teacher75 -> RE: Jesmo li par ili samo roditelji? (12.4.2010 18:21:07)
|
IZVORNA PORUKA: jasmin Draga sabinos,sve smo mi(manje vise) prosle kroz taj period i on je posve normalan,jer se navikavamo da je s nama jos jedno malo bice,a uz to i bespomocno,ovisi o svojim roditeljima pa je paznja malo vise usmjerena na njega. Mislim da bi ti mozda prva trebala krenuti u akciju zblizavanja.Morate oboje imati(a sigurno da vec imate) rasporedjeno vrijeme,za bebu,za sebe,za kuhanje i ciscenje,za ucenje,izlaske(makar i pola sata s bebom vani) i jednostavno odmor...i sl. Mozes kroz druzenje s bebom,npr.dok bebi tepa pogledas ga njezno i kazes ljubavi ja te volim,dok sjedi za kompjuterom pridjes i lagano ga poljubis tek tako gdje zelis,zagrlis ga bilo sto,napravis kafu i kazes eh hajde jedna kafica samo za na dvoje,npr,ako on radi nesto oko auta,sidjes s bebom i samo ga posmatras,ne moras ga ometati pricom i kazes zelim da sam uz tebe i sl.Sve ove sitnice ce mu jako puno prijati i pokrenuce u njemu zelju da ti uzvrati i vise.Dotjerivanje i udvaranje je nesto sto kad koristi zena,njen muz jako cijeni.Nemoj cekati da on krene i nemoj sebi govoriti da ste se udaljili,akobogda niste,sama reci da si predivna supruga,jos uvijek privlacna,jos privlacnije sad kako si majka i sad ljubav mora stalno da se zaljeva,jer je s vama plod vase ljubavi.Kad pricas o bebari,lagano ubaci koju recenicu tipa,ima tvoje prelijepe okice ili pogled i sl.Vidjeces kako ce komunikacija da se poboljsava i uljepsava. ja to sve tako radim ali mm slabije[sm=smiley13.gif] valjda muskarci nisu toliko na rijecima ko mi zene, a ja bih bas voljela da mi vise daje komplimente i malo vise paznje i njeznosti, neku malo vecu incijativu sa njegove strane, nekako se osjecam kao da uglavnom ja preuzimam incijativu...
|
|
|
|