|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u braku
3.7.2012 22:22:16   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: bananica

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

uh i ja sam takva, ja ne bih mogla tako zivjeti, u "neznanju"
odmah bi on progovorio u protivnom ga ne bih popustalauser posted image

eh što bi se ja nasekirala da mm to uradi user posted image

ma ja ne volim ta natezanja i sutnju, reci jasno i glasno sta ti je i onda da vidimo kako dalje, meni bi islo na zivce da mi suti i blesi na drugu stranu, majke mi bi ga iz kuce istjerala

ma ne bi ja, ljudi smo zaHebavajmo se user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 2176
3.7.2012 22:22:40   
patrizia
pozz cure

Dugo sam clanica RR,ali sam bila uglavnom zaokupljena temom neplodnosti.Malo sam ovo čitala ,i baš sam tužna.Inače mi bude jako žao ,kada početak braka bude savršen,a onda se s godinama ruši.Mi moramo biti svjesne da smo svi drugačije odgajani,a samim tim i nas stil života i navike.Ja sam se na početku svoga braka ,često ljutila na mm,baš smo različiti karakteri skroz.Trebalo je vremena da se naviknem zašto ne voli sve sto volim ja ,a usput sam naravno mislila da sam samo ja u pravu,a on uglavnom po meni nije bio.Ja mislim da čovjek mora prvo preispitati sebe ,dali je uvijek u pravu?Ja sam jednostavno uspjela u tome,ne silim muza da ide sa mnom ako ne želi,da ne radi ono što ne voli,(ali ja radim i bez njega sto meene cini sretnom)i sad se stvarno super slazemo.Slagala bi kad bi rekla da je sve idealno jer ne moze biti,ali uglavnom mi ovako sad super funkcioniramo i sto je najbitnije raazumijemo jedno drugo i volimo se.Zato kazem treba sve pokusati,a ne odustajati odmah,ali na zalost ima i situacija kada se ljudi od silnih svadja zasite jedno drugog i milsim daa je iz toga teško izaći natrag.
Malasaro zelim ti da se sto manje sikiras,i da uspijete vratiti vaš nekadasnji mir i ljubav,ako je to vise moguče.

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 2177
3.7.2012 22:22:40   
D_K

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: D_K

IZVORNA PORUKA: malasara

upravo je donio posteljinu u dnevni boravak iz spavace, znaci veceras je krevet samo moj user posted image

keep the spirit user posted image ..
neka je odnio, bas te briga..
jos se istusiraj, nabaci cipkastu spavacicu, samo mu prodji ispred ociju i zatvori vrata pred nosom.. neka tersa sam sa sobom umjesto da uziva..

I sutra mu u duhu ovih "poslusnih" zenica..pomozi da raspremi sebi u dnevnoj krevet.user posted image

e jbg. raspremiti mora jer je prenio u dnevni pa nece zena sa djecom preskakati citav dan posteljinu..
malasara - pokusaj ga dislocirati u neku od soba koje se ne koriste tako cesto.. to je faza 2..
sad ozbiljno, ruzno je kad u kuci osjecas napetost i stres umjesto da si relaksiran ali sta se moze, samo se nadam da nece potrajati..

Onaj pogled :))))

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 2178
3.7.2012 22:23:18   
malasara

IZVORNA PORUKA: teacher75

pa zena nece da djeca prisustvuju sceni

naravno, ne pada mi na pamet traumirati djecu bez potrebe, ne barcem previse da nebi opet doslo do sukoba ali nece na ovome ostati.. mozda preuredim spavacu samo sa sebe user posted image joj Boze sacuvaj odlijepila sam skroz

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 2179
3.7.2012 22:24:47   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: teacher75

ma sta mu fali par dana neka malo otpuse.. nece se brak raspasti zbog par dana nepricanja i zatezanja.. ono sto je bitno je da se ona ne stresa zbog toga, hoce da spava odvojeno - ma izvoli.. samo neka mu jos nabije na nos..

