kako stoje stvari....mi smo na pocetku zivjeli sami,i onda smo morali doc kod njih zivjet..nadam se ne za dugo.....al trenutno je tako......kad smo bili blizu mojih nije ni on iso svaki dan...ja jesam skoro svaki...da ne kazem da mu je i to nekad smetalo....sad kad su moji daleko ,nema price o tome da se ide naravno.....a ja sam saad prinudjena svaki dan snjima sjedit....iako se svaki dan i vidjamo kao sto sam ranije napisala.....a sjedim u kuci jer je ovo ovdje neka vukoje**na gdje ne znam jezik,nemam nikog ,......nit mi se izlazi,nit mi se ista radi......totalna depresija me puca....

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2313
11.7.2012 12:14:58   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Ama fino otiđi kod svekrve pa cijeli dan sjedi kod nje, a kad muž dođe kući pa ga zadesi da nema ručka, reci mu gdje si bila i šta si radila.
A valjda ćeš dojaditi i svekrvi pa će mu i ona još reći - kakva si to ti snaha pa po cijeli dan sjediš u gostima.

Pa ćeš onda imati drugi problem.
I tako sve u krug - dok se ne zauzmeš za sebe.

ja taman htjedoh napisati nesto slicnouser posted image

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 2314
11.7.2012 12:17:30   
veeseelaa
ma mogu se oni igrati cica mice al bit je reći šta želiš odnosno ne želiš
po meni je bolje da se tm ljuti na tebe nego ti na njega , al eto, ovisi kakva si osoba
ja odmah sve kažem, ne mogu ti ja tih igara, nemam vremena

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 2315
11.7.2012 12:18:17   
chuci
ja za 5 godina braka nisam otišla mm roditeljima bez mm. niti imam namjeru ići. najduže je bio na putu 10 dana i nisam išla. nisu ni oni meni došli to vrijeme.
nije mi jasno kako to ne možete riješiti razgovorom. tako da on shvati da ti nemaš potrebu niti namjeru ići njima jer imaš svog posla/ ne možeš/ ne želiš. meni je sasvim validan razlog da ne želim ići bez daljeg objašnjavanja.
u krajnjem slučaju šta ih imaš voliti. poštovati i to u redu, ali voliti user posted image .
ja vala prema svojim svekijima nemam neke izljeve ljubavi

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

Neposredna veza do poruke: 2316
11.7.2012 12:19:22   
veeseelaa
meni je sasvim validan razlog da ne želim ići bez daljeg objašnjavanja.

user posted image pametnom je i jedna dosta, čemu natezanje? joj Bože meni bi tako bilo neugodno da mm kaže da ne želi ići kod mojih da navaljujem, fkt neki ljudi nemaju veze 

< Poruku je uredio veeseelaa -- 11.7.2012 12:20:07 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 2317
11.7.2012 12:23:49   
Medić*
ja za 5 godina braka nisam otišla mm roditeljima bez mm. niti imam namjeru ići. najduže je bio na putu 10 dana i nisam išla. nisu ni oni meni došli to vrijeme

Mozda ne zivite u istom gradu user posted image

Ja bih otisla i odem. Recimo prosle godine isla svojima u Sandzak bez muza. Sa njegovim koji su u Skoplju cula se tel, vidjela sam da su unuka pozeljeli, tako da mi nije bilo mrsko otici nekoliko stotina km samo dva dana i vratila se svojima. Htjeli oni doci kod mojih da se ja ne mucim sama sa djetetom ali ih posao ogranicavao.

Cesto puta svekar i svekrva prelete toliku udaljenost pa kada sam ja kod svojih dodju nam.

Nemam tih problema ako mi se ide otici cu ako ne mogu oni doci bez obzira na prisustvo ili odsustvo muza.

