bebbe RR
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Da. Ali ja sam se zeznula i izrevoltirana vlastitim mislima i slikama o mogucnostima, pitala ga da li je zaljubljen u nju i on pukao, rekao kako ne moze da vjeruje da o tome sa mnom da prica u braku. Razocaran u mene sto, kako on kaze, razmisljam ko dijete. Ali, mene muci i dalje. Dakle, vratio se s puta i nije bilo naznake da ce on inicirati sex ili sl. Ja sam inicirala i pristo je, ali nije on, a ocekivala sam. Ni u narednim danima ga ne inicira, ali ni ja. Jeste da zbog mojih pitanja i nismo u naj odnosima, ali eto. Kako, sta? Ne mogu ja ovakav brak zivit iako izgleda da je sve ok. Na njegovom mjestu, draga Anonimna, i ja bih bil jako uvrijeđena. Napala si ga pitanjima nakon što je s tobom podijelio svoje misli. Da li bi željela da ti idući put ne kaže šta misli i da ti laže s kim putuje? Žao mi je što nisi poslušala niti jedan od pametnih savjeta koje si ovdje dobila, od onih da ga izignorišeš, do Veselinih da ga zavodiš, sve bi bilo prihvatljivije. Šta te muči? Teorije zavjera su opasne. Da li si ti ikada preumorna za sex? Ako nisi, vjeruj da većina ljudi zna biti, pogovoto nakon napora. A, eto, nije ti rekao da ga postaviš na miru, već je pristao. A, s druge strane, i da razvija romantična osjećanja prema toj ženi, tvoja ljubomora i pitanja takve vrste neće pomoći. Kolegica nije kriva. Nikada niko treći nije i ne može biti kriv. Važno je da radite na vlastiom odnosu, da ga razvijate, da ostvarujete blizinu i onda u vašu tvrđavu neće moći niko treći. Ovako... Opet kažem, ja ga trenutno razumijem, bila bih i sama jako povrijeđena. I da - moj muž takođe odlazi na službena putovanja, putuje i radi i sa ženama, čak je jedne godine bio na terenu sa ženom sedam dana zatrpan u snijegu u osmatračnici - nisam osjetila ni dašak ljubomore. Jer mu vjerujem. Zato što sam sama tako odlučila i zato što mi nikada nije dao povoda da posumnjam. Možda griješim, ali ovako je život i meni i njemu lakši.