ja kad se nekad posvadjam sa mm, ja nakon završetka svadje počnem da pjevušim, onako da me čuje i to neke vesele pjesmice user posted image user posted image a njemu nije dobro
i onda mu se unesem u lice i otpjevam neki djelić pjesme user posted image user posted image
a on puca po šavovima a ja user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image i ja cu od sad tako, a on nek puseuser posted image

a uzmem još četku ko bajagi mikrofon user posted image ma kakav Bebek hahhaha al bitno je da stih kad mu se unesem bude bockav npr "kad ti kažem volim te, ne vjeruj mi lažem te..." hahahahahahah
šega al para mu ide na uši hahahahha

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 2180
3.7.2012 22:26:05   
sara.at

IZVORNA PORUKA: chuci

ovo je baš nezahvalno za komentarisati. mi samo čujemo jednu stranu priče.
čuj ti njega kolicima i masažerom istukla.

i ja svog puknem nečim kad se naljutim, temperamentna sam do bola
jednom sam oklagijom pukla i probila vrata, jbg user posted image
tu smo metnuli naljepnicu user posted image

Ja Sam u huji udarila nogom u Auto i ostalo ulupito i otisli za Bosnu a Moja Mama pitala mm "dragi zete sta ti je ovo,kao da te konj udario",moj buraz to lijepo proveo na njemacki mm a mm rekao ko ga je mlacnuo user posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 2181
3.7.2012 22:26:24   
veeseelaa
ne silim muza da ide sa mnom ako ne želi,da ne radi ono što ne voli,(ali ja radim i bez njega sto meene cini sretnom)i sad se stvarno super slazemo.Slagala bi kad bi rekla da je sve idealno jer ne moze biti,ali uglavnom mi ovako sad super funkcioniramo i sto je najbitnije raazumijemo jedno drugo i volimo se

i ja sam za ovakve odnose, ništa na silu, i sve ok

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 2182
3.7.2012 22:27:00   
InLove
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150968867603895&set=a.10150111432308895.289170.147851523894&type=1&theater

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 2183
3.7.2012 22:27:35   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: InLove

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150968867603895&set=a.10150111432308895.289170.147851523894&type=1&theater

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu InLove)
  Neposredna veza do poruke: 2184
3.7.2012 22:28:25   
malasara

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image joj ne nagovaraj me malo mi fali user posted image

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 2185
3.7.2012 22:29:08   
InLove

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image joj ne nagovaraj me malo mi fali user posted image

Mislim kud ces sta bolje user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malasara)
Neposredna veza do poruke: 2186
3.7.2012 22:30:53   
sara.at

Ovo je za Ono temeljito i Dubinsko ciscenje,pogotovo ako je elektricna cetkica user posted image user posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 2187
3.7.2012 22:32:50   
InLove

IZVORNA PORUKA: sara.at

Ovo je za Ono temeljito i Dubinsko ciscenje,pogotovo ako je elektricna cetkica user posted image user posted image

Malo cilit bang da skine zena kamenac user posted image user posted image

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 2188
3.7.2012 22:33:55   
malasara

ma jasta je user posted image user posted image ova njegova kazu dobro skida kamenac user posted image user posted image

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 2189
3.7.2012 22:34:44   
D_K

Malo cilit bang da skine zena kamenac user posted image user posted image

jeste lude user posted image user posted image user posted image user posted image
extra fazon..

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 2190
3.7.2012 22:40:20   
Nedi
mm ima neki extra cetkicu...hm....valjda ce biti dobar ovih dana dok ne zaboravim ovaj detalj oko cetkice i wc soljeuser posted image

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 2191
3.7.2012 22:54:51   
Galicia
hanabanana, sala je jedno, a ozbiljnost je drugo. Milion puta mene mm pukne po guzi, ja njega bokserom u rame, itd, ali to je sala.
Ne moze mi ovdje niko reci da bi zaista ubio svog supruznika. Meni to nije normalno.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 2192
3.7.2012 22:55:23   
malasara
prodje mene tjeskoba i depresija, mislila sam nikad kraja user posted image idem sada lagano pod tus i na spavanjac user posted image hvala vam jos jednom, bas sam se lose osjecala, sad kao da nista nije bilo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 2193
4.7.2012 11:30:23   
Lady26
Malasara, kakva je danas situacija?

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu malasara)
Neposredna veza do poruke: 2194
4.7.2012 18:08:08   
malasara
danas muk u kuci.. dosao je s posla oko 3 i nismo progovorili ni rijec, ne smeta mi briga me, ako neko treba da se ljuti to sam onda ja. ja mogu i ovako, bar znam da ne racunam na njega i gotovo.. jucer kada sam se ovdje javila sam bila grozna user posted image citav svijet se svalio na mene, onaj glupi osjecaj da sam kriva za sve, da nista ne vrijedim i da se sve rusi jer ja nisam dobra majka i supruga.. user posted image user posted image zahvaljujuci vasem razumjevanju i podrsci otisla sam na spavanje cak i sretna, svjesna da nisam sama i bezvrijedna user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2195
4.7.2012 18:12:52   
sretna sam jako

danas muk u kuci.. dosao je s posla oko 3 i nismo progovorili ni rijec, ne smeta mi briga me, ako neko treba da se ljuti to sam onda ja. ja mogu i ovako, bar znam da ne racunam na njega i gotovo.. jucer kada sam se ovdje javila sam bila grozna user posted image citav svijet se svalio na mene, onaj glupi osjecaj da sam kriva za sve, da nista ne vrijedim i da se sve rusi jer ja nisam dobra majka i supruga.. user posted image user posted image zahvaljujuci vasem razumjevanju i podrsci otisla sam na spavanje cak i sretna, svjesna da nisam sama i bezvrijedna user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malasara)
Neposredna veza do poruke: 2196
5.7.2012 6:40:30   
malena sharena
Draga malasara, prvo, ne mogu ti reci da se ne sekiras, jer ti znas kako ti je. Ali, molim te, nemoj pustiti da danima ne pricate i da se stvara negativna atmisfera u kuci. Ako mu sad pustis da se duri danima, to ce raditi svaki naredni put. Insistiraj na razgovoru kad djeca zaspu, ugasi TV, sjedi ispred njega i reci da neces otici na spavanje dok ne porazgovarate. Savladaj ljutnju, tugu i bijes, budi stalozena, odlucna, pametna i ponosna i ispricaj mu kako gledas na cijelu situaciju, na vas odnos i reci mu da to neces trpiti jer ti i djeca zasluzujete bolje, sve cetvoro kao porodica zasluzujete bolje, jer ste jedni drugima najpreci. Bez optuzivanja mu sve reci, odmah na pocetku naglasi da ne zeliss svadju i raspravu, vec razgovor dvoje najboljih prijatelja, jer mu nisi dusmanin, kao ni on tebi. On grijesi iz situacije u situaciju, svjestan je toga i zato se osjeca lose, izgubljen je i frustriran. Ima problem sam sa sobom, nece to priznati, ali u dubini duje toga svjestan, samo ne zna kako da sam sebi pomogne. Ako zelis vratiti brak u normalan ritam moras mu pomoci da taj problem rijesi. Ne cineci nista, samo se stvara veci jaz, a istovremenog on u svojoj glavi stvara pogresnu sliku da je upravu.

Samo strpljivo i polako, ovo se da i mora rijesiti. Nece se promjena desiti preko noci, ali vjerujem da uz malo njegovog truda i puno tvog strpljenja i mudrosti, vas brak moze biti puno bolji.

< Poruku je uredio malena sharena -- 5.7.2012 6:58:26 >

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu sretna sam jako)
Neposredna veza do poruke: 2197
5.7.2012 10:22:01   
D_K

kao prvo bitno je da se ti ne stresas i da se ne vrti svaka tvoja misao oko njega.
kao drugo ja bih mu pustila da dobro otpuse. kako sam i rekla, nece se brak raspasti zbog par dana nepricanja. niste ni prvi ni posljednji. ja bih ti preporucila da cooliras i kad vidis da je malo otpuhao pocni lijepo razgovor. nisi mu ti vreca za ispuhivanje i kad ima neki problem da tebi tersa. ako nije naucio do sada nauci ga od sada. neko nije rodjen a takvim ponasanjem ali ce te sigurno vise postovati i znace granice ako mu pokazes da ih imas. eh, kako ces ti to odraditi, kakav ce taj razgovor biti to ti znas, ti svog muzeka najbolje poznajes.
potpuno te razumijem i podrzavam jer se boris za sebe a jaka i postovana zena je stvarno stub porodice.. slaba i nesigurna nikome nije dobra..
u svakom slucaju, zelim ti srecu i da ovaj period prodje a hoce sigurno..

(odgovor članu malasara)
Neposredna veza do poruke: 2198
5.7.2012 14:10:35   
hanabanana
Ja ne bih mogla izdurati ni tri sata da ne pričam.
Možda griješim ali je to " pusti ga nek ispuše " veći problem za budućnost.
Mislim da se sve treba odmah raspraviti i riješiti.
Ne smije ostati nedorečeno.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 2199
5.7.2012 19:30:07   
teacher75
Evo nekoliko situacija koje sugerišu probleme u braku:
1. Kopanje po prošlosti, vređanje, verbalno zlostavljanje i omalovažavanje porodice onog drugog su skoro postali uobičajeni za vas dvoje.

2. Oboje tražite glupe razloge za svađu. Trudite se da izbegnete jedno drugog i više se ne radujete vraćanju kući. Čak i trivijalna žalba se pretvara u gorku svađu bez kraja i konca. Osećate da nema funkcionalnog rešenja na vidiku.

3. Ništa više nije zajednička odluka. Kada se preganjate oko bilo kakvog problema nema nikakve logike koja potkrepljuje vaša objašnjenja. Jednostavno je stvar ega da dokažete da je ono što osećate ispravno.

4. Ljubomora se uvukla u brak. Više ne postoji zdrava doza ljubomore. Nije uopšte potrebno ni očekivano da pitate bilo šta, jer ste omalovažavani potpunim nedostatkom informacija ili ravnodušnošću. Ne možete više da budete sigurni u svog supružnika, niti mu verujete.

5. Vaš bračni drug misli samo na sebe. Osećate se kao autsajder, pomalo zapostavljeni i neželjeni. Ne osećate se kao deo porodice uopšte. To nije više naša porodica već "moja porodica". To znači opasnost!

6. Jedno od vas vara. Vanbračne afere bi trebalo da budu strogo zabranjene i potpuno narušavaju porodični život. To je neoprostiva greška i uglavnom označava kraj braka.

7. Nijedno od vas dvoje nije preterano zainteresvano za seks. Seks vam postaje mehanički i bez ikakve strasti. Seks je nešto što održava brak u životu.

8. Ne rešavate probleme kada treba, na vreme. Jedno od vas je totalni pacifista i izbegava bilo kakvu konfrontaciju. Međutim drugoj strani je svega dosta, u problemima ste do guše, tako da ne možete da dočekate da istresete sve na sto ili okončate takav brak.

9. Ne postoji nikakav vid komunikacije. Davno su zaboravljene ljubavne poruke i buketi cveća, sada se vaš partner više ni ne zamara da vas pita "kako ste" putem imejla ili sms-a. Kada se potpuna tišina useli između vas dvoje i ponestane vam tema za razgovor, onda je vaš brak stigao u ćorsokak.

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 2200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *