sabinos
|
IZVORNA PORUKA: snijeg Ja vjerujem u onu "Na kraju balade opet ostajemo samo mi"....evo šta hoću da kažem: Oboje smo željeli bebu, volimo je više od života, ali ne dozvoljavamo da prođe dan, a da se ne posvetimo jedno drugom. Teško jeste, ponekad ne znam odakle mi tolika snaga, ali sam se navikla da spavam 4/5 sati dnevno i funkcionišem "normalno". Dakle, ja sam na porodiljskom, cijeli dan sam s pahuljicom, kad mm dođe s posla on je preuzme na sahat/dva dok ja pospremim stan i pripremim ručak za sutra, nakon toga nju spremim na spavanje i ostajemo nas dvoje lagano uz kaficu prepričavamo dan, promahalamo i posvetimo se jedno drugom u svakom pogledu...dakle, poslije 17 sati rijetko, ali baš rijetko smo za računarom, na TV pogledamo informativne emisije (čisto da budem u toku dešavanja) i ponekad zajedno pogledamo neki dobar film. Vikendom smo obavezno van grada zbog čistog zraka, tad štrajkujem u kuhinji...Na ovaj način, svak sa svakim provede određen dio dana, a opet imamo vrijeme kad smo svi zajedno i nastojim ovo ispoštovati koliko mogu. Djeca porastu, odvoje se od roditelja i žive svoj život, to je normalan slijed događaja, a kad se to desi ja se nadam da će mm i ja i dalje imati ovaj osjećaj pripadnosti i zadovoljstva kad ostanemo sami u tišini svog doma da prepričavamo dan i zdravi i sretni dočekamo ono što nam donosi sutra....Možda će me neka od vas osuditi, ali ja zaista ne vjerujem u brak gdje partneri nemaju potrebu za razgovorom, zajedničkim trenutcima, seksom, razmjenom emocija i sl. možda je do mene, možda se varam, ali u mom srcu i životu svaki član porodice ima svoje mjesto i vrijeme.... isto mislim,vidim po mnogim roditeljima,prvo po svojima.svi dođu i prođu ali oni opet ostaju sami i imaju o cemu da pricaju nakon skoro 30 god braka,izlaze u setnju.svakog ljeta idu sami na more i sl. hocu i ja da tako bude sa mnom i mojim muzem i upravo zato sam i postavila ovu temu.jednostavno ne predajem se zato sto znam da se volimo-to je najbitnije i za nas i za bebija...