< Poruku je uredio medic slatki -- 11.7.2012 12:25:07 >

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 2318
11.7.2012 12:26:33   
teacher75
ne idem ni ja bez mm kod svekija niti mm ide kod moje mame bez mene, ne vidim potrebuuser posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 2319
11.7.2012 12:28:04   
Anoniman
ma nije samoo to problem..ima jos svasta..imam osjecaj da ovaj brak nije vise to sto je bio....da su se osjecaji promijenili......ja sam se licno u njega razocarala...mislim da je i on u mene zbog ovih stvari jer on razmislja tako da je njegove ne postujem.....ja njemu iskreno nisam nikad takav pritisak stvarala da vidja moje svaki dan...boli me neka stvar ,vidjaj ih kad hoces..apsolutno me ne zanima bitno mi je bilo da ih ja vidjam.....a sad ovo......
nekad pomisljam na razvod al opet sjetim se finih dana....da napomenem da me nije nikad fizicki napao...al imam osjecaj da me psihicki je** da izvinete.....
onda je otpocetka svadja oko roditelja.....ja njegove ne postujem on moje da....ja svoje svaki dan vidjam a njegove cujem jednom mjesecno(to kad smo bili blizu mojih) iskreno mene to smara...pa nek svak svoje vidja i cuje...al eto on pati od toga da ja budem idealna snaha i da me svi vole tj.njegovi.....al eto vi mi recite kakva sam.......uvijek sam ja ta koja ga napominje da trebamo obic njegovu rodbinu..dajdze,tetke,amidje....al fakat...i nije mi tesko...volim ih posjecivat....a kad bismo isli kod mojih dva tri puta..odma je prica necemo vise jer oni nama ne dolaze.....a ni njegova rodbina nije nama dolazila pa ja nisam nista govorila i opet ih posjecivala(da napomene da je njegova bila malo dalje a moja blizu) al eto sad je sva njegova blizu pa ne dolaze a mi idemo a ja mu nikad nisam nabila na nos jer me fkt to ne zanima..ja ako zelim ic kod nekog ici cu pa makar ne dosli nikad...mislim da je to znak postovanja prema njima....
helem nejse.....tako stoje stvari......i da jos nesto...kad smo bili sami,blizu mojih....uvijek smo kod njegovih roditelja dolazili svakih mjesec ipo ,dva.....a sad kad su moji daleko ne prica se o tome da bi se islo (iako sam ja istjerala svoje pa sam ih nakon mjesec ipo obisla) a sad ce dva ipo jeseca kako nismo bili a prica se tek da cemo za bajram......boli me to sto se ne sjeti takvih stvari a kad je on trebo dolazit govorio je hajmo ,trebamo malo na zapad ic kod mojih...nisam ga nikad odbila osim kad sam bila zadnji mjesec trudnoce....sta sam se trebala na putu porodit ccc

Neposredna veza do poruke: 2320
11.7.2012 12:29:56   
damma
a idete li rodbini od vasih muzeva bez njih? ili recimo njegovj sestri ili bratu?
ja cesto odem rodicama od mm bez njega, prosetam, popijemo kafu ispricamo se.
njegovj sestri isto tako.

2004.
2008.

Neposredna veza do poruke: 2321
11.7.2012 12:30:32   
ajla86
edipovac nakav sad da mu se i ti divis mamici ...mislim respect je jedno a neka ljubav i sjedenje kod nje nema mi smisla...ja sam od svoje svekrve 5 m udaljena kuca do kuce...idem kod nje sa mm znam biti kuci po 7 dana sama mm na terenu nevidimo se niakko...ja se spremim i dok nisam bial trudna organizujem svoj zivot..to je bilo moje vrijeme da upratim sva devavanje u carsiji...sad sam user posted image i akd mm ode ja idem kod svoje mame...
a to sto se on uvrijedi....hmmm nek se vrijedza koliko god hoce ako mu popustis sad onda ce te hndriti akko hoce...
ja sam tako nedavno se prijateljcia udala mama joj bila 8 mj otac pogino u saobracajnoj nesreci znaci starod i nezna zna samos a slika...i sad svekra zove BABOM user posted image user posted image user posted image user posted image
ja mislim da bi mi se usta okrenual da zovem svkrvu mamom...
mm dok smo se zabavljali poceo tu temu kazem ja njemu oci moje liejpe da mi je tvoja mama i moja mama nebi ti mene guzio drug moj i nemoj mi te price...i na tome ostalo...da sam tad mozda rekla ok seceru sad bi je mozda ljubila u ruku svaki dan

Neposredna veza do poruke: 2322
11.7.2012 12:32:29   
Medić*

IZVORNA PORUKA: damma

a idete li rodbini od vasih muzeva bez njih? ili recimo njegovj sestri ili bratu?
ja cesto odem rodicama od mm bez njega, prosetam, popijemo kafu ispricamo se.
njegovj sestri isto tako.

Meni je to normala.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 2323
11.7.2012 12:34:17   
veeseelaa
ovdje su poremećeni odnosi baš
ti treba u svojoj glavi da poredaš stvari, prvo ti, djeca, tm, tvoji roditelji a zatim njegovi
to mu reci i reci da ne želiš rasprave nikakve, da nisi zamislila život u braku kakvim ga je on zamislio

da te ne pegla, vodi svoj život i kani se njegovih roditelja i rasprave oko istih, jer to je gubljenje vremena

a gdje ćeš ti ići i kad, je isključivo stvar tvoje volje

ne gubi zalud vrijeme raspravljajući se sa tm, ne nasjedaj na njegova žicanja

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2324
11.7.2012 12:35:33   
ajla86

ovdje su poremećeni odnosi baš
ti treba u svojoj glavi da poredaš stvari, prvo ti, djeca, tm, tvoji roditelji a zatim njegovi
to mu reci i reci da ne želiš rasprave nikakve, da nisi zamislila život u braku kakvim ga je on zamislio

da te ne pegla, vodi svoj život i kani se njegovih roditelja i rasprave oko istih, jer to je gubljenje vremena

a gdje ćeš ti ići i kad, je isključivo stvar tvoje volje

ne gubi zalud vrijeme raspravljajući se sa tm, ne nasjedaj na njegova žicanja

vesela citas mi misli.....

Neposredna veza do poruke: 2325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *