Anoniman -> RE: PROBLEMI U BRAKU (16.6.2010 15:23:34)
|
ljepoto moja, ja tu mirisem "drugih maslo"... ako se dobro sjecam, trudnoca ti je protekla vrlo nezgodno??? upravo zbog tog "masla"... mila, dobro ti zenice kazu, nisi nicija vreca za udaranje pod broj jedan... slobodno mu otvoreno i konkretno reci da i ne pomislja da te udari, jer bi mu to bilo prvo i posljednje... a kad dodje kuci, fino ti napravi kaficu i sjedi s njim i reci konkretno da ti kaze gdje je zapelo i sta mu to fali i sta mu to smeta pa se tako ponasa... ako si napravila neku gresku da ti fino kaze i objasni... to sto se dijete nahladilo je sasvim normalna stvar i svaka od nas se bori svakodnevno kako sa nekim bajama, temperaturama, prehladama ovim onim, jer to su djeca... dijete mora da bude i nahladjeno i prehladjeno i da place i da ima temperaturu i da je nervozno jer ono odrasta, jer se njegov organizam privikava na ovaj svijet i imunoloski sistem se bori... znaci, NISI TI KRIVA i nemoj da dozvolis da te ubjedi u to i fino mu reci da si kriva isto koliko i on, jer ako si ti majka svom djetetu on mu je otac, znaci krivicu snosite podjednako... rekla sam ti draga, i ja sam ti bila u situaciji... i ja sam mislila da mi se sve srusilo, da sam ostala bez svega i svakoga, da sam pala dublje od dna... ali nisam... nisam draga jer sam se trznula i stala uspravno i rekla svoje rijeci... stala sam ispred njega i rekla mu sve sto me boli i sve sto mi smeta i sve sto sam imala da mu kazem... stala uspravno i pokazala da imam i ja svoj stav... pokazala da sam i ja zivo bice, da i ja imam osjecaje... da sam zena, da sam majka, da sam kcerka, da sam snaha... i sto kaze Hanady, niko ali apsolutno niko nije vrijedan tebe i tvog djeteta... a veeseela je u pravu kad kaze "magarac" jer i ja to isto kazem, da je jedan veliki magarac kad se tako ponasa prema tebi i tom zlatu od djeteta...
|
|
|
|