|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u braku
25.4.2012 14:34:51   
bananica
ja najvise volim sebeuser posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1876
25.4.2012 14:35:40   
*pcelica*
Ne kazem ja da sam ja nekog stavila na spisak gdje mu je mjesto. Nego djeca su mi br 1. U zadnje vrijeme sam vise okrenuta babi i njegovom ozdravljenju i malo mozda druge zapostavljam (nenamjerno). Ali u sustini se trudim da nadjem neki balans. A bitni su mi svi, a i ja njima. Samo kazem da su oni meni svi zivi izdavi i da im nista ne fali

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 1877
25.4.2012 14:36:38   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

istom jačinom volim i majku i muža

mamu volim bez uvjetno, muža s uvjetima user posted image

ja i supruga vodim bezuvjetno...zato mi je i suprug sa kojim rađam djecu...
onoga trenutka kada moja ljubav bude uvejtovala bilo što od njega...ja tu nemam šta da radim...
volim ''lagane'' odnose pune povjernja...
jednom kad posmilim da je povjerenje narušeno...pomislim a ne isto mi se dokaže...tu je kraj...

to zna i moj muž...
user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1878
25.4.2012 14:40:10   
veeseelaa
pa to je to, lagan odnos, to je uvjet zar ne?
a mamu volimo i kad je "teška" i kad je "lagana" i kad nas povrijedi (nehotično) i kad se ne javi, i kad se javi itd Mislim da znaš na šta mislim
Zar i vjernost nije uvjet?user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1879
25.4.2012 14:41:30   
veeseelaa
U zadnje vrijeme sam vise okrenuta babi i njegovom ozdravljenju

svaka tebi čast djevojko! aferim, i Bog će tebe pogledati!
tvoj babo je tebe odgojio, hranio, oblačio, školovao, bio uz tebe i kad imaš probleme i kad si sretna i ti budi dobra kći, kao i što jesi
Pusa

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1880
25.4.2012 14:43:34   
veeseelaa
ode tema u vraga al htjedoh reći anonimnoj da nije potrebno da joj se svijet vrti oko supruga
hanabanana je to lijepo rekla pa da citiramuser posted image

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Hm.....anonimna, prvo trebaš naći sebe inače.
Onda trebaš naći sebe u svom životu, i postati sebi bitna.
AKo nisi sebi bitna, lijepa, pametna - sigurno nećeš biti niti nekome drugom.

I ja moram priznati da ne volim svog muža više od svega.
Možda je to ključ zdravog odnosa.

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 1881
25.4.2012 14:49:38   
Hanady RR

pa to je to, lagan odnos, to je uvjet zar ne?
a mamu volimo i kad je "teška" i kad je "lagana" i kad nas povrijedi (nehotično) i kad se ne javi, i kad se javi itd Mislim da znaš na šta mislim
Zar i vjernost nije uvjet?user posted image

ne...
odnos u kome postavljam bilo kakve uvejete da bi dobili moju ljubav nije lagan odnos...uvijet zahtjeva isounjenje i moju pratnju jel to tako...
ne...nemam uvjete...
volim...

a isto tako volim i majku...
nikada nisam postavila uvjet prema njoj da joj prižim ljubav ogromnu...
i moja jjak da je ikada u životu izgubila moje povrenje, prevaila me u nečemu, zakomlicirala moj život...nebi imala poziciju koju sada ima...

za sve ljude ovoga svijeta kod mene postoji sve do jednom...

s tim što kod majke parafraziram da znam da je išla vani sa prijateljicama a mene zaključala u sobi da dobijem bruh jer plačem i nema nikoga...to bih osudila i naš odnos promjenila...ona mene jeste rodila al kako se ljudi prema meni odnose i koliko im je bitno moje povjernje u njih je ono što moj živio i odnose sa njima i ljubav osnažava...ja ne volikm komlikovane odnose ni sa familijom, ni prijateljima ni pozanicima

a vjernost...
ja ni nju ne uvjetujem za ljubav koju pružam...
ako milsli da ima bolje...neka ide...
ja nikada i ne mislim o nevjeri ...i šta bih ja onda i kako...

ja kada bi sebe zatekla u mislila kao naša anonimna...
ja bih se odmah razvela...
nije sad da ja njoj to predlažem pod eksplicitno...al ja znam kako ja živim i volim...i šta bih ja

u mom životu postoj stavri koje su normalne i deševaju se jer je to tako...
vjernost je jedna do njih, povjernje itd...
tako smo se našli...

kao takvu on mene poznaje i ja njega...
sve mimo toga što bi komliciralo naš donos i stavrlo misli i primisli koje bi mene opterećživale ili njega...meni niti treba niti hoću...ni sekunde u svom životu.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1882
25.4.2012 14:56:42   
veeseelaa
ok

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 1883
25.4.2012 15:04:10   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: teacher75

ovaj moj se vozi s kolegicama sluzbenim autom pa neke poveze i svojim autom kuci kad krene s posla. sta sad da mu zabranim da radi?

ni slučajno user posted image

ovaj moj voza svoje kolegice sa fakulteta na predavanja u kiseljak. dal da se brinem?user posted image user posted image

i ja se isto pojedoh od brige user posted image

e sad ozbiljno, pored ovo dvoje djece, ne stignemo mi ni da se brinemo sami o sebi (to je ono sto kazete stavi sebe na prvo mjesto) ni o ovome drugom. sve nesto kontamo kako cemo nas dvoje izaci pa ovo pa ono jer ima nam ko i cuvati djecu navece al dok dodje vrijeme izlaska tj. njihovog spavanja, nas dvoje ko crknute macke. samo za izelzavanja na krevetu. oftopicim anonimnoj temu ali svakom njegova muka najveca user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1884
25.4.2012 15:05:28   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: bananica

ja najvise volim sebeuser posted image

pošteno, mm kaže da sam sebična user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1885
25.4.2012 15:05:37   
chuci

ovaj moj se vozi s kolegicama sluzbenim autom pa neke poveze i svojim autom kuci kad krene s posla. sta sad da mu zabranim da radi?

ovaj moj voza svoje kolegice sa fakulteta na predavanja u kiseljak. dal da se brinem?user posted image user posted image

ma on to da mu ne uleti koja stoperka user posted image user posted image . vidiš kak oje fin pa unaprijed se osigura da nema mjesta u autu za njih user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1886
25.4.2012 15:06:24   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Alma_27

i ja se isto pojedoh od brige user posted image

e sad ozbiljno, pored ovo dvoje djece, ne stignemo mi ni da se brinemo sami o sebi (to je ono sto kazete stavi sebe na prvo mjesto) ni o ovome drugom. sve nesto kontamo kako cemo nas dvoje izaci pa ovo pa ono jer ima nam ko i cuvati djecu navece al dok dodje vrijeme izlaska tj. njihovog spavanja, nas dvoje ko crknute macke. samo za izelzavanja na krevetu. oftopicim anonimnoj temu ali svakom njegova muka najveca user posted image

Alma nisma sugirna koja ti rezalika među djecom..

al da ti relano kažem...doće vrijeme da sve bude kako i treba...
djeca vrzo rastu...evo kod mene jdna ima 5 druga 3 godine i vrlo lako ostanu bez nas...i vrlo lako i otputujem i izađem bez njih...
a da ni njima ništa ne fali a ni nama...

eto jedna iskustvena utješnauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1887
25.4.2012 15:11:01   
Alma_27
samo da ti kazem da su oboje u pelenama user posted image

Neposredna veza do poruke: 1888
25.4.2012 15:12:31   
Hanady RR

razumijem...
imala sma istu situaciju....

jedno od 2 i pol godine sa pelenom još i drugo beba...
al kažem ti...

brzo rastuuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1889
25.4.2012 15:12:35   
bananica

nije ti ni to problem, ukoliko imas nekoga kome vjerujes da ih cuva

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1890
25.4.2012 15:23:13   
teacher75

mislim da to nema veze s mjestom stanovanjauser posted image
meni je pored Ajše jednako bitna i moja majka iako ne živim s njom.... zahebi stvar dijete i majka, niko s njima

user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 1891
25.4.2012 15:34:54   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: bananica

nije ti ni to problem, ukoliko imas nekoga kome vjerujes da ih cuva

to imam definitivno ali uspjeva jedino kad ih posaljem majkama na spavanje. ako su kod kuce, naravno da zele da ih mi uspavamo (oko 8-pola9). to smo radili sa starijim sinom. beba je spavala kod moje mame nekoliko puta ali opet sam ga ja uspavala.

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1892
25.4.2012 16:24:53   
hanabanana

Vezano za ovo, moram citariti jednu divnu njemačku poslovicu koja je apsolutno tačna:
  • "Do pete godine dijete je tvoj gospodar, do deset__e tvoj sluga, od deset__e do petnaeste tvoj tajni saveznik, a zatim postaje tvoj prijatelj ili tvoj neprijatelj."

To je činjenično stanje.
    Ja se samo vodim ovom mišlju pri odgoju svoje djece: šta ću im postati nakon 15 rodjendana.
    to posadim, to ću požnjati.

I posto imam dijete od 4 i dijete od 8 godina skruseno priznajem da jedno gospodari sa mnom, a drugo mi je sluga pomalo. ( dodaj mi ovo, daj mami ono, hajd ljubi te majka postavi stol, hoces mi pomoci izvaditi sudje iz masine....itd itd )

< Poruku je uredio hanabanana -- 25.4.2012 16:27:18 >

(odgovor članu Alma_27)
  • Neposredna veza do poruke: 1893
    27.4.2012 13:02:38   
    veeseelaa
    ja mislim da se za partnera treba naći vrijeme bez obzira na br djece
    ima uvijek neko ko može pripomoći oko djeteta
    a i kad dijete legne spiti posvetite se jedno drugom, ha ya

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu hanabanana)
    Neposredna veza do poruke: 1894
    27.4.2012 13:03:38   
    veeseelaa
    "Do pete godine dijete je tvoj gospodar, do deset__e tvoj sluga, od deset__e do petnaeste tvoj tajni saveznik, a zatim postaje tvoj prijatelj ili tvoj neprijatelj."

da i ja se brinem za period od petnaeste
    voljela bi da imamo prisan odnos, pun ljubavi kao što ja imam sa svojom majkom i što sam imala sa svojim rahmetli ocem

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 1895
    30.4.2012 8:35:06   
    Anoniman
    Ista je anonimna. Citam VAs i divim vam se kako mozete biti tako super. Neko je rekao da medju nama postoji dublji problem i to je tacno, a taj problem se zove zajednica. REcete, ti si to znala kad si se udavala i sl i ok, znala sam. Ali mi je servirana drugacija prica tipa iako je zajednica vi cete zivit svoj zivot,necemo se mjesat, dirat vas, puno obavezivat i sl. E nije ispalo tako, samo sam ja ispala naivna i postala ogorcena zbog toga. Iz toga prozlaze sve moje gluposti koje stvaraju nesuglasice. Vjecito ga obavezuju, vikend je uvijek planiran za njega, ima obaveze s njima, tako otprilike o popodne kad doje s posla, sa mnom je samo 2 sata pred spavanjei to je to, a da mogu sta planirat s njim, jako tesko jer i njemu su oni uvijek prioritet. I Sinoc ja pricam s muzem na tu temu. Kazem mu sve i on meni na to kako ja trebam naci vise prostora,molim lijepo.KAKO?Ja sam zeljna njega, a ne njih, zelim bit nasamo sa njim, a ne u ekipi. I tako pricala i rekla da se bas ne uklapam i da bih voljela da smo negdje sami, da bi puno bolje zivjeli, dam mu argumente, a on se napuse zato sto sam spomenula odvajanje.I puse i dalje.To mene boli i zbog toga sam ovakva,sto ne vidi da treba nesto promijenit i ne osjeca potrebu da radi mene promijeni nesto,recimo da se postavi prema njima drugacije, na nacin da znaju da ima brak, da sam mu ja zena i da je i nama potrebno vrijeme. Ne, on sve njihovo odobrava,na sve pristaje njihovo, a ja ispanem nebitna.Nikad nije recimo rekao, danas sam planirao nesto sa zenom, mozemo to i sutra ili sl.Uvijek je njihovo br.1.Gdje sam tu ja i mi? i puse. I kako da se ja pronadjem.Iz ovog ne mogu a dalje kako? sta bi Vi?

Neposredna veza do poruke: 1896
    30.4.2012 8:49:09   
    Volim Te!
    Posto ja ne volim da ismijavam jer se bojim one "ne ismijavaj bices ismijan!!!"pokusacu da ti dam par saveta. Kao prvo moji svekar i svekrva zive u istoj zgradi snama al mi se ne mijesaju a i da je bila zajednica ne bih dala na sebe jer ne volim da se svako na mene istresa samo jer sam snaha,a da postujem postujem bogami,drugo u pravu si da mu nisi na prvom mestu i zato bih ja uzela dijete,nazvala sestru,drugaricu isl i otisla sa njima na kafu pa bih posle otisla mojima,popustila bih ne bih mu nista spominjala jer svi znamo da su oni takvi sto ti vise smeta oni su gori,pa ako te pita kud si ti ovamo onamo ja bih mu samo rekla kad nemam muza hocu malo da izadjem da vidjam moje,pa eto mozda mu dodje iz gu*ice u glavu. Iskreno se nadam da cete sve izgladit jer brak je za cio zivot i zao mi je sto eto nisi shvacena kako bi trebalo.Sretno!

(odgovor članu Anoniman)
    Neposredna veza do poruke: 1897
    30.4.2012 10:58:45   
    hanabanana
    IZVORNA PORUKA: Anoniman
    sta bi Vi?

Ja se nikad ne bih udala i otišla živjeti u zajednicu.
    Ja sam otišla u podstanare, upravo da sebe ne bih dovela u situaciju da dumam ko je kome preći.
    Meni je teško razumijeti taj način razmišljanja uopšte.
    Ja imam širu porodicu, u užu. To su moj muž i moja djeca.
    Oni su najpreći, a ostali se uklapaju.
    I to je tako, i drugačije ne može biti.
    Zato je meni vrlo teško dati neki konstruktivan savjet u smislu u kojem ga tražiš.

(odgovor članu Anoniman)
    Neposredna veza do poruke: 1898
    30.4.2012 11:32:41   
    Anoniman
    Da sam i ja bila pametnija ne bih nikad zajednicu prihvatila. Iako mi je govoreno nemoj, ja sam to igorisala povedena pricom da cemo imat nas zivot i dogovore svoje, a ne njegove dogovore s ocem. Ponekad se osjecam ko podstanar samo u ovoj kuci. Sad vidim da ovo nije za mene, zajednica nikako, ovaj nacin razmisljanja nikako. Neke stvari nikako ne mogu prihvatit i zato sam smrsala, ko ofinger. Pojede me sve ovo, ne mogu sebe pronaci nikako. Ovakav brak da ostane, tesko. Vrijeme vratiti ne mogu. Da se okrenem sebi i djetetu i njega pustim kraju, kako, takav brak nisam zeljela. Zeljela sam harmoniju, dogovor, nas zivot, normalu. ....user posted image

Neposredna veza do poruke: 1899
    30.4.2012 11:42:00   
    bananica
    a joj anonimna , bas mi je zao
    ne znam sta reci, mozda ti je najbolje ukljuciti se u njihove dogovore, sastanke,pricu....da se ne osjecas odbacenom....pocni i ti planirati zajedno sa njima, a gledaj da sto vise okreces u svoju korist, polako korak po korak, imaj strpljenja, mozda se vremenom sve promijeni

(odgovor članu Anoniman)
    Neposredna veza do poruke: 1900
    Stranica:   <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sljedeća stranica >   >>
    Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sljedeća stranica >   >>
    Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
    пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
    Ime i Prezime
    *
    Adresa
    *
    Poštanski broj Grad
    *
    Broj telefona
    *
    E-mail adresa
    *
    Veličina pelena koje dijete nosi
    *
    Starost vašeg djeteta/vaše djece
    *
    Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *